Förutsägelsen som nu blommat ut #gutmenschen #psykos #sweden

2015 i april krev Lars Bern

Sverige har sakta men säkert glidit in i en allvarlig masspsykos, där våra ledare inom politik, kultur, media och även näringsliv allt mer tävlar om vem som kan vara godast. Jag vet inte säkert när det här fenomenet började, det går säkert flera decennier tillbaka. Allt fler ledande medborgare har dock smittats av psykosen och de är nu en så stor andel av alla våra makthavare att samhället inte längre går att administrera. I Tyskland har man ett namn på detta tillstånd hos människor – Gutmenschen.

vidare

Politikernas godhet är sammanfattad i något som kallas den demokratiska värdegrunden som inte har med demokrati att gör, utan rör sig om den största inskränkningen i demokratin sedan rösträtten infördes. Enligt den är allt ifrågasättande av den patologiska godheten förbjudet. Den missnöjda folkrörelse i form av SD som växer fram mot den här inskränkningen av demokratin i godhetens namn, har kommit som ett brev på posten för de goda. De kan nu tävla i indignation och fördömanden av dessa förkastliga människor.

Fredrik Reinfeldts glödande hat mot alla 800.000 väljare som svek de goda och röstade SD gick inte att ta miste på. Inte en tanke på att det kunde vara något fel på hans egen förmenta godhet och generositet med sina landsmäns tillgångar.

slut citat

På Lars Berns inlägg kom en kommentar-ett klipp nedan;

”Jag vet inte om ”psykos” är den bästa beskrivningen av gutmenschismen.

Kanske är det snarare så att det rör sig om personer som är väldigt omogna och som dessutom inte har så stor erfarenhet av samhället och dess verklighet. När de plötsligt konfronteras med ”läskiga” saker, typ fattigdom, hatiska inställningar, hårda motsättningar osv, så tar de sin tillflykt till en Hollywoodkristet färgad låtsasvärld, där man kan indela människor och företeelser i ”goda och onda” och på så vis rationalisera och begripliggöra det man upplevt.

Att man vill vara god är väl ganska självklart, för vem vill vara ond? Att man inte förstår ekonomiska sammanhang är också självklart, är man mentalt på barnstadiet förstår man inte pengars värde och att resurser kan vara begränsade.”

slut citat Mats R på kommentarsfält hos ”Anthropocene

Mons Krabbe och hans inlägg;”Marxismens återkomst utgör det största hotet mot vår frihet!”. Jag tycker att det jag citerade i aug 2014 ur hans inlägg passar väldigt bra för att beskriva varför det ser ut som det gör i skola, msm inkluderat oberoende Svt. Det är så djävla klockrent!

”Samhället tycks ha ett behov av någonting att tro på, i ordets religiösa bemärkelse, och vi människor kan bara inte låta bli att dela upp folk i rättroende och kättare.

Frågan är inte hur religionerna kan ha fått en så stor roll i våra samhällen. Istället bör man fråga sig hur vi annars skulle ha kunnat tillfredsställa vårt behov av tillhörighet och mening?

Hur som helst så är det uppenbart att den nya marxismen spelar på dessa strängar idag och den nya postreligiösa vilsenheten ger nya möjligheter att skrämma fritänkarna tillbaka in i skydd av det kollektivt godkända ”korrekta” tänkandet under hot om en stundande undergång.

Ve den som inte anpassar sig. Mental korsfästning och social bränning på bål väntar. Ack denna eviga mänskliga dragning till undergångstanken. Vilket hot den har utgjort mot friheten!”

I ett samhälle som är lamslaget av att marxismen dominerar utbildningsväsendet och medierna så är folk inte längre kapabla att genomskåda detta. Denna första seger för marxisterna som lägger grunden för det andra steget; framgångar för de kommunistinfiltrerade rörelserna vid valurnorna har möjliggjorts genom statens försorg.

Den allmänna socialistiska dominansen inom statsapparaten har tillåtit röda aktivister att härja fritt på SVT, SR, förskolor och universitet och där etablerat postmoderna kulturrelativa och anti-rationella utgångspunkter som norm.

De som har varit av en mer sansad socialdemokratisk läggning har ofta släppt igenom och tolererat sina mer extrema röda falangfränder och låtit dem få sin vilja igenom inom de fält där extremister alltid tycks vilja få ett grepp; inom utbildning och propaganda (medierna)! Det är där framtiden formas.

Det är där man kan indoktrinera de unga innan de utvecklar ett sinne för kritiskt tänkande. Det är där man kan etablera de stora lögnerna som fakta.

—————————” slut citat Mons Krabbe

Reflektion; Jag omnämnde Lars och Mons slutsatser i en av mina bloggar samma år HÄR ”Varför vänsterns budskap lockar en del unga, och vilka som har makt över media”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s