Låg skyddsnivå, helt avgörande för smittspridning…#FHM #HERDIMMUNITY #COVID19 #SWEDEN

…å tänk! DET fattar man”UTAN” epidemiologtitel. Varför behandlas en pandemisk sjukdom utefter en sekteristisk myndighet vars ansikte utåt, Tegnell dels har sidoinkomst i sin egen genre vilket är förbjudet, och dels tillåts fabla dag ut och dag in och motsätta sig fullkomligt självklara saker som skalskydd för landet och individskydd för befolkningen?

HÄR

Enligt de senaste siffrorna från Region Uppsala har 338 anställda på Akademiska sjukhuset bekräftats smittade med covid -19.

Exempel på avdelningar som drabbats är lungavdelningen, akuten, förlossningen och de båda geriatrikavdelningarna. Nu kritiseras ledningen för att ha haft en för låg skyddsnivå initialt.

– Man skulle ha skärpt riktlinjerna och använt både visir och munskydd vid allt patientnära arbete. Det är större risk att jobba på de här avdelningarna än på en covid-avdelning där man vet att patienten är smittad och har en helt annan skyddsnivå, säger Knut Bodin, huvudskyddsombud vid fackförbundet Saco

slut citat msm

Reflektion; uttrycket ”man skulle ha”- gjort si eller så, är det sista man vill höra i ett modernt västerländskt land med så mycket basala kunskaper om hur man hindrar smitta. Särskilt mot bakgrund av att man så gärna talar om ”basala hygienrutiner” och sen utelämnar ”basala” visir/ andningsskydd och som Tegnell t om ”farligförklarar” dem. Tegnell vars beteende och kopplingar till läkemedelsindustrin skaver hårt;

#Pandemrix felaktiga instruktioner om dubbel dos #Narkolepsi

#GlaxoSmithKline #Mutor 2013 på 3 miljarder samt sexuella tjänster, ändå skrev Tegnell avtal med Glaxo Smith Kline med specialklausul som fråntar GSK alla eventuella skadeanspråk. samt löften om att svenska staten ska ersätta läkemedelsbolagen om de skulle bli skadeståndsskyldiga på grund av biverkningar.

#somaliaresan mitt i pandemin

#LOA -lagen om offentlig anställning

”Bedriva och stödja kursverksamhet inom området sjukvård och hälsa. Genomföra analyser och utvärderingar i olika verksamheter inom området folkhälsa”. Som chef på en myndighet ska man, mig veterligen, inte ha några bindningar till enskilda företag eller personer inom den samhällssektor som myndigheten ska betjäna.”

Fri sammanfattning av Öppet brev till Tegnell av Susanne Fuchs hos Jenny Piper

Vad gäller alla pinsamma utfästelser om att #HERDIMMUNITY inte är vad #FHM strävar/t efter, se nedanstående

FOTNOT-genrellt om mytomani-mästare på att ljuga utan ånger

”Oerhört obehagligt att konfrontera mytomanen med en osanning.

– När du väl har märkt att du har med en mytoman att göra är du ofta redan medaktör, eftersom du obönhörligt blir en del av lögnerna i samma stund som du förstår att någon ljuger och du ändå väljer att tiga. Därför känner människorna kring en mytoman ofta en stor skuld för att de inte har tagit ansvar för situationen i ett tidigare skede.

Samtidigt är man rädd för att göra vederbörandes liv värre än vad det redan är. Intuitivt känner du att du sitter inför ett korthus som riskerar att rasa i vilken stund som helst. Att i det läget våga ifrågasätta den stora livslögn som ofta ligger i botten är inte lätt”

slut citat Johan Schubert

Behandling;

”….eftersom mytomani handlar om en djup otrygghet och det kanske ligger någon typ av kränkning i botten är det viktigt att inte fördöma personen och hans lögner, säger Lars Lagerstedt.
I stället ska man respektera personens friska sida genom att tydligt visa att man inte accepterar lögnerna

slut cit Lars Lagerstedt

Reflektion;

Msm är alltså ”medaktörer” som väljer att tiga, dels pga av egen skuld för att de låtit sig förföras och låtit honom hållas så länge- vilket är inbakat i deras yrke- skriva= generera läsare-clickbates, och dels pga det pinsamma att känna empati med Tegnell så pass mycket att man vill skydda honom.

Regeringen ”behandlar” honom med att inte fördöma utan respektera hans ”friska sida”- den profession han verkar under som regeringen lagt allt ansvar på-delegerat ut ALLT ansvar på. När de ”tydligt ska visa på att man inte accepterar lögnerna” är en fråga som borde få ett svar den närmsta tiden?

Coronakommission

Moderaterna kräver nu ett snabbt tillsättande av en coronakommission. Statsminister Stefan Löfven har sagt att regeringen tänker tillsätta en kommission när krisen är över, men Moderaterna vill att den börjar jobba före sommaren.

Den svenska coronastrategin – som i centrala avseenden har stuckit ut från omvärlden – ifrågasätts nu med ny energi med anledning av höga svenska dödstal.

slut citat Svd Göran Eriksson

Reflektion; S är inte intresserade av snabb komission och utredning som skulle blotta de fel de gjort utan vill i vanlig socialistisk anda begrava detta tills intresse förhoppningsvis avsvalnat, med reflexen ”att säga nej till motståndarnas förslag” samt argumentet” –

”– När krisen är över, jag betonar: när den är över, har regeringen för avsikt att tillsätta en sådan kommission, säger Löfven till TT”

***

Statsvetarprofessorn Bo Rothstein i Göteborg har krävt att en haverikommission tillsätts. Den bör, anser han, gå igenom den svenska förvaltningsmodellen och var ansvaret ligger för att smittan har tagit sig in på äldreboenden och att så många äldre boende har avlidit i sjukdomen

slut citat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s