Tacomys med Tegnell

🌮

”Hoppas jag har rätt”

Men samtidigt slog han också an en hoppfull ton.

– Om du tittar på den svenska kurvan under de sista två veckorna så har vi haft en sakta successiv stigning, inte alls på det sätt man såg i Spanien eller Italien där det gick upp väldigt fort under de första veckorna. Vi får se om den trenden fortsätter, men så här långt tycker jag det känns hoppfullt. Jag tycker vi behöver lite hoppfulla signaler också, säger Tegnell.

Han fortsätter:

– Just nu tycker jag att det finns hel del som talar för att vi följer den här lite mer flacka kurvan över tid. Vi hoppas och håller tummarna för att det kommer fortsätta att vara så. Det är pressat i Stockholm men det finns kapacitet kvar och dessutom kapacitet kvar i resten av landet

– Har jag rätt, och det hoppas jag att jag har, så kommer det betyda att vår sjukvård får betydligt lindrigare situation än vad man hade haft om vi fått en brant kurva som man fick i Italien och Spanien

Kurvan fortsätter uppåt

Samtidigt säger han att kurvan kommer att peka uppåt framöver.

– Det går lite grann uppför varje dag men det går inte jättemycket upp. Vi har under de sista två veckorna haft den där sakta början som talar rätt starkt för att vi nog kan hålla den flacka kurvan ett tag till. Och ju längre vi kan göra det desto bättre är det.

Hur vet du att du inte måste ge ett annat besked nästa vecka?

– Nej, men så är det ständigt, jag ger ständigt nya besked varje vecka för att situationen förändras från vecka till vecka. Då måste vi ge bra besked för var vi befinner oss just då, inte vad vi befann oss för en vecka sedan.

Det har funnits lite tendenser till att kurvan går sakta uppåt hela tiden. Vi har sagt hela tiden att vi ska titta på om det behövs fler insatser och vilka vi kan skärpa.

**””*”””*******vidare

– Nu har vi tittat igenom dem och känt att 500 är en ganska stor grupp, här finns möjlighet att sänka det till 50 utan att det blir jättestora negativa konsekvenser av det men att det finns en hel del potential till positiva konsekvenser, säger Tegnell..

Slut citat msm

Plocka ut nå vettigt ur den texten som håller en röd tråd den som kan

#celebrityproblems

Nu går Sverige till helg, hur känner du själv?

– Det ska bli skönt att slippa intervjuer under några dagar.

2 reaktioner på ”Tacomys med Tegnell

  1. Det är klart att kurvan inte pekar upp så hastigt i Sverige när vi slutat testa om folk är smittade. inte ens jag som jobbar i vården får testa mig. Vi har flera misstänkta fall bland personalen, men dom blir sjukskrivna bara, utan test.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s