Ständigt denne Ville Vessla #hanifbali #corona

Ja ni, själv har jag just fått rådet via mina vårdsidor på fråga om min astma vice Corona och höjd risk? – på resa inom landet och i Europa tvätta dina händer”

Inte vet jag, men det låter lite o-alarmistiskt if u ask me..egentligen är Corona inget farligare än andra virus they signalerar?

Så jag bläddrar på nätet och läser;

Chinese doctors say autopsies of coronavirus patients suggest the deadly illness is “like a combination of SARS and AIDS” that can cause “irreversible” lung damage.

slut citat

Jag läser Läkartidningen

Påståendet att asymtomatiska bärare inte är smittsamma är mycket kontroversiellt. Centers for Desease Control and Prevention (CDC), den amerikanska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, skriver på sin hemsida bland annat att »Some spread might be possible before people show symptoms; there have been reports of this occurring with this new coronavirus, but this is not thought to be the main way the virus spreads

slut citat

…och jag läser msm Rockröv eller vad han hette…

Det finns nu tydliga tecken på att coronaviruset har börjat spridas i det svenska samhället.

Den risken borde varit tydligare för myndigheterna mycket tidigare, enligt Joacim Rocklöv, professor vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin vid Umeå universitet.

Det finns vetenskapliga arbeten som visar att spårning och isolering inte verkar lika effektivt mot det här viruset. Det beror på att det har stark ökningstakt och mest troligt kan smitta under en period när man har milda eller inga symtom. Det gör att man borde ha kunnat förvänta sig en större risk för lokal smitta, säger Joacim Rocklöv.

slut citat

….vad vet vi om Biosecurity Level 4 i Wuhan/Kina?

Kinesiska forskare har kartlagt virusets genom och informerat resten av världens forskare.  Forskare som har undersökt genomet ser att viruset är väldigt likt SARS-viruset, men att det har fått en sekvens införd från ett annat virus. Detta menar man inte kan ske av sig självt utan har åstadkommits av människor i laboratorier. James Lyons-Weiler är en forskare som undersökt virusets genom, och han menar att det är mer än 99 procents sannolikhet att viruset har skapats i ett laboratorium.[1]

Viruslaboratorium med den högsta riskklassningen (Biosecurity Level 4) är till för att studera världens farligaste sjukdomsframkallande mikroorganismer. Detta för att se om man kan hitta läkemedel och vacciner mot dessa farliga virus och andra mikroorganismer. Men också för att skapa nya virus som är smittsammare och mer dödliga än de virus vi redan känner till och som kan användas i biologisk krigföring. Det finns bara ett sådant labb med Biosecurity Level 4 i Kina. Och det ligger i Wuhan!

ja, åsså där håller det liksom på-

….och vem/vilka ska styra upp Kinas leverans av pandemier till omvärlden? När svininfluensan hotade förverkade Sverige 50% av allt vaccin i Västeuropa och vaccinerade 60% av befolkningen vilket räddade 6 liv.

Men om nu Kina är ett föredöme i att hantera smittan, varför pratar ingen om Kinas ansvar för att Covid19 ens blev en epidemi?

Och varför accepterar vi att diktaturen Kina, som bevisligen slår ner hårt och snabbt när det krävs tydligen, gång på gång får smitta resten av världen med pandemier?

För de flesta kända moderna pandemier har kommit just från Kina. Asiaten på 50-talet, SARS, fågelinfluensan och nu Covid19. Faktum är att de alla kommit specifikt från kinesiska matmarknader. 

slut citat Uvell

MER HÄR OM PANDEMRIX

Det var läkemedelsföretaget GSK som tillverkade Pandemrix som användes under H1N1-pandemin. Vaccinet som visade sig öka risken för narkolepsi hos barn och unga. Samtidigt som företaget fortfarande arbetar med att undersöka vad som faktiskt orsakade sjukdomen, så fokuserar man också på att få i hamn nya avtal och visa att man är en pålitlig och säker vaccintillverkare.– Det var ingen som kunde veta att det fanns en ökad risk för narkolepsi. Det är alltid lätt att vara kritisk med facit i hand, säger Nils Feltelius, docent och specialistläkare vid Läkemedelsverket.

slut citat

Åååkey, jag var orolig då 2009, men efter att ha tagit del av allt jag hittade på nätet beslutade jag mig för att INTE vaccinera mig. Orsaken var det adjuvans man tillsatte i vaccinet för att reta igång immunförsvaret eftersom inte tillräckligt mycket avdödat virus fanns för produktionen av den mängd vaccin som behövdes. Samt det faktum att man i Tyskland valde att ge samhällsviktiga personer ett annat vaccin än man gav kreti/plei (dvs skulle gett till en sån som jag)

Pandemrix är ett vaccin som användes under H1N1-utbrottet 2009, alltså utbrottet av den så kallade svininfluensan. … Pandemrix innehåller en adjuvans för att ge en kraftigare immunförsvarsrespons.

vidare;

Vacciner skiljer sig från andra läkemedel eftersom de ges till friska och ofta unga personer i förebyggande syfte. Ett dilemma med pandemivacciner är de måste tas fram väldigt snabbt och i väldigt stora mängder, utan att göra avkall på säkerheten. Pandemivaccin har en något annorlunda nytta-riskbalans, men även där tolereras få biverkningar. Därför är den ökade risken för narkolepsi som Pandemrix innebar extra känsligt för både myndigheter och tillverkare, då den drabbade främst barn och unga. 

slut citat

jo, åsså det där med att vaccinet innehöll ngt som kunde putta igång en lavin av attacker på kroppsegna ämnen

 studier har man nämligen jämfört Pandemrix med vaccinet Focteria, som inte gav upphov till några sådana biverkningar. Det man upptäckte var att Pandemrix innehöll mycket högre halter av ett visst virusprotein. Just detta protein visade sig av en slump också vara väldigt likt en mottagare för hormonet hypokretin i hjärnan.

Hypokretin reglerar sömn och vakenhet i kroppen och forskarna tror nu att likheten mellan proteinet och mottagaren inneburit att vissa patienter utvecklat antikroppar som angrep både influensavirus och hypokretinmottagare.

slut citat

Jag minns att Maria Larsson tyckte det var bra att folk hade panik och att det var köer för att det visade att de var motiverade att vaccinera sig och hon kunde tvärsäkert gå ut med att vaccinet inte hade biverkningar. Inga ”konstiga biverkningar” t om…

En miljon svenskar vaccinerade – Untwww.unt.se › nyheter › omvarld › en-miljon-svenskar-vaccinerade-141…… nu en miljon svenskar vaccinerats. Folkhälsominister Maria Larsson hoppas att så många som möjligt tar vaccinet som inte har några ”konstiga biverkningar”.

Anders Tegnell var lyrisk

Ryktesspridning
Tegnell tog också upp den pågående ryktesspridningen om att vaccinet är farligt.

Det har exempelvis påståtts att Tyskland ska byta vaccin. Men detta är en myt. Tyskland tänker inte köpa nytt vaccin, säger han.

slut citat

var vaccinet biverkansfritt och ofarligt? Nope

På myndigheternas uppmaning vaccinerade sig drygt fem miljoner svenskar mot den svininfluensa som härjade för tio år sedan. Priset blev högt. Nästan 500 barn och unga drabbades av narkolepsi i en av de värsta medicinska skandalerna i svensk historia.

Maria Larsson var glad som sagt var- ju fler panikslagna, även de som trängde sig före- skitbra!

TT: Vad säger du om att vissa gått före i kön?
-Det tyder på att det finns en mycket god vaccinationsvilja i landet. Det ska vi vara glada för även om de tränger undan de som var tänkta att få vaccinet i första hand. Men vaccinet räcker till alla, säger Maria Larsson.

slut citat

1,3 miljarder kostade vaccinationerna

I Lule stal man vaccin

Demokratisk frihet att välja om man vill bli vaccinerad eller inte

Jag själv är inte med i nån organisation mot vaccinering. Men är, baserat på egen informationsinhämtning, motståndare till generell och okritisk användande av tveksamt verifierade vacciner. Det betyder alltså inte att jag är motståndare till alla slags vaccineringar.

slut citat insändare i GD

Så hur var det då med Tyskarnas attityd mot Pandemrix vilka enligt Tegnell helt delade hans egen förtjusning över Pandemrix förträfflighet?

Redan 2009 hade man full koll på adjuvansens farlighet– och ökade risker för biverkningar. Iaf i Tyskland- oavsett vad Tegnell och andra inom Pandemrixskandalen säger, se nedan från en Svtartikel;

Det statliga läkemedelsinstitutet (Paul Ehrlich-Institut) skriver på sin hemsida att det noga följer de svenska erfarenheterna av Pandemrix, för att kunna dra slutsatser för vaccinationerna i Tyskland.

En talesperson för alla de tyska delstaternas hälsomyndigheter säger till nätupplagan av nyhetsmagasinet Spiegel, att myndigheterna nu gemensamt söker på vaccinmarknaden efter ett preparat, som gravida och småbarn skulle kunna vaccineras med, och som inte har den förstärkande tillsats som ger biverkningarna i Pandemrixvaccinet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s