”Judehatet” #SD #Islamism och #socialdemokraterna #Valentinesday2020

Det här med att hata judar i Svt #bigbrother ;

Judiska ungdomsförbundet har reagerat på Twitter. 

”Det är jävligt dumt att vara rasist och säga att man hatar judar i livesändning. Vill man vara öppet rasse så kan man alltid gå med i Sverigedemokraterna”, skriver de.

slut citat msm

Författarinnan Ramona Franssons reaktion

Uvell- en försvagad riksrevision

Är det något jag är allergisk mot är det politisering av myndigheter, vänskapskorruption och slöserier och minsta lilla steg som riskerar att äventyra en myndighets självständighet är dåligt. 

Det verkar som om även mina partikamrater i Konstitutionsutskottet vill göra just det. På något annat sätt kan jag inte tolka KU:s nya förslag om en förändrad Riksrevision.

****

Man vill gå från tre revisorer till en, och istället göra en till Riksrevisionsdirektör. 

Men denna person ska utses av KU, för hela sju års tjänstgöring. Vilket är standard för nuvarande riksrevisorer.

****

KU tycker också att en av det två revisorerna som är utsedda av politikerna “ska samråda” med direktören innan denne inleder granskningar.

Med andra ord, en politiskt tillsatt GD ska bestämma vad riksrevisorn som ska granskas. En slags överrock. 

Man koncentrerar makten och därmed ökar risken för att andra lojaliteter än den mot väljarna gäller. 

Idag utses alla tre riksrevisorerna av riksdagen. Med två revisorer istället för tre koncentreras alltså makten ytterligare. Generellt är jag för färre människor med makt på myndigheter och färre myndigheter men just Riksrevisionen är den bästa myndigheten för de granskar alla andra. 

slut citat Uvell

Vill man ta del av strukturerat judehat ska man kolla in Samtiden t ex

”Känns mycket hedrande”, sa S-riksdagsledamoten Hillevi Larsson när hon fick tavla där Israel var utraderat.

Samtiden 2018

Visst har Ledarsidorna rätt i att systematisk antisemitism tagit fart inom vänstern i och med den stora invandringen från Mellanöstern, men det är inget nytt fenomen. Judehat har funnits i arbetarrörelsen sedan 1800-talet och demonstrerades inte minst med J-stämplade pass under andra världskriget.

Det är bra att nyhetsmagasinet Ledarsidorna lyfter fram det växande judehatet i svensk arbetarrörelse, så som man gjorde häromdagen i Judehat en främmande fågel har tagit plats i arbetarrörelsen.

Där skriver man: ”antisemitism inom vänstern [har] utvecklats sedan studentrevolten 1968 och som kommit att förstärkas med de migrantströmmar som kommit från inte bara Mellanöstern det senaste decenniet utan även tidigare från det kollapsade Balkan på 1990-talet och efterdyningarna av den iranska revolutionen.”

Man påpekar att misstänksamhet mot judar är mer utbredd bland personer med utomeuropeisk bakgrund. En BRÅ-studie från 2005 (därefter har man inte gjort uppföljningar) visade att 11 procent i dessa hade konsekvent antisemitisk inställning jämfört med 5 procent i hela befolkningen.

slut citat

”2000 våldsbejakande islamister i Sverige”

Antisemitism inom vänstern och i Mellanösterngrupper. Våldsbejakande islamister har tiodubblats i Sverige på tio år. Filip Ahlin, Försvarshögskolan.Magnus Sandelin, Doku. Somar Al Naher, journalist, Bassem Nasr, skribent och MP-politiker Malmö, Nalin Pekgul, sjuksköterska, fd riksdagsledamot (S) och Henrik Bachner, idéhistoriker. Moderator: Willy Silberstein. Sändes 18 nov. Från 8 nov 2019.

Bildresultat för funny valentine gif
cause I´m working!

Det räcker med vetskapen om att….

Bildresultat för horror valentine gif

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s