Greta Thunbergs ”on the ”rocks” buktalardockan Staffan Landin och en media i Love Islandmood

”Greta Thunberg har ett nätverk av personer som hon tycker mycket om och vid behov rådfrågar.”

slut citat msm

Sen tror msm att man ska betala för att se hur hon fratinerar med bl a Rockström?

”Greta Thunberg dubbelkollar alltid fakta innan hon uttalar sig och då har hon ett gäng experter att rådfråga.

vidare

Greta Thunberg säger att vi ska lyssna på forskarna.
Men vilka lyssnar hon själv på?
Expressen har kartlagt de personer som inspirerat Greta – och som berättar om hennes väg från tystlåten tonåring med stora utmaningar till superkommunikatör med miljontals följare. 
– Greta har en helt annan blick i dag än när jag träffade henne första gången för 2,5 år sedan. Från att ha varit väldigt inåtvänd har hon blivit utåtriktad, säger Pär Holmgren, meteorolog och Europaparlamentariker.

slut citat ingressen til den låsta artikeln

Men serrni då tycker jag man ska ta del av lite annat skit bakom spakarna i grävbuisnessen

Rebecca Uvells artiklar nedan

PRbyrån bakom Greta

granskning av kopplingarna runt Greta

Äntligen har media vaknat och börjar betrakta miljörörelsen och “the dark green-movements” nya poster girls som journalister borde – objektivt. Då ingår att granska vad även hon säger och gör. Inte att agera som hennes PR-byrå som landets samlade mediekår gjort hittills.

Svante Thunbergs mörkande

I februari meddelade Greta Thunberg att hon hoppar av som adjungerad till styrelsen i Ingemar Rentzhogs bolag We don’t have time.

Den dumma nyhetsindustrin kring Greta

Jag var en av de första som i texter ifrågasatte själva etableringen av Thunberg som någon slags miljögeni, genom att skriva om själva arrangemanget bakom henne. Att varken hon eller föräldrarna varit ärliga från början med vems idé det var, att de fått hjälp, att strejken handlade om att göra PR för hennes bok, att de inte fått idén själva etc.

Men själva Greta Thunberg är jag måttlig intresserad av faktiskt.

Ändå kallades jag omedelbart barnhatare

Pusslet är strax komplett

Stiftelsen Pharos har publicerat sitt bidrag till att lägga pusslet kring klimatcirkusen. De har sammanställt både information jag själv publicerat och ny info, och bidrar förtjänstfullt till att ytterligare skapa en helhetsbild kring spektaklet, där Greta Thunberg bara är affischnamn.

Jag skrev själv i juli om tyska Fridays for future som är en nyckelspelare i det här, och att det var på Global Youth Summit 2015 som idén först kläcktes om en klimatstrejk bland barn. Fridays for Future är mycket nära kopplingar med tyska miljöpartiet och dess ungdomsförbund. 

Plant for Planet arrangerade konferensen 2015.

Stiftelsen Plant for the Planet äger Fridays for future och Organize Future! startat av namnkunniga medlemmar av Die Grünes ungdomsförbund. 

slut citat Uvell och läs nu för böveln ovanstende om bl a Lille Hugo Finkelbeiner som redan som 9:åring lyftes fram i Tyskland ”Hans far; Frithjof Finkelbeiner är även vice ordförande för Club of Romes tyska gren, och i Club of Rome finns även vår egen Anders Wijkman. 
slut citat Uvell

Själv läser jag sk alternativa skribenter och forskare som inte hörs i sekteristisk klickmedia och mina ögon/öron har faktiskt legat ett flertal år före den skränande mediabilden angående migkrisen tex, så jag litar nog på dem även i fortsättningen.

Bildresultat för i can see gif

Att msm nu fortsättningsvis berättar och låtsas ”gräva” runt Greta befäster bara vad man vet då man tar in information från andra kanaler

  1. Rockström
  2. Per Holmgren

Bildresultat för hugin munin gif

Att ha dem på varsin axel likt Hugin och Munin flygande ut över världen för att komma tillbaks och kraxa ”sanningar om att rädda världen” i sina öron då allt utmynnar i vanlig jävla konfettikommunism…

slut min reflektion

”Här är nyckeln, för det handlar allra mest om det här – samla gamla socialistiska skåpmat som alla andra proteströrelser handlat om. Antikapitalism, planekonomi, anti globalisering, anti marknad.”

slut citat Uvell

Jag anser att miljödomedagsknarkande överdoserade skribenter vilka högtidligt gör gällande i dussinkrönikor att ”saken” är för stor att göras till en vänster/högerfråga- och samtidigt använder de begreppen bara är patetiska med trovärdighet trisslottsvinst på 3 ggr 1 mille. Ex nedan Malin Ullgren Svd-klippt från Uvells text

slut citat Ullgren/Svd hos Uvell

I sin senaste text beskriver Uvell orsakerna bakom alla politikers medhållsnickande och avsaknad av åtgärder enligt de krav som ställs av tillväxtförnekarna

FN menar att om samtliga löften i Paris-avtalet infrias kommer detta reducera CO2-utsläppen med 60 miljarder ton. Men för att kommer ner till 2 gradersmålet krävs 6000 miljarder ton. 

Sett i detta perspektivet förstår man hur absurda alla löften om CO2-neutrala länder är, som vissa miljöpopulistiska politiker, även svenska, håller på och utlovar. Centerpartiet och Miljöpartiet i Sverige till exempel. Helt verklighetsfrånvänt och medvetna lögner för de vet att detta aldrig kommer att hända. 

Enligt Lomborg har Nya Zeelands regering lovat att vara noll CO2-land 2050. Kostnaden? Mer än landets hela årliga budget. 

slut citat Uvell

Läs Stefan Fölster

Klimatupplysningen

John Christy var också författare i IPCC:s AR4. Till skillnad från agronomen Johan Rockström är John Christy en riktig klimatforskare och en av de mest kända i världen. Varför anser statstelevisionen (Svt) att Johan Rockström är expert på klimatet?

”Ett fel som klimatmodellerna gör är att de antar att det är för lite värme som strålar ut. Om vi värmer pelaren av luft med en grad säger modellerna att 1.4 W/m2 försvinner ut i rymden. Roy Spencers beräkningar från uppmätta värden säger 2.6 W/m2.

IPCC har länge känt till felaktigheterna i klimatmodellerna men försökt tysta ner problemen. Christy påpekade felen i kommentarer till granskningen av IPCC AR5 rapporten men fick inget gehör. Christy: ”…the lead authors, carefully selected so that the correct message is delivered, have the final say”.

slut citat Klimatupplysningen

Klimatsans Rockström och sanningen-han backar

Sanningen är att temperaturen har ökat ca en grad sedan 1880-talet och nästan inte alls de senast 20 åren, med undantag för tillfälliga väderfenomen som kallas El Nino.
Sanningen är att tar över 2.000 år för de landbaserade isarna vid polerna att minska sin naturliga avrinning med en procent i nuvarande takt, men att de i själva verket är 1-3 km tjocka och är intakta eller ökar tack vare snöande, som alltid ökar på isen. Sanningen är vidare att havet fortsätter att öka med stabila ca 2 mm/år.

Uppgifterna i artikeln i SvD om hav, koraller, insekter mm kritiseras av fristående, seriösa forskare. Helt andra uppgifter finns tillgängliga för den som intresserar sig.

Han talar om ett öppet fönster som vi riskerar att stänga och om s k tipping points. Båda dessa termer är påhittade. Det finns inga vetenskapliga bevis och belägg för några fönster eller tipping points vad gäller koldioxiden, om man tar del av många klimatforskares uttalanden.

Gång på gång har i frågorna kompetenta personer jag har dagliga kontakter med försökt få klimathotarna Johan Rockström, Anders Wijkman och Pär Holmgren m.fl. att ställa upp i en öppen debatt om klimatfrågan och där möta tungviktare som är klimatrealister, exempelvis professorerna Lennart Bengtsson och Peter Stilbs och tekn.dr Lars Bern. Men klimathotarna törs inte. De kryper tillbaka i sina hål, rädda för att bli avslöjade som kejsaren blev i HC Andersens saga, dvs nakna.

Vi kommer med all sannolikhet få se Johan Rockström fortsätta backa från sina tidigare domedagsprofetior i takt med att verkligheten hinner ikapp honom och alla andra tidigare och nuvarande domedagsprofeter.

”Tidigare har Johan Rockström låtit sig kallas klimatforskare. Han är agronom och jordbruksexpert och blivit utsedd professor i miljövetenskap. I SvD låter han sig nu kallas professor i ”earth system science”. Det låter lite bättre om man vill göra anspråk på att ändå vara klimatforskare.

Om man nu ändå har klimatångest och svårt att sova trots att nu även Johan Rockström anser att domedagsprofeterna har fel, rekommenderas som tidigare att ta del av posten:  “KLIMATÅNGEST”.

Göran Wickström

Bildresultat för klimatångest

”Isen i Arktis försvinner inte och isbjörnarna mår bra. De är nu 30.000.

TA DIG TID ATT LÄSA DETTA OM DU VILL BLI AV MED ÅNGESTEN

Vi människor reagerar högst olika på livets olika utmaningar och faror. En del av oss reagerar högst känslomässigt, andra lugnare och låter de känslomässiga reaktionerna bygga på fakta, kunskap, logik och intellekt. 

En del tar starkt intryck av andras reaktioner, speciellt auktoriteters. Andra sätter sig själva in i den upplevda utmaningen eller faran och bildar sig en egen uppfattning oavsett hur andra reagerar.

Vilken grupp tillhör du?

slut citat ”Klimatångest”

Bildresultat för klimatångest

Vi tar några sköna memes från Hugin och Munin

2010 pubbades den här goddag yxskaft artikeln av Hugin

Bildresultat för pär holmgren
Bildresultat för pär holmgren twitter
Relaterad bild
Relaterad bild

om Rockström …igen

Greta Thunberg är ingen förövare utan ett offer. Med brist på kunskap är hon liksom andra ungdomar försvarslös inför de attacker som domedagsprofeter utslungar.

”Klimathot” finns bara i ungdomarnas huvuden på samma sätt som medeltidens häxor. Även då hade unga flickor en framträdande roll.

slut citat Lars cornell Tjust, om msm ansvar

Munin dårå…

Bildresultat för rockström memes
Bildresultat för rockström memes
Bildresultat för rockström memes

Mmmmm, och var kommer då ”Love Islandmood” in?

Jo då har vi då de senaste icke så positiva nyheterna om ett annat klimathot ”samhällsklimatet”- ni vet, det där klimatet som folk lever i just nu, på riktigt;

sprängning i Ludvika ett mördat äldre par i Arlöv samt explosion och massiva bilbränder i Märsta och vad toppade msm med igår?

jo; HELLS ANGELS hemliga dödsregler

och idag?

Jo kungafamiljsbarn som inte får kallas prinsar och prinsessor för då kan det bli så jobbigt med titlarna att de liksom aldrig tar slut och apanaget!!..det blir ju inte så bra..då kan det bli som i nåt arabland skriver msm.

Msm gör ALLT i sin makt att snuttifiera allvarliga nyheter till common news på mindre yta längre ner och lyfter samtidigt Hells och Kungafamiljsbarn till topnews.

Landin som lajvar Magnus Betnérs lustige onkel är ett patetiskt inslag i msm´s försök att uppfostra läsarna till att inte tro vad de ser och/eller att de åtminstone ska fatta att det över tid ALLTID varit så här

Bildresultat för nerd with cap gif

Staffan Landin, faktaexpert, som gör faktafilmer för Aftonbladet där han reder ut hur saker och ting faktiskt ligger till”

slut citat AB 27/6 2018

Dessa filmsnuttar där han orytmiskt söker förklara att det artiklarna säger egentligen säger något annat- där han viftar frenetiskt med armarna under det att textremsor i grönt spottas fram över, under och på sidan av honom, är parodiska

Bildresultat för exorcism gif

Jag minns då Staffan för övrigt lyfte fram sitt eget barn 2016- då 5 år- som ett sanningsvittne i samtiden- så klok- så insiktsfull kring migrationspolitiken osv.

Bildresultat för religious kid gif

Pekoralet var egentligen i en nivå så att kuddlagret i Sveriges alla lager tog slut. Inte fan blev det bättre då han försökte förklara sina pedagogiska skills och sonens klokhet och hur de förenades i en trygg härlig respons

Bildresultat för crying kid gif gif

Min son frågade vad vi pratade om. Jag svarade att min bror hade lyssnat på folk som pratade om att Sverige ändrat sin inställning till flyktingmottagande. Ungefär så här gick hela diskussionen:

E: Vad pratar ni om?
Jag: Vi pratar om att Sverige inte kommer att ta emot lika många flyktingar längre.
E: 
Vadå? Varför inte?
Jag: Jo, vi har tagit emot ganska många och Stefans parti och Miljöpartiet har bestämt att de som kommer från tex Syrien bara får stanna i tre år och sedan får man se om det fortfarande är krig annars får de åka hem igen. Plus att det ska bli svårare att komma hit…

Här brast det för min fina lilla kille. Reaktionen överraskade mig. Panikan har jag bara sett ett fåtal gånger tidigare; när mamma gris inte hann ifatt sina barn i början Dino-filmen, när vår katt rymde och vi trodde han hade dött eller när han tänker på döden och sin farfar.

Detta avbröt middagen, jag tog upp min son och förklarade att det fanns fler länder som kunde ta emot, att de vänner han oroade sig för kom hit innan lagen och att just dem inte behöver åka hem efter tre år och att det inte var så farligt (det sista var en lögn).

slut citat Aftonbladets expert på migration svält i världen

Vi tar det igen;

jag tog upp min son och förklarade att det fanns fler länder som kunde ta emot, att de vänner han oroade sig för kom hit innan lagen och att just dem inte behöver åka hem efter tre år och att det inte var så farligt

Här kräver den ömme expertfadern den femårige sonen på komplex förståelse angående ”fler länder”- ”lagars innebörd i praktiken” och tycker sig ändå förskona honom från de värsta delarna som skulle få honom att citat” bryta ihop”?! Kvalificerad psykisk barnmisshandel för sjutton. Usch!!

När inte folk reagerar som förväntat på hans ”min underbare son grät av S politik”tweet blir han upprörd light

Med de magiska epiteten – ”min underbare son” avkräver han förståelse från kritikerna om vad han just pubbat, som något naturligt framsprunget ur djup visdom, livserfarenhet och medkänsla för att sonen är just hans son. Denne store ”faktaexpert, som gör faktafilmer för Aftonbladet där han reder ut hur saker och ting faktiskt ligger till

När man inte tror det kan bli värre peakar det på riktigt…

Detta var alltså 2016 och Staffan Landins son är vid denna tid inte bara bärare i rakt nedstigande led av expertis kring migrationspolitikens A B C utan också fullfjädrad vegetarian som cit Staffan ”Fått oss att sluta äta kött”.

Observera att dessa gudabenådade barnvittnen absolut är helt självgående från det de avklipptes navelsträngen och självklart inte påverkade av sina politiskt indoktrinerande föräldrar ett endaste dugg.

Så här ligger det faktiskt till Staffan. Det scenarie du målande beskriver om att du bara sett denna reaktion — ”Panikan har jag bara sett ett fåtal gånger tidigare; när mamma gris inte hann ifatt sina barn i början Dino-filmen” innebär att du beskriver ett barn i panik!

Inte vet jag, men att ”bryta ihop” och ”panikgråta” är nog att jämställa i affektbetydelse. Att du sedan också skriver på ett sätt som klart ger vid handen att du blev överraskad av hans sammanbrott ”reaktionen överraskade mig” ger mig rysningar!

Sammantaget blir jag radikalt sexistisk av din text där du pushar ett barn till sammanbrott och viker ut detsamma i din karriärshunger i katastrofbranschen

Bildresultat för skämskudde gif

Ett gott råd..

Bildresultat för skämskudde gif

Om nu nån inte fattar det religiösa i det hela? Världen idag

”Greta Thunberg är profet från Gud”

Greta Thunberg är en profet med budskap från Gud. Det skriver två debattörer, från Svenska kyrkan respektive Equmeniakyrkan, i Kyrkans tidning. 

slut citat ”Världen idag

”Att missbruka ett barn”

Länge har jag hoppats att hysterin kring 16-åriga Greta Thunberg ska lägga sig. För hennes egen skull. Den hänsynslösa exploatering hon utsätts för är etiskt förkastlig.

Greta Thunberg är ett barn. Ett missbrukat, misshandlat barn. Hon har samma rätt att växa och utvecklas i lugn och ro som andra barn.

slut citat Julia Caesar ”sankta Greta”

…och ja,….så hamnar vi till syvende och sist på nivån skapat psykiskt illamående vilket både Landin och Ernmans är OK med for the sake…

vidare Julia Caesar;

Det som började som en skolstrejk har urartat till masspsykos med skrämmande proportioner. Hela världen kunde se ett missbrukat barns plågsamma utbrott när Greta Thunberg inledde FN:s klimattoppmöte i New York den 23 september.

slut citat

Häxprocessen

Sedan 1668 hade häxprocesser spritt sig i Sverige och våren 1675 gick många rykten i Stockholm. I maj 1675 kom Johan ”Gävlepojken” Johansson (12 år) till Stockholm från Gävle för att bo hos sin mors släkting hustrun Ingrid Eriksdotter Grijs (död 1677)[1] gift med hökare Lind eller Lindvald på Falkenbergsgatan i östra Södermalm, Katarina församling – efter att hans mor avrättats som häxa.

Han talade så mycket om Blåkulla med kvarterets barn ”att det var som om han var barnfödd där”. Han beskrev Blåkulla och sade sig bli bortförd dit och låtsades svimma, ”anfäktad” av attacker från häxor. Snart tog drabant Myras något äldre pigor, ”myrapigorna” Annika och Agnes, efter honom samt de nio barnen till en ryttmästare Gråå. Ryktet spreds och fler barn påstod sig bli bortförda till Blåkulla om nätterna. Britta SippelAnna Sippel och Anna Månsdotter pekades ut som häxor.

Vuxna blev nu oroliga för barnen och upprättade vaktstugor för att övervaka dem om nätterna för att skydda dem från häxorna.

Barnen låtsades bli attackerade av häxor, som tog sig in genom väggarna genom att sticka in nålar i dem och fick de vuxna att springa omkring och slå yxor i väggarna. Föräldrar lämnade in anmälningar om häxeri.

slut citat

Andreas Ekström- vi behöver mindre religion, inte mer skrivet 2016

En av de mest radikala debattörerna i denna fråga är teologen och pastorsättlingen Joel Halldorf. Han uttrycker sig dock så försiktigt att hans radikalitet inte riktigt märks.

I juni skrev han en text i Expressen (18/6) om att troende också ska ”bidra” till samhället, trots eller tack vare sin tro, en ståndpunkt han upprepade då saken diskuterades på Twitter i veckan.Det låter ju jättefint. Vem vill inte att alla ska bidra?

Man får alltså läsa honom noga, och försöka bättre förstå vad ”bidra” i det här fallet betyder.”Det nya som sker i dag är att allt fler troende underkänner den moderna idén om religionens privatisering”, skriver Halldorf bland annat.

Jag har kanske missförstått, men kan inte tolka honom på något annat sätt än att han menar ”vara med och bestämma saker om hur samhället ska byggas, utifrån den auktoritet som den personliga tron ger”.

Eller rakare: Just för att du tror på Gud, så har du något särskilt att komma med när vi ska besluta om vårt gemensamma livs spelregler.

Andreas Ekström skriver vidare exakt vad detta med religion/sekterism i det offentliga rummet som avkrävande andra människors efterlevnad nedan som jag delar till 100%;

Eftersom man inte kan vara nog tydlig kanske också detta bör sägas, som ett slags möjlig grundhållning: Mot enskilda individers livsåskådning och personliga val kring bön och livet efter detta bör man vara särskilt respektfull.

Mot den organiserade religionens politiska anspråk bör man däremot förhålla sig som till vilka politiska anspråk som helst, och inte vara rädd för att bemöta dem med sedvanlig politisk polemik.

I det ögonblick en privat religiös övertygelse används för att bestämma hur andra människor ska leva sina liv är den inte längre privat.

Jackeléns och Halldorfs argumentation riskerar att leda oss tillbaka i tiden, där det känslomässigt privata, det andliga, uppvärderas när samhällets regler ska skrivas. Sådant sker inte utan att någon annan får anpassa sig.”

slut citat Andreas Ekström

Sammanfattning;

Den religiösa hållningen angående klimatet och kraven på mindre tillväxt och mer planekonomi samt den verkligt religiösa hållningen och kraven på att få politiskt genomslag i människors liv är det största hotet mot mig, dig, välfärd och jorden. Varje försök att kalla mig klimatförnekare och varje försök att påtvinga mig klimatexorcism i form av välmenande helbrägdagörare i klimatcirkusen kommer att misslyckas.

Bildresultat för exorcism gif

Nedan; Jag och Rockström

Bildresultat för exorcism gif

2 reaktioner på ”Greta Thunbergs ”on the ”rocks” buktalardockan Staffan Landin och en media i Love Islandmood

  1. Rockström – han är utbildad till att påta i jorden och odla daggmask …

    Väder-Pär – han kan komma igen när han lärt sig att spå väder tillförlitligt. Om han inte fixar att spå väder, så fixar han inte heller klimat. Det senare är något kraftigt uppskalat av det föregående, så gör han inte rätt på det rel. ‘enkla’, så är han inte i närheten med det svåra.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s