Lyssna på Guillou

Redan 2014 skrev han på Expressen

Jan Guillou: Kan bestämma min egen skatt

Publicerad 12 maj 2014

Succéförfattaren Jan Guillou anser att det svenska skattesystemet gör att de rika kan betala den skatt de vill.
– Jag kan bestämma min egen skatt, säger han.

slut citat msm

Det är defakto så att han vädjat om att få betala 75% i skatt sedan 2007

Författaren Jan Guillou är ett skatteklipp – för staten.SÖN 22 APR 2007

– Jag tycker att 75 procent skatt är lagom, säger han.

Han vill inte bli ihopbuntad med kollegerna som plockar ut miljoner i aktieutdelning i stället för lön.

slut cit Guillou i msm

I dagarna kvider Guillou ut sitt missnöje återigen: han får behålla för stor del av sin inkomst.

Han har i plus 10 år krävt staten på hårdare tag mot hans börs . Ja, jag hittar googlecitst ända från början sv 2000talet å jag antar att hans åsikter inte föddes då utan funnits en längre tid. Nåväl. Den årliga – ”skatten är för låg för dåm rika”krönikan är här;

Profilbild Jan Guillou

avJan GuillouI DAG  06:32KOLUMNISTER

Nu är de jäklarna ute efter att sänka min skatt igen. Det har med åren blivit allt svårare att bedriva negativ skatteplanering, eftersom det finns en bred politisk enighet om hur angeläget det är att öka inkomstklyftorna i Sverige.

Slut citat Gulliou

jag tycker det är fullt rimligt tillmötesgå hans vädjan.

2014 skrev Aron Modig KD en motion i saken

Trots skattesänkningarnas många goda effekter har välkända och välbeställda människors protester mot de lägre skatterna varit ett återkommande inslag i samhällsdebatten de senaste åren. Jag vill inte ha ytterligare en skattelättnad, skrev exempelvis chefredaktören Claes de Faire i Resumé den 22 november 2013.

Rimligtvis går det att kombinera fortsatta skattesänkningar på arbete, utbildning och företagande och samtidigt erbjuda möjligheten för de människor som så vill att betala in extra pengar till det offentliga. Det bör utredas hur en sådan frivillig skatt kan införas så att kändisar och välbärgade människor enklare kan handla utifrån sina samveten.

Slut cit Aron Modig KD

Vidare skriver Modig

Jo, det är sexigt att betala skatt” skrev Fredrik Virtanen i Aftonbladet. ”Jag är för högt skattetryck”, skrev Alex Schulman i samma tidning.

”Jag vill inte ha ytterligare en skattelättnad” skrev chefredaktören Claes de Faire i Resumé, pinsamt omedveten om att den främsta målgruppen för jobbskatteavdragen naturligtvis inte var miljonärer, utan vanligt folk. Hårt arbetande människor som gör sitt bästa för att få sina arbeten, familjer och liv att fungera trots en tuff och stressig vardag.

slut citat Modig

HÄR kan du läsa om jobbskatteavdraget. Har inte sett om den frivilliga skatteinbetalningen för de rika som känner sig för rika införlivats i svenskt skattesystem?Kan bara förundras över Guillous arroganta hållning till vad lön företagande och vad lönearbete innebär för den vanlige löntagaren.

Som en reversed Joakim von Anka vältrar han sig i politiskt vänsterdravel från sin finkulturella rättvisemärkta piedestal. Från de ofrivilligt rikas Minaret hörs klagoropen som dels ska få folk att fatta hur fel de röstat angående politisk riktning öht, men SD röstarna ? De är särskilt korkade och ”ser bara migrationen” och inte att höjd skatt löser alla ”utmaningar”.

Ekonomifakta

Exakt hur stort jobbskatteavdraget blir beror alltså på hur hög arbetsinkomst man har. I förhållande till lönen är skattesänkningen störst i de lägre inkomstskikten vilket framgår av diagrammet nedan.

Mer om behovet av frivillig skatteinbetalning

Hur skulle det kunna gå till?
– Kanske en extra ruta på deklarationsblanketten, där man kan ange om man exempelvis vill skänka sin skatteåterbäring till skolan eller vården.

Slut citat

Jag anser att jag också vill kunna bestämma skatteinbetalning själv. Tänk om fler gavs den möjligheten? Eftersom samhällskontraktet är rivet uppätet utskiten stampat och pissat på av vårt styre känns det angeläget att med ekonomiska medel kunna utöva påtryckningar.

Som det fungerar nu slösas våra skattemedel på ett sätt jag med flera inte är med på, men inget kan göra ngt åt. Ekonomiska sanktioner används storpolitiskt. Tänk om den lilla sketna skatteslaven moi, i vårdarbete kunde dra tillbaks skattepengar?

Tokigt va?

…under tiden ska jobbskatteavdraget inte ses som om jag stjäl pengar av staten. ThankU very much. Det är MINA pengar

 att den främsta målgruppen för jobbskatteavdragen naturligtvis inte var miljonärer, utan vanligt folk

Kommentar från maken:

”den där snubben har överlevt sig själv, jag menar vem fan lyssnar på honom? Några extremister och ETCläsare och ett gäng av dem som tycker han skrivit bra böcker?” 😚

Snälla skatteverket, om det blir eller är FÖR avancerat att lägga till en ruta i det generella deklarationsformuläret, gör en specialblankett bara för Guillou.

✨👍🙋

Snälla Löfven, ge Dan Eliasson jobbet som ansvarig för Skattemyndigheten. Hans CV där han slåttrat ner FK, Polismyndigheten och nu MSB ger vid handen att han skulle kunna lyckliggöra en hel befolkning.

Snälla tomten…

3 reaktioner på ”Lyssna på Guillou

  1. Jag har länge (nåja, några år i alla fall) haft åsikten att skatten borde vara helt frivillig. Det är givetvis inte något man bara kan införa över en natt, men borde vara ett mål man strävar efter, och skulle rimligtvis kunna genomföras över ett par generationer.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s