TT, Karin Olsson, Mellin och kampen mellan ”oberoende journalistik” och ”oberoende journalistik”

Plus härliga bonusar i Svenssonlivet;

”– Min ena dotter gråter på kvällarna och vill att vi ska åka till husvagnen för att hon är så rädd. Och vi kan inte säga till heller för då kommer repressalier: de stoppar in sopor i brevinkastet eller går på mina barn ännu mer när jag inte är med. Eller så är de kaxiga direkt när man säger till. Att som vuxen bli spottad i ansiktet och få höra att ”jag lyssnar inte på dig för du är kvinna” och bli kallad för ord som jag inte ens vill ta i min mun, är otroligt kränkande. Det kan låta konstigt för den som inte upplevt det – men man tappar liksom allt när ett barn gör så mot en och vet inte vad man ska ta sig till, berättar Malin för Hem & Hyra.”

Hem och hyra

Småsamhällena i landet är inte sämre än att de vill kontra med heavycriminalsdåd så nu kommer Borlänge in i matchen. Iofs har de stoltserat med ett gäng våldtäkter och sk ”småbrott” länge, det är sen gammalt. Borlänge har förärats ett mord utanför köpcentret Kupolen! Åtminstone betecknar polisen det som ett mord. MsmExpressen skriver;

En person död efter skjutning

BORLÄNGE Publicerad 8 jul 2019 kl 08.15

slut citat Msm

Död efter att ha ramlat död efter att ha stenats död efter att ha skjutits och nån betecknar det som mord? Yeass, skjuts man, stenas man till döds så är det mord. Ramlar man omkull av sig själv är det inte mord. ”Ramlar” man ned från balkongen med nåns hjälp och slår ihjäl sig så äre mord.

Min rubrik hade varit

Ytterligare ett mord med skjutvapen har skett i Sverige, denna gång i Borlänge

Noterar f.ö att Lena Mellin och Karin Olsson båda har kommentarer om JÅ´s kläder – dvs utseende- i sina ”politiska analyser” Hahahaha! Karin Olsson lägger dessutom på honom en misslyckad oattraktiv ”fläskpannkake”gräddning i sitt försök att skriva ner honom.

Lena mellin like a boss ba´h!;

”Jimmie Åkesson gör sig dummare än han är” vilket indikerar att hon ändå anser honom rätt smart?

Hon fortsätter;

”Nu kallades motståndarna för ”vänsterliberaler” och under deras ledning så har Sverige hamnat i en snabb utförslöpa.

Så kan man givetvis se det, om man samlar på enbart negativa nyheter. Prenumererar man även på de positiva så ökar medellivslängden, vi är friskare, ekonomin går som tåget, prisökningarna är låga, att låna pengar har aldrig varit billigare. Och så vidare och så vidare.

Men Jimmie Åkesson tar fasta på orosmolnen. Inte de ljusa sommarskyarna”

slut citat

Sammanfattat ska man inte bry sig om ”orosmoln” enligt Mellin. Man ska ”prenumerera på ljusa sommarskyar” -för vi lever längre och kan låna pengar billigt. ..och så kallar hon JIMMIES ”är ni stolta över” utläggningar för ”billiga poänger” fniss…Mellin är djup som en modifierad flateka i sina analyser som vanligt. Vem minns inte då hon dumpsterdivaeade utanför sitt jobb 2014?

och så kommer det;

”På pressträffen tre timmar före talet uppträdde han i skjorta, kavaj och byxor. Under talet hade han på sig en missklädsam t-tröja med texten ”I love Sölvesborg”.

Varför gör han så? Inte för att vara oartig mot publiken, det tror jag inte. Utan för att poängtera den folklighet han faktiskt inte längre har. Inte med sina livvakter, sin lägenhet i Stockholms city och sin väl tilltagna lön.

slut citat Mellin

Joråsåatte´…om inga andra argument finns, gå på utséende. Ett fint grepp från en som glufsar i sig snorkråkor in public ..

I otakt- Lena Mellin gör sig dummare än vad hon är

”Om Lena Mellin struntar i att göra sig dummare än vad hon är så trillar nog polletten ner. När Åkesson talar om förfärliga och oförlåtliga saker handlar det inte välståndet, jämställdheten, freden eller folkhälsan. Det handlar – som alltid när Sverigedemokraterna och Åkesson är i farten – om misslyckad integration och en alltför stor migration. Lena Mellin hade kunnat rabbla upp PISA-resultaten och kaotiska klassrum, inställda operationer och överfulla sjukhus, en infrastruktur som inte hänger med befolkningsutvecklingen, ett rättsväsende på vild reträtt, ett icke-existerande försvar, bostadsbrist och bilbränder och en hel del mer av ingredienserna som är dagens Sverige. Är det väldigt bra? Det som Åkesson förmodligen syftade på när han körde sin ’J’accuse’ på listerländska? Kom igen Lena.”

slut citat I otakt

Bildresultat för mellin äter snorkråkor gif

Han är dessutom enligt Mellin inte ”folklig” eftersom han har lön efter vad han jobbar som; partiledare ….och livvakter. Detta snyter Mellin ur sin näsa -och lurar sig själv på en smaskig kråka utan att blinka då hon som tillförordnad ansvarig utgivare för Aftonbladet borde veta att SD generellt och Åkesson i synnerhet utsätts för flest hot mot sin person och vandaliseringar mot sina hem

HÄR tex

och HÄR

men vad an man vänta sig av en mediaperson som tycker det är helt okey med hat och hot mot Åkesson

Anybody 2013- ”har de alldeles förlorat förståndet?”

Lena Mellin tycker inte att attacken på SD-ledaren kan kallas ”en attack på demokratin” och tycker till och med att Jimmie Åkesson får skylla sig själv när han signerar böcker på kulturelitens alldeles eget område .. Södermalm i Stockholm??”

slut citat anybody

…och nu Karin Olsson Expressens betyg på Åkessons tal

”Jimmie Åkessons tal är som en fläskpannkaka: pösig på toppen och degig inuti, saltad med flottig populism och nationalism.

SD-ledaren är lekfullt nedklädd i en t-shirt med budskapet ”I love Sölvesborg”, kanske för att kamouflera sin tilltagande bittra ton”

slut citat Karin Olsson

”Lekfullt nedklädd” någon? och sen liknelsen av talet med en fläskpannkaka, ngt som är bland det godaste som finns!

Karin Olsson är också ställföreträdande ansvarig utgivare, men i Expressen och har sedan länge suttit i TTstyret. Hon har sedan länge idkat publicistiska storverk

Karin Olsson tycker att det finns nära 800 00 järnrörsbärare i Sverige. Hon behöver ett snack med företagsläkaren. Övriga fortsatta hjärnsläpp i tidningen är den förbålt pubertala #87%. ”Ta ställning mot rasism” ladda ner!! använd Expressen, tatuera in Expressenlogga, det kommer snart- jag lovar!

Skratta eller gråta?

Man kan lika gärna hashtagga 94%?

”94 % röstar röstar inte på MP. Anser de att MP är dåligt för miljön? Eller anser de att miljö är en oviktig fråga?”

”97 procent röstar inte FI. Innebär det att alla dessa är helt emot jämställdhet, ellerkvinnohatare?”

piska en död häst

slut citat mig själv

************

”Liksom många andra internationella nyhetsbyråer har TT Nyhetsbyrån en dominerande ställning på den inhemska nyhetsmarknaden, vilket kan få som konsekvens att eventuella fel och brister i rapporteringen får stort genomslag i inhemska media (jämför med Australian Associated Press). Dessutom kan det resultera i en ensidig och onyanserad mediebevakning.[11] Ett exempel är ett misstag i ett TT-telegram som fick till följd att fyra dagstidningar blev stämda för grovt förtal sedan TT felaktigt offentliggjort namnet på en man som friats i en mordrättegång.

Byråns dominerande ställning har också medfört att dess skrivregler TT-språket har fått stort genomslag.”

slut citat Wikipedia

Majoriteten av våra nyheter framförs av två företag

Man blir gråtfnissande av läsningen på TT´s egen sida om dess historia och tillblivelse då man läser;

”Vid bildandet på hösten 1921 var de svenska nyhetsmedierna uteslutande papperstidningar. Därför var namnet självklart: Tidningarnas Telegrambyrå. Namnet plockades upp från en provisorisk nyhetsbyrå som bildats i väntan på att alla svenska tidningar skulle ena sig kring en större, riksomfattande byrå, ägd av sina egna kunder och fri från politiska, ekonomiska, religiösa och inte minst statliga intressen.
 

Tidigare byråer var ofta partiska, knutna till enskilda ägares politiska och ekonomiska intressen. 


Redan från första stund, verksamheten kom igång 1 januari 1922, var TT de svenska tidningarnas egna nyhetsbyrå och hade en tydlig uppgift: att snabbt förmedla opartiska och sakliga nyheter till tidningar över hela landet. Tidigare byråer var ofta partiska, knutna till enskilda ägares politiska och ekonomiska intressen. Det har funnits nyhetsbyråer i Sverige sedan strax efter mitten av 1800-talet men de betjänade få tidningar, förmedlade i stort sett endast nyheter från utlandet och var inte landsomfattande.”

slut citat TT

Jag kommer ihåg DETTA -”TT Expo och sanningen”

”Ser att TT levererar att Expo är ”oroade” över att skolungdomar börjat tro på konspirationsteorier. Expo har i samarbete med Journalisten Erik Sidenbladh och Lärarnas Riksförbund skrivit boken ”Med myter som vapen” som kan användas som en handledning för lärare för att föra de unga tillbaks till rätt ”tro.

*****

TT lyckas också klämma in ett ;

citat

– Att hitta ursprungsbilden är viktigt. Men även att ställa sig frågorna: Finns det några underliggande budskap och är det kopplat till någon politisk grupp?

****
Att låta eleverna gå in och söka utan handledning är lite som att gå in i soprummet och låta eleverna använda sig av pappersreturen. Det blir väldigt slumpmässigt vad de hittar, säger Hagberg.
slut citat från Sten Hagberg, ordförande i Lärarnas Riksförbunds forum för humaniora och samhällsvetenskap
Vilken jävla vidrig totalitär människosyn?! Att elever får tillgång till information oövervakat liknas vid att de går in i ett soprum och slumpmässigt ”hittar” ngt som inte gagnar den statliga institutionens framtoning
Enligt Hagberg…
 ….kräver eleverna som är svåra att nå enskilda samtal.

slut citat mig själv. TT är alltså DIREKT inblandad i hur barn ska undervisas i svenska skolor med det bevekelsegrundade värdegrund och ”rätt” informationsflöde in i pannbenen på folk. ”elever som är svåra att nå kräver enskilda samtal” ….well, hur då? med en stab från TT eller värdegrundsgodkända lärare? Aint that smashing??

och DETTA

”Expressen med svårt falskt budskap

HÄR  (en unvis.it/länk-så tidn tjänar inget på klicken)

Man framställer i rubrik och brödtext att en majoritet av Sveriges befolkning är för att ta emot fler flyktingar. Sedan illustreras det med fem exempel varav alla fem har reservationer och alltså inte alls är FÖR ett ökat flyktingmottagande HELT reservationslöst. Hur tänkte de där? Tror Expressen att vi inte är läskunniga och kan tolka VAD folk säger nedan??”

2 reaktioner på ”TT, Karin Olsson, Mellin och kampen mellan ”oberoende journalistik” och ”oberoende journalistik”

  1. Har säkert kommenterat det förrut, men ordet ‘vänsterliberal’ är en paradox, då vänsterideologier (socialismformer) är totalitära, dvs. allt annat än liberala. Det finns andra motsägelsefulla ord som t.ex. ‘socialdemokrat’ … I postmodern svenska så används dessa ord som rökridåer. Alltid är det någon som faller för tricket …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s