Störande text av Heberlein

Om krisen eller kriget kommer

I SVT:s dokusåpa ”Nedsläckt land” släcks elen ner för deltagarna och de måste klara sig utan el. Hur väl rustade är de att lösa en sådan situation? Vad händer om elen försvinner i Sverige under en längre tid? Dokusåpan är ännu ett tecken på att insikten om samhällets sårbarhet i händelse av kris, eller krig, sprider sig. Prepping har blivit rumsrent. För bara några år sedan betraktades preppers som alarmistiska foliehattar. Nu uppmanas vi alla att vara beredda.

Slut citat Heberleins excellenta text

Jävligt intressant att det svänger nu. Jag bedömer att på mitt jobb är vi kanske 2-3 stycken av över 10 personer som öht tänkt till och kanske 2 av oss som åxå vidtagit åtgärder åt preppinghållet.

Ska fråga nästa PK hur många som klarar en vecka med egenproducerad värme mat vatten. HÄR kan man få tips och även handla vad man behöver. Hur många har t ex ett eget elverk?

Bildresultat för thumbs up terminator gif

Över huvud taget verkar det riktigt svårt i vår mentalt lama tillvaro att ens se framför oss att det skulle behövas. Kan man inte ringa kommunens reception? skriva en arg insändare och/eller fara på grillkiosken?

Bildresultat för räcker upp handen gif

 

11 reaktioner på ”Störande text av Heberlein

 1. Politikerna har lite svårt att vara konsekventa i dom här frågorna. Å ena sidan vill dom förbjuda vedspisar, men å andra sidan tycker dom att man ska ha en vedspis om det blir kallt och strömlöst.

  Gilla

  1. Talande;
   ”Vi som brukar skogen kan bara hoppas att när granskningen av extremisterna är klar så fortsätter journalisterna med att skärskåda fenomenet där utomparlamentariska aktivister blev inomparlamentariska diton.

   Det går inte längre att veta vem man talar med. Är det en politiker, statstjänsteman eller aktivist? Ibland tror jag dessutom att vederbörande inte vet det själv. Infiltrationen verkar vara total. En enhetschef för vatten på läns­styrelsen säger ”Om godset Greveholm vid Mälaren förlorar 100 hektar lär de inte svälta i alla fall”. Tjänstemän på Skogsstyrelsen jobbar med avverkningsanmälningar för att på fritiden hindra just avverkningar”

   Gilla

 2. Lägg då till att finansvärlden vill ha ett fullständigt kontantlöst (och fullständigt kontrollerat) samhälle, med alla konsekvenser det innebär för samhället. De verkar inte inse vad som händer med deras egen verksamhet om strömmen går …

  Idag är det möjligt för bankerna att låna ut pengar som inte fysiskt existerar pga hur den venetianska bokföringsprincipen (t-konton, dubbel bokföring – ‘kärt barn har många namn’) fungerar. Systemet medger tyvärr att bankerna kan i oändlighet låna ut pengar som inte finns. Som följd är svenskarna bland de mest skuldsatta i världen, sett till capita.

  I ett kontantlöst samhälle får finansvärlden ännu större ‘svängrum’ (penningtvätt är i realiteten enklare att dölja digitalt, än med reda kontanter). Enda lösningen på det eskalerande problemet är att för varje belopp som lånas ut/hanteras digitalt, så måste det finnas en motsvarande mängd fysiskt. Kollapsen kommer som brukligt förr eller senare och den blir allt större, ju längre beslutsfattare väntar med åtgärder (även beslutsfattarnas tillgångar tappar sitt värde vid en kollaps, vilket de själva inte inser …).

  Idag finns inte heller något fungerande byteshandelssystem, mer än på några fåtal lokala platser runt om i världen. Guld (som Kina samlar på sig som valutareserv) och silver (som Ryssland samlar …) är idag inte giltiga betalningsmedel för gemene man. Det borde inte kräva många sekunder med normal tankeverksamhet, för att inse vidden av problemet …

  Vad händer när kollapsen är ett faktum? Jo, större delen av världen får ett ekonomiskt tvärstopp, med kaos och andra bedrövligheter som följd. De som hittills orsakat och gynnats av ‘utvecklingen’ kommer inte själva undan …

  Gillad av 2 personer

   1. En eller flera pseudovalutor kommer. Dessutom back 2 basic=arbetsbyten och svartjobb. I mitt förra äktenskap för 100 år sen fick dåvarande make betalt i en jävla massa pkt pampersblöjor av en kund en gång Hahahahahaha! (Länge sen- barn långt över 30) #preskiberat

    Gillad av 1 person

   1. Får själv signaler om detta ifrån varuhandeln, där företag vill att man blir ‘medlem’ hos dom. Denna kartläggning av kunderna gör man bl.a. att lättare planera inköp. (Är denna personuppgiftslagring helt i linje med gällande lag?) Problemet med kartläggningen, så som jag ser det, är att allt i större format som skapas i goda avsikter, kommer förr eller senare att missbrukas och användas i helt andra avsikter …

    Som följd, med en kommunistisk/fascistisk regim (dit vi nu är på väg mot), får de styrande ett verktyg att kontrollera oppositionella. Dels som du skriver för att kartlägga individers ekonomi och dels att strypa den helt.

    Utöver detta, så äger man inte sina egna pengar längre …

    Gilla

 3. Hej.

  En sak att inte glömma när man bunkrar sina förråd är salt – kom på mig själv sist vi gick igenom listan att visst tusan, natriumklorid måste man ha om man vill leva.

  Annars är det ju bra ju länge ut från storstan (efter svenska mått…) man är. När det var -25 grader ute var det +15 inne utan el, men med en Husqvarna 727 (vänster). Byn har eget vattenverk (än så länge – politikerpacket saglar vid tanken på att tvångsansluta hushållen till det socialistiska VA-nätet).

  Skogen kryller av älg, rådjur, och annat mums. Ved? Skogen är ju ved. Finns väl inte en dj*vel här, särskilt inte grållingarna, som inte har mat för två-tre veckor hemma. Att det är gångavstånd till ett grannland är ju inte helt fel det heller. Törs man hoppas på annektering när krisen kommer?

  Nä, jag tror (s)tatens preppingråd är till för folk i Billdal, Örgryte, Södermalm, och liknande ställen – i alla fall för de svenska invånarna. De nya svenskarna, som kolinserar landet som bäst, lär inte stå i kö för sin ranson med mindre än med väpnad eskort och att misstänkta plundrare skjuts på plats – vilket är förbjudet i Sverige, även i krigstid eller vid undantagstillstånd.

  Ursäkta om jag svamlar, men timmen är sen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s