TV4 nyheterna i extas

Barnvittnet/Aposteln Thunbergs Eriksgata i Davos omhuldas och analyseras i den alltid lika lyckade oberoende journalistiska andan a la ”Tv-journalist intervjuar TV-journalist” Det garanterar vida vinklar 😊

Vi ska äta mindre kött sluta flyga, sluta köra bil, sluta shoppa, inte slänga mat, endast så lägger vi inte allt ansvar på ”Gretagenerationen” är budskapet.

I alla dessa sammanhang ska man följa pengarna! Det säger t om den intervjuade journalisthennen mellan muntuggorna om ”klimatförnekare” som vill förstöra jorden #hostTrump och framförallt jordens lungor #hostBolsonaro. TVhen säger att många producenter börjar se att det finns pengar i detta så de ställer om..( lättläst: det finns pengar att skrämma ur folk) – och framförallt: med klimatalibit kan man också påverka fler livsområden för enskilda och i grupp.

Jag ska tala om för er vad ”klimatförnekare” är:

Det är alla tonårsflikkor i Skellefteå bl a som har tyg eller vanliga sneakers med lågt skurna sommarsockar i och minst 7-10 cm bara ben till där slimfitjeansen börjar. Detta i minus 26 grader som det var härom morgonen. DET mina vänner, ÄR på riktigt att förneka klimatet.

”Ungdomsrörelsen” som TVhen hyllar har ju i kraft av 3 års förändrat klimat, rätt. För de tre åren bekräftar och bevisar att klimatkatastrofen eskalerar i rasande hastighet.

TVhennen glömde referera de år som inföll mellan 1865-68 cirka ”satansåren”, vilket här i V-botten innebar hundratals ihjälsvultna människor. Detta alldelles utan nån Trumpfigur Dieselbilar och lyxkonsumtion som slukade och/eller genererade koldioxid.

Follow the money

Efter bondesamhället kom industrisamhället ITsamhället och nu är vi tebax i industrisamhället igen fast med människor att informera omplacera outsourca omforma och skapa olika yrkesgrupper kring; flyktingindustrin.

Klimatindustrin kickar nu in efter en ganska tynande tillvaro initialt.

Skapa rädsla, få folk att tro de kan betvinga klimat och framför allt VÄDER. När t om bussansvarighen i Ume omtalar minus 20 som extremt på vintern i norr i ett nordiskt land som Sverige, måste ju nån kunna bitchslappa tebax människan till verkligheten?!

När Thunberg o company plakatstrejkar nedanför aktiva vulkaner som ju evidensbaserade forskningsresultat presenterat under jordens existens varit de största klimatförändrarna kommer jag att börja äta EN köttbulle om dan, hata Trump Bolsonaro, moderater, SDare, bilägare skoteråkare, skrota mina bössor…och förresten när kommer de första strukturerade trakasserierna och attackerna mot flygresenärer?

Jag menar, om detta ska vara trovärdigt öht måste Malin Wollin, Kjelle Bergkvist, Eva Röse, Thunberg och alla djurrättsaktivister gå hen ur huse på bred front! Gör punka på bilar, bränn ner bensinstationer, ladugårdar för mjölk och köttproducenter och öka skattefinansierade konst/kulturprojekt för seende svampar i skogen. Vi ses i nya Amishliknande livsstilsprojekt där vi unisont vänder andra kinden till åt Mad Maxkriminellas raider in i våra fridsamma boningar.

En läsare mailar mig och skriver:

”Det gäller att prioritera..

25% av de äldre  som köar till ett äldreboende hinner dö innan de får en plats.
På https://www.konstnarsnamnden.se/default.aspx?id=18477 kan du läsa om alla viktiga bidrag som delas ut av indrivna skattemedel.
Jag klipper in ett av miljonprojekten som anses vara viktiga.

Ja, jag vet att du behöver läsa det två gånger eftersom du lever i villfarelsen att svampar inte kan se.

”En annan projektägare är Konsthall Norra Kvarken i Nordmaling som beviljades 1 030 000 kr i projektbidrag för projektet Konst för fåglar, humlor, skalbaggar, maskar och svampar. Här är naturens mindre invånare – som projekttiteln antyder – inte de avbildade, utan mottagare av konsten.

Projektet ska bjuda in fyra konstnärer med uppgift att göra konst där dessa livsformer är mottagare och mål för den konstnärliga insatsen. Fråga sig vad som är stort och vad som är litet, vad som är upp och vad som är ned, vad som är gult eller blått. Här måste man också fråga sig, inte bara vad konst är, utan om konst finns överhuvudtaget.”

slut citat

uppdaterat mars se och lyssna

 

Annonser

4 reaktioner på ”TV4 nyheterna i extas

  1. Du får inte lägga ut sådana här länkar och nyheter! Nu KRÄVER min Katt kattkonst i trädgården, gärna kombinerad med muskonst som får mössen att stanna upp och ”fråga sig vad som är stort och vad som är litet, vad som är upp och vad som är ned, vad som är gult eller blått”.

    Vilket ännu en gång får mig att börja fundera över bristen på konsekvensanalys när det gäller våra makthavares prioriteringar när det gäller kulturbidrag och miljö. Herregud, konst som riktar sig till ”naturens mindre invånare” – för att få dem att stanna upp och fundera – gör ju dem till lätta måltider för ”naturens större invånare”, vilket kan bidra till utrotning av särskilt kulturintresserade arter och i förlängningen allvarligt skada miljön!!

    Var är Greta Thunberg när hon verkligen behövs för att rädda mångfalden i naturen och miljön??

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s