TV4´as ”värdegrund” och bra journalistik

Tv4 blir ”ägd”

Läs Marcus inlägg HÄR

“Kvinnor är inte lika utvecklade känslomässigt och intellektuellt, så det blir lite som att umgås med ett barn. Jag kan inte se mig själv i en relation med en kvinna, mitt liv skulle innebära alldeles för stora kompromisser av att behöva hålla tillbaka mitt intellekt”.

Tänk er om en manlig kändis hade sagt citatet ovan, och sedan valts ut att ingå i juryn i ett av Sveriges mest populära TV-program. Det hade blivit ramaskri. Media hade publicerat detta och ifrågasatt personens lämplighet att medverka i programmet.

slut citat

Bra journalistik, vad är det? Jo det kan Anna Ekeman Nachman beskriva HÄR

Egentligen är journalistyrket väldigt enkelt: utan att värdera förmedlar man till omvärlden vad som är viktigt. Det är att vara objektiv.

Hur många sådana journalister finns idag? Någonstans på vägen tog en del av dem på sig att även förändra och förbättra världen.

Men det har aldrig varit yrkets uppgift. En av mina uppgifter är att beskriva omvärlden och peka på sådant som skaver. Därefter får andra ta vid

I GP kan man sen ta del av Svenska ungdomars öppna stöd för hedersmord. Föremålet för deras gillande är hedersmordet på den Pakistanska modellen och feministen Qandeel Baloch.

Hon skämde ut hela deras familj. För vad yani? För några likes. Tffou på henne, skriver 20-årige Mehmet från Gävle.
– Eller hur. Förnedrade familjen. Rättfärdighet i sitt esse! skriver 26-årige Adnan från Sigtuna kommun.

Många protester

De allra flesta blir upprörda över vad männen skriver och försvarar den mördade kvinnan. Men kommentarerna fortsätter att komma.
– Fortsätt försvara en slyna, det säger bara vilka ni är, skriver 21-årige Hasan från Helsingborg.

Sara Mohammad (GAPF, glöm aldrig Pela och Fadime) säger

– Något är väldigt fel när ungdomar i Sverige vågar skriva så helt öppet. Hedersvärderingar är inget man föds med, det är något man lär sig av sina föräldrar och sin omgivning. Jag kan inte ge något annat svar än att integrationspolitiken inte fungerat när ungdomar skriver så,

800 år tillbaka i tiden/Anthropocene

I Alsnö stadga (omkring 1280) lagfäste Magnus Ladulås sin fars förordningar för främjande av trygghet och lugn i riket. Det blev bl.a. förbjudet att våldföra sig på kvinnor (kallat kvinnofrid), att sarga eller dräpa någon i hans eget hus eller för herremän att våldgästa andras hemman (därav tillnamnet Ladulås). Denna lag som är ett viktigt fundament i den svenska kulturtraditionen fanns kvar som speciellt kapitel i svensk lag fram till 1864.

Den person som bröt mot kvinnofridslagen kunde dömas till döden. I 1734 års lag gjordes skillnad för påföljd beroende på kvinnans civilstånd. Kvinnorov av en gift eller en förlovad kvinna stadgade dödsstraff oavsett om sexuellt umgänge förekommit. Kvinnorov av en ogift kvinna eller en änka stadgade dödsstraff enbart om sexuellt umgänge förekommit. Gustav III:s straffrättsreform på 1770-talet ändrade straffet för våldtäkt till högsta kroppsplikt (9 gatlopp eller motsvarande), två år på fästning och förlust av egendom, medan kvinnorov i betydelsen kidnappning behöll dödsstraffet.

När obildade och historielösa politiker som Fredrik Reinfeldt m.fl. pratar om att Sverige saknar en egen kultur och egna värderingar så pratar de som ni ser i nattmössan. Att öppna landets gränser och våra hjärtan för hundratusentals människor som bekänner sig till en grym patriarkal ideologi utan krav på erkännande av landets grundläggande värderingar, är att föra utvecklingen 800 år bakåt i landets historia.  Att därtill i namnet av mångkultur stämpla dem som försvarar dessa grundläggande värderingar som rasister och islamofober, är inget annat än ett stort svek mot landets kvinnor och ett bedrägeri mot Sverige som nation.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s