När medeltiden kommer till Sverige

HÄR Öppet brev till mannen som stämt Helsingborgs kommun pga att hans religion inte repekteras

Jag vill helt enkelt bara förklara för dig att du inte är diskriminerad. Du lever i ett sekulärt land där din religion din och ingen annans, din tro är din och ingen förbjuder dig att utöva den i din privata sfär. Men, och det är här skon kan klämma obehagligt, att de offentliga rummen inte är dina vardagsrum. De är inte någon människas privata domän.
Om du arbetar för Helsingborgs kommun har du genom ditt kontrakt skrivit under på de värderingar som staden som arbetsgivare ställer sig bakom och de innebär att du inte särbehandlar någon, man eller kvinna. Lösningen är inte att stämma staden. Lösningen är att förstå vad sekulärt betyder och börja uppskatta det.
Lika illa som du förmodligen tycker om att behöva avstå från en del av dina religiösa element under arbetsdagen, lika illa tycker man som ateist (eller av annan religiös åskådning) om att behöva bli påtvingad en annan människas religiösa tro i ett offentligt rum

HÄR Landsting erbjuder icke medicinskt nödvändig omskärelse på pojkar

Landstingen ska erbjuda omskärelse av pojkar utan att det är medicinskt nödvändigt. Det föreslår Sveriges kommuner och landsting, SKL. Syftet är att undvika ”köksbordskirurgi” och Västernorrlands landsting stödjer förslaget.

Ungefär 3 000 pojkar omskärs i Sverige varje år. En uppskattning är att mellan 1 000 och 2 000 av dessa operationer utförs av personer som varken är läkare eller har tillstånd av Socialstyrelsen, så kallade köksbordskirurgi.

Fattar ni hur mycket det snickras på barn i Sverige?

I januari 2007 kunde SVT:s  ”Uppdrag granskning” avslöja  att en läkare i juni 1993 mot  betalning, omskar sex små  pojkar utan bedövning på  en flyktingförläggning i  Dalarna. Fyra av pojkarna  drabbades av svåra infektioner. Läkaren dömdes för misshandel, men friades av Högsta domstolen.

HÄR  strategier och utbildning till personal som möter könsstympade barn

Förskolepersonal ska veta hur ett omskuret barn ser ut och skolpersonal ska förstå att flickan som springer på toaletten hela tiden och undviker att dricka kanske gör så för att hon är ihopsydd och har svåra problem med att kissa. Ingen som arbetar med frågan ska väja inför den.

Annonser

One thought on “När medeltiden kommer till Sverige

  1. Det är ju populärt nuförtiden att ha skilda lokaler och tider.
    Man kan kanske ”lösa” det sista problemet med särskilda toaletter för stympade flickor?

    Fyfan.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: