”Likes” för x antal millar funkade och Eliassons gummiband som brottsförebyggande

Såg nyheterna och tänker att alla pengar som tagits från biståndet för att köpa sig in i FN´s säkerhetsråd verkligen gav resultat. Jag tänker också att det arbete som Margot/Sverige säger sig vilja göra för att förändra världen till det bättre skulle kunna börja på hennes egen bakgård med arbetet mot barnfruar? men det ger ju inte samma eko och glitter ut i världen förstås

Kloka Merit hittar jag som skriver just detta!

Sen pratar reportern på Svt som att nu styr Sverige FN´s säkerhetsråd?

Regeringen har i det dolda använt biståndspengar till kampanjen för en plats i FN:s säkerhetsråd. En oberoende stiftelse har beviljats miljoner från biståndsbudgeten som UD sedan använt till att betala restaurangbesök, hotell och dyra flygbiljetter till 27 FN-ambassadörer som ska rösta om Sveriges plats.

HÄR

FNpengar

Vilken jävla smutsig byk..det försvinner pengar från stiftelser från bidrag till u-länder det ljugs och smusslas och det enda de jobbar för är att kunna stjäla mer pengar från folket!

Föraktet har en gräns, nu kommer level 2

HÄR

”I synnerhet mutbara”

Dagens Nyheter har sammanlagt tagit del av över 100 mejl från UD:s stab för valkampanjen.

Mejlen ska enligt DN visa hur man planerade ambassadörernas besök och hur räkningar för miljonbelopp skickades vidare till stiftelsens Dag Hammarskjölds minnesfond, DHF.

Källor till DN säger att det egentliga syftet med resan var att värva röster för Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd.

– De röstar precis som de vill, därför är de i synnerhet mutbara och extra intressanta, säger en uppgiftslämnare med god insyn i UD:s verksamhettill DN.

slut citat

Det stolta ”Vi har jobbat för detta i 10 år”- ger ju rysningar längs ryggraden, för med ovanstående fakta slår det en med ens att det har skvittrats en massa pengar, en massa mer pengar som vi inte har en aning om.

Johan Westerholm

Att jag varit kritiskt inställd till kandidaturen under lång tid är ingen hemlighet, inte heller har jag rosat Margot Wallströms och hennes stabs framfart i kampanjen eller i relationerna i MENA. En kampanj som handlat om att stödja despoter och diktaturer samtidigt som vi fortfarande inte har en utrikesminister som kan röra sig fritt i den region där det idag pågår ett lågintensivt tredje världskrig. Mellanöstern och Nordafrika. Wallström är fortfarande ”non grata” i Tel Aviv och den som inte kan resa till en av de poler som hela denna 1 400 år gamla konflikt mellan religionerna kan knappast bidra konstruktivt till en fredlig lösning. Inte heller Riyad, Saudiarabien, är ett resmål där hon tas emot med öppen famn.

slut citat

Nästa otroligt overkliga mediauppgift idag är polischef Dan Eliasson och hans stabs åtgärder för att förhindra sexuella trakasserier. Gummiband att dela ut på större tillställningar #tafsainte och med polisens avspärrningsband som mönster. Han och den ”staben”är för fan inte kloka på en fläck!!

slut citat

För övrigt kommer ett råd från initierad invandrare

Arpi ställer en bra fråga

Därför att i annan media framgår fakta klart Här

Kaziva ställer frågan ”Tänk om det hade varit en nazist och en moské?

 

9 thoughts on “”Likes” för x antal millar funkade och Eliassons gummiband som brottsförebyggande

 1. Anna Lindhs minnesfond är tömd på stålar. Av 21 miljoner har det betalats ut 3 miljoner i stipendier. 17,9 miljoner har gått åt till ”administration” och nu återstår bara 100000.-

  Liked by 1 person

 2. Klockrena twittrar av Rebecca och Marit!

  Det finns nog en och annan som glömt att de fem permanenta medlemmarna av FN:s Säkerhetsråd (Frankrike, Kina, Ryssland, Storbritannien och USA) sitter med triumf på hand, dvs har rätt att lägga veto. Kan då Sverige styra verksamheten? [ret.] Lägger Sverige fram en stor mängd förslag, som inte faller en eller flera av dessa länder i smaken, så kan Sverige glömma att få sitta med där fortsättningsvis under överskådlig tid … Oavsett hur mycket man än försöker att smörja med hjälp av skattemedel.

  Beträffande biståndspengarna som politikerna har gödslat med i sammanhanget, så kan man se det i ett positivt perspektiv: då vet man vilka korrupta personers fickor i praktiken pengarna har hamnat. Som normat bistånd till behövande land, är det inte ovanligt att det hamnar i okänd mängd på bankkonton tillhörande statschefen och bihang. Ofta i ett annat land där man fortfarande (troligen) håller hårt på banksekretessen, utan möjlighet till insyn av myndigheter.

  Gilla

 3. Hej Mexan! Jag håller med om kravet på ekonomisk redovisning av denna ansökan från oss finansiärer! Vad har detta kostat oss skattebetalare?

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s