Som sagt; skola inför bönerum

Blev en liten Majarant faktiskt =)

Annonser

7 thoughts on “Som sagt; skola inför bönerum

 1. Det offentliga sekulärt??? Det offentliga skall inte lägga sig i den privata sfärens angelägenheter! Det är länge nu sedan staten och kyrkan separerade, av just den anledningen. Skall man nu öppna dörrarna helt och stötta en religion, som ännu inte reformerats till att bli demokratisk och human fullt ut? Kristendomen, bortsett från vissa katolska välkända yttringar, lämnade kränkade beteende (‘hjälpande’ mission med hållhakar …) bakom sig under 1900-talet. Islam, till del, är fortfarande kvar där Kristendomen var för 600 år sedan …

  Religion som religion. Det offentliga/statliga skall hålla samma linje, oavsett religion!

  Liked by 1 person

   1. Vet inte om hela tråden syns, men fastnade på vad han skrev om ‘plikt’. Det var tidigare minst fram till när jag gick ur gymnasiet (4T) 1985 en ‘plikt’ för eleven att generera godkända betyg, för att kunna gå avancera upp till nästa årskurs eller avsluta 9:an samt motsvarande i gymnasiet. Annars är grundskolan bara ett nio-årigt förvaringssystem. I.o.m. att han visar symtom på att ha drabbats av fördumningsprocessen av skolväsendet, så är det inte konstigt att han (och gelikar) begriper vad skolan är till för. Helt i linje med ledarkåseriet i gårdagens Metro, där skribenten förespråkade en betygsfri skola … Snacka om fysisk och/eller mental frånvaro under skoltiden!

    Det uppstod en betygsdiskussion under matrasten på jobbet mitt igår, där jag fick tillfälle att betygssystem länge, oavsett om det har rört sig om bokstäver eller siffror, varit relativa. Under min tid i skolan (1972-1985), så har betygen varit relativa och delats ut efter en normalfördelningskurva. Rättvist? Nej, för det missgynnade bra klasser och gynnade mindre bra klasser. Något som blev tydligt under min gymnasitetid.

    Har svårt att tro att betygen inte sätts på annat sätt i dag, i.o.m. nationella prov (a.k.a standardprov). Det för med sig att det är svårt att jämföra närliggande årskullar, än mindre generationer. Lägg till trenden med de svenska PISA-resultaten, så har det smugit sig in inflation i systemet, så betygen är mindre värda idag … Har inte sett några varningsrapporter på ett, men det kan bero på att jag inte brytt mig, men elever som skall börja högskola/universitet har idag sämre och i vissa fall inte tillräckliga (för)kunskaper som förutses för att klara studierna där.

    Det kanske jämnar ut sig i längden, då allt fler högskolor och universitet infiltrerats utav politiska fanatiker, som sabboterar verksamheten … [/sark]

    Liked by 1 person

 2. Det är alldeles tydligt lite varstans att det finns olika grupper i samhället som behandlas olika och har olika rättigheter men kanske inte skyldigheter.
  Kommer inte till skolan? Är de fråntagna av skolplikten?
  Och sedan har vi infekterat krig varje år om skolavslutning i kyrkan!

  Liked by 2 people

 3. Hej Mexan och Sasja! Efter fjolårets instormning av migranter, skulle jag bli förvånad ifall inte Pisa- undersökningen för Sverige föll som en tung, tung sten! Och Fridolin har säkert någon klämkäck förklaring och lösning på detta, som vanligt!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s