Den svenska kulturens godbitar, resten spottas ut

Vissa av de mest konservativa muslimernas svåra dilemma är att man vill leva i Sverige för att ta del av dess välfärd, men inte landets kultur och värderingar. Vissa vill förändra Sverige, medan andra tittar efter en lösning där man kan leva i Somalia med svenska bidrag, skriver Mohamed Omar.

På den tiden jag var muslim och rörde mig i moskéer mötte jag ofta oroliga föräldrar. De var oroliga för att barnen skulle försvenskas, glömma sitt ursprung och sin islamiska tro. Vissa skickade sina barn till hemlandet för att de skulle få gå i Koranskola och lära sig sitt språk, andra funderade ständigt på olika arrangemang för att stärka barnens band till hemlandet.

Hos de föräldrar som bar på denna oro fanns ett dilemma som ständigt återkom, det att man uppskattade välfärden i Sverige, men inte kulturen som man såg som ett hot

Malmö stad bostadsrätter

Nedan! Hahhahahahahahahahahahaha! Jodå =))))

LO Linda Pira

Under tiden?? så gräddar jag våfflor…

ae9wk6wyozeh7awehp7n

Humanisterna i DN och frihet FRÅN religion

Många människor tror att Gud existerar. Andra tror att Gud inte existerar. Och de som tror på en gud tror ofta inte på samma gud eller tolkar gudens signaler på olika sätt. Ingen av parterna kan bevisa att de äger sanningen. Därför är det av yttersta vikt att samhället organiseras så att det är oberoende av vilken part som har rätt.

Lagar och normer som ska omfatta alla måste bygga på allmänmänskliga grunder, inte på religiösa. Lagarna ska formuleras av demokratiska institutioner och normbildningen styras av kritiskt tänkande och fri argumentation i öppna samtal. Ett sådant samhälle kallas ett sekulärt samhälle. Det är ett sådant samhälle förbundet Humanisterna arbetar för.

Varför är det viktigt med ett sekulärt samhälle? Därför att det är den enda samhällsform som visar samma självklara respekt för alla människor, oavsett deras kulturella eller religiösa bakgrund. I det sekulära samhället råder religionsfrihet, rätten att tro på vilken gud man vill – men också rätten att inte tro på någon gud alls.

Så självklart!

4 thoughts on “Den svenska kulturens godbitar, resten spottas ut

  1. Fräckt våffeljärn! 🙂

    Beträffande den asylsökande terroristen, varför skulle Migrationsverket lägga näsan i blöt, när det på förhand var ett solklart fall. Hade polisen fått gör vad de skulle, så hade berörd ‘person’ redan varit ur landet. Det är som om Migrationsverket hade lite att göra …

    Vi skulle behöva någon form av reformation inom politik och byråkrati i Sverige, där det ineffektiva åtgärdas. Varför skall det slösas skattemedel i onödan. Effektiviserat, så skulle vi inte behöva världens högsta skattetryck …

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s