Vilken tidning ska ta upp detta??

Johan Westerholm beskriver förtjänstfullt den fortsatta föruttnelsen i Regeringen och dess kölvatten. Här kring ”experten” Ulf Bjerelds kladdiga trådar in i både media och Islam

Det är inte heller någon hemlighet att det ligger i Tro och Solidaritets intresse att driva en dogmatisk identitetspolitik vidare och inte ge efter för den mer klassiska pragmatiska socialdemokratin. Enligt källor i Tro och Solidaritets förbundsstyrelse uttryckte Ulf Bjereld ett starkt missnöje när Stefan Löfven lät avskeda Mehmed Kaplan.

Genom att Bjereld har skapat sig utrymme att kommentera på nyhetsplats, och givits möjlighet att göra det utan partibeteckning eller vilka intressen han företräder, skapas nu en press på Stefan Löfven.

En förväntansbild.

På samma sätt som Maria Wetterstrand nyttjar DN Debatt för egen positionering så spelar nu Bjereld skickligt på hans och hans livskamrat Marie Demkers vänskapsband på nyhetsredaktionerna. Demker har sedan sin tid som journalist på TT utmärkta kontakter med de flesta av cheferna på dagens nyhetsredaktioner.

Och.

Det är få normala mediekonsumenter som vet att Bjereld vid VU-sammanträden får unik information samt kan känna av hur vindarna blåser. Han kan då effektivt parera detta spel genom att kliva fram i tidningar som SvD som ”professor och expert”. Med företrädare som till exempel Bjereld som sitter på flera stolar utan att det framgår tydligt för allmänheten på din sida har du ett övertag.

Dessa kan kommentera skeenden i media på ett sådant sätt att de kan driva utvecklingen i en viss riktning.

Fiskar ruttnar från huvudet- Johan Westerholm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s