Socialstyrelsen vaknar försynt

HÄR

Nu konstaterar man nyvaket försynt eller försent? att den stora asylmottagningen påverkar alla nivåer i samhällsservicen avdelning hälso/sjukvård. Rara ärtor.

Åtgärd? Skatteinbetalningarna bör frysa inne från arbetarna i landet tills hela entouraget fattar vinken

b0pxfmhiyae2o_q

den 4 maj 2016 kl. 09:00 Pressmeddelande

Det stora antalet asylsökande har varit påfrestande för hälso- och sjukvården. Särskilt utsatta områden är primärvård, tandvård och psykiatri. ”Överlag har landstingen klarat att bemöta situationen genom olika åtgärder, men de regionala skillnaderna är stora” säger utredaren Viktoria Svensson. Ett utbrett problem är språksvårigheter och tolkbrist.

Förra året sökte 163 000 personer asyl i Sverige. I samtliga landsting har hälso- och sjukvården påverkats, men i olika grad, konstaterar Socialstyrelsen i två nya rapporter. Utmaningar som vården har ställts inför har till exempel varit att erbjuda alla asylsökande en hälsoundersökning, vaccinera asylsökande barn och att möta akuta vårdbehov bland annat inom tandvården, mödravården och barn- och ungdomspsykiatrin. Brist på resurser och språksvårigheter har försvårat situationen.

fö ta och läs Ledarsidorna

Ett särskilt utsatt område kännetecknas av:

 • Allmän obenägenhet att delta i rättsprocessen.

 • Svårigheter för polisen att fullfölja sitt uppdrag.

 • Parallella samhällsstrukturer.

 • Våldsbejakande religiös extremism.

 • Närhet till andra utsatta områden.

 • En hög koncentration av kriminella.

vidare

Jag kan inte slå ifrån mig vad en av de biskopar sade som jag träffade i Beirut för bara några veckor sedan. När jag beskrev bland annat dels det politiska läget, dels segregationen och framväxten av ”särskilt utsatta områden” och ”riskområden”. Han, den blide lille biskopen med de plirande ögonen, tittade på mig med ett snett leende och sade:

”Ni har alla komponenter för att det ska gå käpprätt åt helvete, tro mig – vi vet”.

Och då har inte säsongen för bil-barbecue börjat ännu.

slut citat Johan Westerholm

kommentar under hans inlägg av en Fredrik Berg/Norsjö;

Jag har återgått till att förkovra mig i tekniska och naturvetenskapliga ämnen. När det gäller denna fråga har jag helt enkelt gett upp, låt det gå åt helvete. Det är omöjligt att diskutera rationellt med religiösa fanatiker, sedan må deras religion hetta islam, gaiafascism eller identitetspolitik. Det går helt enkelt inte och man gör sig själv bara en otjänst i form av stress och magsår. Jag råder alla att utifrån sin egen förmåga se om sitt eget hus och låta landet rasa. Kanske måste vi ned på botten innan det kan ske en vändning, hemskt är det men jag tror tyvärr att det kan vara så.

Vi har haft det för bra i Sverige, det är därför skräniga ungdomar, berusade av skitteorier värpta på diverse genusinfiltrerade universitet(upp till ca. 30) vill rasera själva grunden, alltifrån ordningsmakt till energisystem utan att fatta att de sågar av den gren de själva sitter på.

De saknar helt enkelt det perspektiv och den livserfarenhet som låter dem se vad allt vilar på och hur bräckligt det kan vara utan tar det för givet.

En tröst och livboj är alltså en handfull kvinnor och män som ”ser” och som slår larm. Bla Johan Lundberg HÄR

Museerna håller på att bli instrument för det Johan Lundberg kallar en kulturfientlig identitetspolitik. Han menar att inom identitetspolitiken, dit han räknar genusteori, postkoloniala studier, ras- och vithetsstudier samt intersektionalitet, har man en syn på kulturen som söndrande.

När man sätter upp varningsskyltar vid otidsenlig konst visas ingen tilltro till kulturens allmänmänskliga tilltal, eller till människor. När museerna förutsätter att man, för att locka en publik av exempelvis annan bakgrund än europeisk, måste förändra museernas utbud hänfaller man åt en essentialism som snarare är rasistisk än främjar mångfald.

Lundberg fortsätter;

Mina farhågor är mycket enkla. Det är att motsättningarna i samhället ökar, historielösheten ökar, och mångfalden minskar. Det är mycket enkelt på det sättet. Mångfalden minskar därför att man utestänger människor som inte sympatiserar med den identitetspolitiska ideologin, säger han.

Under tiden?

Fnordspotting kommenterar ett av de många fall av grova brott mot landets äldre. Denna gång ett inbrott av fyra Marockanska ”gatubarn” och därpå följande misshandel och rån av en 88årig kvinna i sitt hem

Den som lägger större vikt på vilka epitet som används för att beskriva förövarna än på den ångest den 88-åriga kvinnan enligt artikeln fortfarande känner, väljer också att göra ytterst märkliga prioriteringar. Detta skulle med fördel kunna tolkas som ett utslag av en minst tveksam moralisk kompass.

Dessa våldsbrottslingar kommer inte avskräckas av ungdomsvård, samtal med socialtjänsten eller något abstrakt hot om skadeståndskrav eller samhällstjänst. De verktyg den svenska kriminalvården har att arbeta med i fall som dessa är inte i närheten av att vara vare sig anpassade eller tillräckliga för den verklighet den nu allt oftare har att hantera.

Essensen kommer med självklarhet då Fnord skriver;

Att många av de politiker som låtit detta ske fortfarande har mage att högstämt predika moral och så kallad värdegrund för folket är minst sagt magstarkt. Någon djävla ordning får det vara, även i ett dårhus.

3 thoughts on “Socialstyrelsen vaknar försynt

   1. Fegt räcker inte för att beskriva det …

    Frågan är om det är ännu fegare agerande utav (extrem)vänstern, i.o.m. att de inte verkar reagera nämnvärt på vad som händer …

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s