Religionsföreträdare som gnäller om för lite makt/inflytande i svensk politik

HÄR

I en stort uppslagen intervju i måndagens DN säger Khan att han ”skulle önska att Sverige var mer tolerant”.

Kaplan och Khan har fått stöd från olika håll, bland annat av Salahuddin Barakat, som leder Islamakademin i Malmö, en organisation som medverkar i Malmö stadsarbete mot våldsbejakande extremism.

”Vad sänder det för signaler till den muslimska ungdomen när en muslimsk politiker utesluts på grund av religiöst förankrade handlingar?”, frågar sig Barakat i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

En mot- och principfråga är på sin plats: Vilka religiöst förankrade handlingar anser Barakat att svenska partier ska tolerera?

Svaret på frågan ges möjligen av den religiösa riktning han själv företräder.

Islamakademin förkastar ”den västerländska moderna kvinnosynen”. Denna ses enligt akademins hemsida som godtycklig då den är subjektiv – den har ju förändrats över tid. I akademins islam – vars styrka väl då är att synen på kvinnor är evig och oföränderlig – är kvinnor och män inte jämlikar. Detta är ”helt i sin ordning, eftersom kvinnor och män till sin natur, rent biologiskt, är olika och således omöjligen kan bli genuint jämlika”

slut citat artikel

Jag kommer aldrig att begripa hur svenska feminister gång på gång mäktar med att gräva in sina huvven under skynken och vidare in under kaftaner för att visa sin ”naturliga biologiska underlägsenhet”

De tillber sin egen trosinriktning; feminismen, från vilken de sen utropar att alla svenska män är likadana som de värsta i Mellanöstern och ”patriarkala strukturer” i vilket Islamskt styrt land som helst.

Svenska män är likadana. Det handlar bara om patriarkala strukturer överallt på hela jordklotet och svenska sådana är likadana.

Mats Skogkär avslutar resonemanget;

Ett politiskt parti bygger på idéer, det styrs av vissa grundläggande värderingar. Dessa är fastslagna i stadgar och program.

Konsekvensen av Salahuddin Barakats och Islamakademins sätt att resonera blir att en troende muslim har rätt, en religiöst grundad rätt, att företräda ett parti utan att dela partiets värdegrund.

Det faller på sin egen orimlighet.

slut citat artikel

Reflektion;

Det är inte förrän själva ”tvånget” i en helt Islamskt styrd samhällsordning skulle drabba dessa feminister och andra relativitetsonanister, som insikten skulle komma. Så säkra på sin egen förträfflighet, så urbota korkade är de att de inte låter sig informeras av evidensbaserade erfarenheter från de länder där Islam styr hur människor lever i varje detalj

Jag anser att det är fullkomligt barockt att jag i 2016 års Sverige öht ska behöva förhålla mig till religiösa mörkermäns bakåtsträvanden

Vi måste NU säga att ALL religion är underordnad Svenska lagar och värderingar. Det finns ingen som helst lösning i att tex förstärka Kristendomen i vårt land. Den yttersta konsekvensen av det kallas religionskrig och är vad som sker i de länder starkt religiösa människor kommer ifrån.

Deras länder är som barätna av Egyptens gräshoppor, död och lidande, hatet och intoleransen råder och förs över till de länder man flyr till

Att göda och föda ”Islamakademier” med mina hårt ihopslitna skattepengar istället för att lägga dem på vård skola omsorg är ett knytnävsslag i min mage, en våldtäkt av mitt sinne och en varig snorloska i mitt ansikte

Svenska kyrkan är fö så tolerant att dess företrädare springer runt i Almedalen, sippar Rose´med kändisar, lajvar HBTQ som första prio alltmedan budordet gjorts om till ”Gud är större” dvs Allah Ahukbar vilket följaktligen också brukas 

Antje Jackeléns val av devis är makalöst aningslöst. Men den är vald med omsorg. För den gren av Svenska kyrkan som mest entusiastiskt burit fram henne har samarbete med (sunni)muslimska organisationer getts högsta prioritet. När islamisten Mohammed Omar i sista stund motades ur S-partiledningen i våras blev reaktionerna våldsamma från kyrkovänstern.

slut citat

Läs Aje Carlbom om Muslimska broderskapets positionering

Det finns fog för påståendet att islamisterna i brödraskapets svenska nätverk ser det som en del av sin politiska strategi att få in sina anhängare i politiska partier eller i andra politiska sammanhang.

Forskaren Sameh Egyptson citerar på sin blogg hur Imam Mahmoud Khalfi i Stockholms moské (belägen vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm) uttrycker en tydlig tillfredsställelse när han i Tunisnews säger att ”genom Mehmet Kaplans politiska karriär skedde ett genombrott för islamisterna i Sverige”. Khalfi berömmer dessutom svenska politiker för att de ”har normaliserat relationen med Islamiska förbundet som är kända för sin tillhörighet till Muslimska brödraskapet”.

Citaten kan knappast tolkas på något annat sätt än att islamisterna i Muslimska brödraskapet (alltså inte troende muslimer i allmänhet) kände sig nöjda med att via Kaplan och Miljöpartiet få tillgång till politiskt inflytande i regeringen.

slut citat Aje Carlbom

Jag måste skriva rakt ut att varje tänkande människa måste kunna dra slutsatser av vilka signaler man från Muslimska företrädare i Sverige sänder, eller?? det är ju bara att läsa innantill för bövelen!

I Stockholmsmoskéns ”presentation av islam” framgår att de i likhet med andra islamister uppfattar religionen som ett allomfattande system av idéer och normer som i grunden är giltigt för hela mänskligheten.

De lyfter också fram att både ”muslimer och icke-muslimer” skulle få fördelar av det gudomligt instiftade lagsystemet sharia. Vinsten med systemet är, enligt moskén, att sharia möjliggör för de två grupperna att sköta sina angelägenheter enligt sina egna normer

slut citat

Reflektion;

När vänstern tog över Svenska kyrkan drog Jesus Christ Superstar ut från den pga egots vibrationer.

Återanvänd kyrkor till något samhällsnyttigt, annars riv dem då de står som falska hologram och speglar sig i skuggorna..

F.ö tycker jag att Helle Klein är en sopa

helle-klein

 

Annonser

2 thoughts on “Religionsföreträdare som gnäller om för lite makt/inflytande i svensk politik

 1. ”att sköta sina angelägenheter enligt sina egna normer”
  Eh .. nej.
  * ”Viss begränsning på hur man får äga och hantera vapen” ELLER ”Open Carry”
  * ”Alltid kvinnans val fram till födelseögonblicket” ELLER ”abort är mord.”
  * ”Lagar om rattfylleri” ELLER ”Party!”
  * ”föräldrarnas religion” ELLER ”barns mänskliga rättigheter”

  En geografisk avgränsad yta. Ett rättssystem. Punkt.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s