Emmaboda, där oförskämda poliser finns?

En gång i raden av alla polisutryckningar HÄR

SVT Nyheter Småland var på plats i matsalen när tumultet började. En person som inte tillhör boendet försökte ta sig in men stoppades av Securitasvakter. Därefter uppstod kalabalik mellan vakterna och ett 15-tal personer. Totalt kallades tio polispatruller till platsen.

– Väktarna hade svårt att hantera situationen själva och behövde assistans, säger Fredrik Svärd, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Två personer fördes bort

Personen som försökte ta sig in avlägsnades från platsen. Varför han ville ta sig in är ännu oklart, enligt polisen.

slut citat Svtartikel

Asylboende flyttas

 

Jasså? alla som bor på asylboenden är offer? alltid? Eller kan det vara så att där finns olika personligheter också? Varför skulle annars energi och arbetsinsatser innebära att Migrationsverket beslutat att med hjälp av polis omplacera 27 personer/splitta en grupp man har erfarenheterna av ställer till bråk?

…och hur var det nu med stackaren som helt random omhändertogs kördes iväg och fick en hop svordomar och oförskämdheter kastade på sig från Svensk polis?

HÄR hos ”Petterssons” Läs hela hans inlägg -klicka länkar. Varför har inte Expo som ivrigt framställer enbart polisen som idioter, inte plockat upp detta???

– Vi som jobbar här är ganska trötta på honom. Han går omkring och berättar, eller som han själv menar, att han “upplyser” de asylsökande.

Han har sagt att de ska klaga på maten, att de ska klaga på den dåliga servicen och att Sverige är ett dåligt land som behandlar alla invandrare dåligt. Detta exploderade i förra veckan och det blev hetsigt i matsalen och det kastades en del stolar då vi nekade en man att ta med mat till sitt rum.

– Det har cirkulerat ett rykte om att alla kommer få snabbare asylprocess om de visar missnöje och ryktena verkar komma från den här utpekade mannen. Det snabbar absolut inte på någon process om de beter sig så här, säger källan som Avpixlat pratat med.

Igår återkom mannen till asylboendet för att tillhandahålla sina behjälpliga “tjänster” och dricka kaffe. Då blev han dock stoppad i dörren av väktare som hade fått order om att bara personer med behörighet fick vistas på asylboendet.

Det uppstod en del bråk utanför boendet och polisen beslutade att avvisa mannen enligt polislag 13 §, som innebär att polisen rätt att forsla bort personer som stör den allmänna ordningen.

En av de vakter som var på plats berättar för Avpixlat att han nog tror att mannen menar väl, men i sin iver att hjälpa till istället trissar upp saker och ting.

Bild lånad från ”Petterssons”

medias_rapportering

Kommentar från Avpixlat;

Bild

  • Som vanligt framställer media det som om den här snubben gick omkring fredligt och plockade blommor då helt plötsligt från ingenstans rasistpolisen hoppade på honom och gick lös. Helt otroligt!

    slut citat

Polisen, vad gör de generellt? Egentligen?

Jag är otroligt stolt över mitt arbete som polis, men sedan en tid berättar jag inte längre med entusiasm och glädje om mitt yrke. Jag har aldrig funderat på att göra något annat men nu kommer jag på mig själv med att läsa jobbannonser allt oftare.

Jag vill kunna läsa i media om hur vi löser vårt uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten. Inte om en myndighet och region i förfall. Arbetsmiljön försämras fortlöpande och möjligheten till åtgärder minskar.

Här

Näe, Svensk polis ska dadda runt vuxna män som som är missnöjda med mat och/eller boende istället för att lösa brott!

Fler poliser hjälper inte så länge jobbvillkoren är usla

Varför är det fler poliser som slutar än börjar? Hur kan arbetsvillkoren ha blivit så dåliga att en majoritet av Polisförbundets medlemmar funderar på att söka sig vidare? Vilket ansvar har partierna för brott som inte utreds och regionledningscentraler som inte svarar på vanliga 112-samtal?

Detta är frågor som måste bli centrala i den politiska debatten om polisens framtid.

Beredskapspoliser, som måste lämna sina ordinarie jobb vid extraordinära händelser, fungerar i bästa fall som ett komplement. Om arbetsförhållandena för vanliga poliser inte förbättras kommer dagens kompetensflykt bara att eskalera.

Liberalernas satsning på 2 500 fler poliser är bandage på ett blödande sår, men patientens tillstånd förblir kritiskt.

Slut citat Lars Kriss

Annonser

One thought on “Emmaboda, där oförskämda poliser finns?

  1. Hej Mexan! Vandalisering skedde i natt av 28 asylanter på boende i Umeå då de inte var nöjda med maten som serverades. Det ledde då till polisinsats, då förövarna försvann från det aktuella boendet. Intressant att veta vilket försäkringsbolag som betalar….

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: