Nya Romsonhaveriet, Tommy o Annika på crack

”Elfteseptemberolyckorna”

Hon är Sveriges vice stadsminister

För den som tror att allt handlar om slumpmässig middag med okända bordskavaljerer

HÄR

Kaplan o Erdogan.png

Det här är bara en av många gånger som de träffats. En kartläggning av Mehmet Kaplans kontakter med honom visar att de sedan mötet i Handens moské 2013 har uppträtt tillsammans minst 17 gånger. De har representerat Sverige ihop på resor utomlands, tagit emot politiker från Erdoğans parti i Sverige och gått på fina bjudningar tillsammans.

Slut citat artikel Svt

Så sjukt. De har representerat Sverige IHOP på resor?! Erdogans man och vår bostadsminister som representerar SVERIGE IHOP med allas välsignelse?

Snacka om lyckad Islambranding på landet Sverige utåt för det cit Kaplan ”muslimska civilsamhället..

I princip hela MB´s ledning inne i riksdagshuset på bjudning och sedan fortsatt lyckad branding av Svensk politik?

Hur som helst framstår språkrören i Miljöpartiet som Tommy och Annika på crack numera transformerade till tvillingar direktbeemade från ”The Shining” sägandes galna saker

e966862e6d589f8b956f4e5b7a3c0cfd2dfd139d00000578-3298376-image-m-37_1446321581041

Fridolin har arbetat 20 år med Kaplan. Här är han året innan han började det arbetet

lyssna-klicka pilen

visst är det tur vi har alerta journalister?

Kul att se Mellin i form iaf

hocuspocus03

Malin Lundgren; Så vet du om du är vänster

Den samlade bedömningen är alltså…

Fnordspotting visar vad ”en” redan vet

Men alldeles oavsett hur kritisk jag hela tiden varit till utnämningen av Kaplan, och trots den brist på probleminsikt såväl Kaplan själv som hans partivänner under dagen visat prov på, kan jag inte frigöra mig från känslan att det är mycket som skaver. Tre saker förtjänar särskilt att kommenteras närmare.

För det första har väldigt många av de omständigheter som de senaste dagarna åberopats i kritiken mot Kaplan varit kända länge. Mellan oktober 2014 och april 2016 fick dock ingenting av detta något större genomslag. Bostadsministern hade till synes hela tiden frikort. Ända tills, det vill säga, han plötsligt förra veckan av en eller annan anledning inte hade det längre

vidare

För det andra var det Miljöpartiet och inte Mehmet Kaplan som först utsåg Mehmet Kaplan till partiets gruppledare i riksdagen, och därefter till bostadsminister. På samma sätt var det Socialdemokraterna som valde in Omar Mustafa i sin styrelse och Moderaterna som lät shariaförespråkaren Abdirizak Waberi representera partiet i riksdagen.

slut citat Fnordspotting

I övrigt står det ju i klart dagsljus vad det innebar då När Mona visade folket i orten hur man skulle ”gå in i vallokalerna och rösta”

När alla partier med självaktning har en charmig shariaförespråkare i bogvisiret är det inte kärnfysik att konstatera hur mycket det handlar om röstfiske och tittas bort OM det inte blir för uppenbara protester från det svenska civilsamhället (OBS ironi)

Se bara på S-täljes kommunalråd som initialt efter en tids flyktingström dit, snyftade över propp -och överfull stad, men som numera ”proppnöjd” leende står på scener med applåderande ”vänner” från olika föreningar där var och en kan lova x antal röster ”med sig” vid gott samarbete och därmed också tillförsäkrar sittande makt fortsatt sådan #winwin

Det här skrev jag tex i okt 2014 på mitt eget kommentarsfält på inlägget HÄR

En pytt i panna med både genus och islamcertifierade styrkort, blir en intressant men illasmakande anrättning. Vem minns inte Centerns Mahmoud Aldebes kravlista?

*En moské i varje stad eller kommun.
*Moskébyggen borde finansieras med räntefria lån som alternativ till villkorat bidrag från utlandet.
*Kommunerna borde ta på sig ansvaret att gå i borg för räntefria lånen eller låna ut pengar räntefritt till moskébyggen för kommunens muslimska invånare.
*Att integrera islam i svenska skolor.Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna.
*Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.
*Alla kommuner borde ordna en kväll i veckan som ska vara en kvinnokväll respektive männens kväll i gym och simhallen.
*Att riksdagen stiftar en lag som ger svenska muslimer rätt att vara lediga under de islamiska högtiderna Eid al fitr och Eid al Adha är krav från alla muslimer. För nuvarande är det omöjligt att ta ledigt från arbeten för att fira högtiden tillsammans med familjen.
*Muslimer kräver att regeringen ska undersöka möjligheten till en särlagstiftning är möjlig och hur detta i fall ska motiveras utifrån existerande lagstiftning i religionsfrihetslagen.
* Muslimer kräver alltså en lagstiftad positiv särbehandling av i detta fall en religiös minoritet för att befrämja dess status och skydda den mot majoritetssamhället.
*Två timmars ledighet för fredagsbön, mellan kl.12- kl.14 under vintertiden och mellan kl.13-kl.15´sommartiden. Fredagsbönen är en obligatorisk bön som måste utföras kollektivt i moskén.
*Att bidraga till att muslimerna och judarna får dispens eller särlagstiftning för att utföra den islamiska och judiska slakten.
*Muslimer kräver att församlingsförbundet i svenska kyrkan
i samarbete med landets kommuner ska reservera begravningsplatser i alla kommuner som har muslimska invånare.
*Att starta Imamutbildning vid svenska universiteten och högskolor är ett krav från landets muslimer.

Brevet i original

Hur reagerade media på detta? och sossarna?

I sitt brev skriver Aldebe att muslimer ”betraktar den egna religionen snarare som ett sätt att leva än ett trossystem”.

”Muslimska minoriteten kritiserar den snäva definitionen av religion som ligger till grund för den svenska religionsfrihetslagstiftningen. Det behövs särlagstiftning när det gäller godkännande av muslimska minoriteten. Med ett sådant godkännande kan vi begära rättelse av svenska familjerätten för att anpassa den islam.”

Etablerade partier har ingen aning om vad de släpper in i maktens korridorer och det skulle vara intressant att höra vad ”gammelsossar” tycker om sitt partis utveckling. =/

slut citat mig själv 2014

och HÄR kommer ett riktigt ”håll käften”inlägg från Ledarsidorna

Mehmet Kaplans (MP) entledigande från regeringen som bostadsminister kräver ett antal kommentarer. Om vi lyssnar noga på presskonferensen säger statsminister Stefan Löfven att

…. de gjort bakgrundskontroller men att detta inte kommit fram, men att det varit en del av den samlade bedömningen att Kaplan inte kan sitta kvar.

Det är inte rimligt att detta kan stämma. Om inte Stefan Löfven sovit sig igenom samtliga VU-möten han varit närvarande på eller för den delen helt raderat vad som kom fram i samband med ”Omar Mustafa-affären”

Annonser

11 thoughts on “Nya Romsonhaveriet, Tommy o Annika på crack

   1. Hej.

    Protest!

    Påståendet ‘makt korrumperar’ tar ifrån den enskilde ansvaret för sitt agerande, och framställer det som någon sorts naturlag. En korrupt människa kommer att missbruka vad makt den än har, varken mer eller mindre.

    En människa med moralisk ryggrad kommer att agera enligt sin moraliska och etiska övertygelse, vilken den än är. Korruption är rationaliserandet, dagtingandet, med den egna personliga moralen.

    Om man ändå kunde förvånas över Romson, men efter att jag när attackerna skedde hörde en kollega (då aktiv inom Vänsterpartiet, numera Fi) säga ”Där fick amerikanerna! Rätt åt dem!” väntar jag mig inget annat av svensk vänster.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Liked by 1 person

   2. Skitbra kommentar!

    För tydlighetens skulle då =)

    ”Makt korrumperar många i maktposition och det är knepigt då det i sin tur påverkar många”

    Jag vet folk som är vänster som sagt
    ”Hitler gasade ihjäl för få judar”- men som ändå utmålar sig själva som de största av antirasister

    Gilla

 1. Hos en del sitter vänstergenen väldigt hårt,det tog mig 10 år och 5 års utlandsvistelse för att lämna,”där fick de amerikanerna”,men de är i huvudsak orsak till instabiliteten i dagens mellersta östern,men inte till islamsk historiska erövring av tidigare kristna länder.

  Gilla

 2. Precis när jag lugnat ner mig efter The Shining kommer du och säger att det kunde ha varit ännu värre! 🙂
  Vad kommer härnäst – Löfvén som Cujo?

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s