S och MP är körda

…och det är vi också

De och resten av inbillade storheter av demokrati. Att vägra prata med SD samtidigt som detta sker för öppen ridå är oförlåtligt. Lika oförlåtligt som medias misskötta ansvar att informera folket, att det fått fortlöpa så länge. Oförlåtligt.

Jasenko Selimovic

Så vad hände egentligen?

Det började med en idé. Att man ”inte ska prata om integration och migration”. Lars Stjernkvist, tidigare partisekreterare för Socialdemokraterna, sade någon gång att han är pappa till idén. Men den som genomförde det var Aftonbladets ledarsida, den mest aggressiva socialdemokratiska tidningssatelliten.

Anna Ernius Journalist

Mer och mer upptäckte jag att jag levde i två parallella verkligheter.

Jag läste alternativ och utländsk media och såg diskrepansen. På dagarna var jag fast i skruvstädet på redaktionen där det svors över att SD fick för många röster i valet och där åsiktskorridoren trängde ut viktiga ämnen.

Det fick inte framkomma något negativt i invandringens spår, det enda tillåtna var att mata på med positiva goda exempel. Det var en surrealistisk tillvaro, för att använda ett aktuellt uttryck…

En gång när jag skulle skickas ut på ett flyktingreportage, där några inte skulle få stanna, deklarerade jag att jag inte tänkte skriva något snyftreportage. Ok, sa chefen och gav uppdraget till en annan reporter.

David Eberhard

När vice ordförande i Turkiska riksförbundet skanderar ”Turken vaknar! De armeniska hundarna bör akta sig. Död åt de armeniska hundarna. Död! Död! Död! Mina kära raskamrater! ” på Sergels Torg i Stockholm är det uppenbart att något inte bara är galet i denna förvirrade mans hjärna.

Han står där som hög förtroendevald i en organisation som genom åren fått miljontals kronor i bidrag för att vuxna människor ska leka intresseklubb eller fritidsgård tillsammans. Egentligen bör vi tacka denne vettvilling. Hans spontana tal visade nämligen tydligt hur konstig denna ordning är.

Miljoner slösas bort

Turkiska riksförbundet är långt ifrån ensamma bidragstagare. Det är mångmiljonbelopp av hårt arbetande människors skattepengar som slösas bort på olika typer av liknande föreningar. En annan av alla dessa hobbyorganisationer är de patologiskt lättkränkta Afrosvenskarnas riksförbund. Svenska kommittén mot antisemitism har rapporterat om hur de sprider antisemitism genom att bjuda in kända antisemiter som bland annat spridit konspirationsteorin att judarna låg bakom 11 septemberattacken 2001.

 

Ledarsidorna

2020 bedöms Migrationsverkets kostnader ligga på en tredjedel av dagens. Detta innebär i praktiken att regeringen avser förlänga de begränsningar som idag är tillfälliga. Vi kommer ha en av EU:s strängaste lagstiftningar för lång tid framöver om det som står i budgeten skall ha rimliga förutsättningar att bli verklighet.

Det är inte helt säkert att Miljöpartiet är informerade om detta. De har den dagen det går upp för dem då offrat precis alla sina kärnfrågor på migrationspolitikens altare.

Utan att ha fått igenom någonting annat än att de aktivt medverkat till en politik i två regeringar som försatt det svenska välfärdsmodellen och flera kommuner på knä. Hur väljarna väljer att belöna duon Fridolin och Romson på valdagen kan bli spännande att se.

Mattias Olsson /NT

Det här systemet har nu uppvisat sprickor i ett par decennier.

Folk vill inte bo i miljonprogrammets fyrkantiga och livlösa bostadskaserner, de vill kunna välja såväl boende som skola och vårdcentral, de vill inte betala världens högsta skatt och samtidigt med förfäran se att motprestationen från det offentliga blir allt magrare och svårare att få tillgång till.

Få, om ens någon, kan i dag hävda att skola, vård och omsorg levererar på den nivå som skatteuttaget motsvarar.

Sannolikt håller dagens pensionärer inte heller med om att deras pensioner är på den nivå de trodde den skulle hamna när deras yrkesliv var över. Dessutom finns det många som anser att brottsbekämpningen borde fungera bättre och att tryggheten på gator och torg borde vara större. Sprickorna i fasaden är inte nya, men de växer.

Kontraktet mellan välfärdsstaten och medborgarna väger allt lättare. Talen och löftena om den svenska modellen klingar allt falskare.

Härliga men sorgliga konstateranden för en lekkvinna att läsa. Sammantaget är detta essensen om vilket allt handlar nu;

Kontraktet mellan välfärdsstaten och medborgarna väger allt lättare. Talen och löftena om den svenska modellen klingar allt falskare.

Tearing up the contract

angry_woman_pulling_out_hair_lg_nwmmob

tumblr_o0pln8phde1qmp5efo1_400

för den som törstar i öknen

Annonser

2 thoughts on “S och MP är körda

  1. … kända antisemiter som bland annat spridit konspirationsteorin att judarna låg bakom 11 septemberattacken 2001 …

    Nej, det är några helt andra och inte heller enligt vad politiker i USA vill förmedla … (Delar av deras påståenden stämmer inte med de fysiska lagarna. Som bekant har politiker inte kraft att ändra dessa, även om en del av dom verkar tro det …)

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s