Utbildning om Islam för alla kommunanställda

HÄR

Kommun utbildar i Islam

För att lyckas med integrationen satsar nu Götene kommun på utbildning för sina kommunanställda. Alla anställda ska få minst 3 timmar. De som sitter i beslutsfattande ställning får tre dagars utbildning.

Svåra men nödvändiga frågor som kommunen måste ta ställning till är till exempel hur kommunen kan fatta bra beslut för alla invånare utifrån kommunens egen värdegrund som jämställdhet mellan män och kvinnor och samtidigt ta hänsyn till religionsfrihet och inte särbehandla eller diskriminera någon.

slut citat

Jenny Svensson/Avpixlat skriver

SR P4 Skaraborg inleder sitt reportage om utbildningen med att slå fast att “de nyanlända i svenska kommuner kommer från huvudsakligen muslimska länder”. Av det skälet menar man att det skulle vara viktigt för alla kommunanställda att lära sig om islam.

Genom att säga detta erkänner man indirekt att islam inte är en religion som andra och muslimska länder inte är som andra länder. Man erkänner att islam är lika mycket en politisk ideologi och ett samhällssystem som en religion och att muslimska samhällen är det även i politisk mening och offentlig struktur.

Det rimmar illa med hur man från samma håll annars brukar vilja jämföra islam med kristendom som vore de jämbördiga

Man klargör med påståendet och ambitionen att dra igång en utbildning i islam för kommunanställda att människor från muslimska länder inte passar in i det svenska samhället eftersom muslimska samhällen och värderingar skiljer så i grunden från de svenska.

Lösningen på det problemet anser man dessutom inte vara att starta utbildningar för de nyanlända i hur ett västerländskt samhälle fungerar och ställa krav på de nyanlända att (i enlighet med flyktingkonventionen) anpassa sig till detta.

I stället är det vi i Sverige som ska anpassa oss till islam och till hur saker och ting fungerar i muslimska samhällen.

Således;

Alla anställda ska få 3 timmar alltså?! och chefer 3 dagar. Blir detta startskottet på det löfte Alice Bah Kunhke utlovat för hela landet? och är chefer mer korkade som behöver 3 dagar?

Alla anställda ska få minst 3 timmar. De som sitter i beslutsfattande ställning får tre dagars utbildning.

Kan inte låta bli att dra paralleller till HBTQ branschen där man lyckats sälja in svindyra HBTQcertifieringar till allt från vårdcentraler förskolor och kyrkor som dessutom måste förnyas med nya kostnader.

När kommer Islamcertifiering till alla kommuner?

Ja jag är ju lite wild´n Crazy jag! för jag tycker det skulle vara en fiffigare ide´att utbilda dem som kommer hur det funkar i vårt land..men vem är jag att tvivla över goda intentioners 180 grader felriktade åtgärder?

Fotnot

Religionsvetarna

Annonser

5 thoughts on “Utbildning om Islam för alla kommunanställda

  1. I alla länder utom Sverige gäller ”ta seden dit du kommer”. I Sverige kör politiker, byråkrater och media efter modellen ”Motvalls kärring”, utan att inse konsekvenserna …

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s