Kaplan kommer inte frivilligt att gå

Bra sammanfattning av läget hos Ledarsidornas Johan Westerholm

Moderaterna har hela tiden varit tydliga med att de avser ”plocka” ministrarna i regeringen Löfven ”one by one” istället för att försöka få en parlamentarisk majoritet för ett borgerligt alternativ.

De har ännu inte kunnat, eller haft viljan, att leva upp till detta trots att de haft två möjligheter att få majoritet i kammaren för ett misstroende mot en minister.

https://twitter.com/JakobssonJ/status/720891204464992256

Resumé

Kaplans pressekreterare med munkavle

Det finns massor av tillställningar, du kan ju säkert hitta kungen på samma bild som en knäppskalle för att han varit på en representativ middag. Han har säkert käkat middag med Bert Karlsson och sen närBert Karlsson säger rasistiska uttalanden så ringer du ju inte kungen och frågar vad han tycker om det.

En upprörd Bert Karlsson berättar för Expressen att han ska svara med att anmäla ministern.

Miljöpartiets presschef Adam Bergsveen berättar för Resumé att uttalandet var olämpligt och att det var bra och viktigt att Hakim Belarbi snabbt bad om ursäkt. Han säger sig fortfarande ha förtroende för pressekreteraren – men samtidigt att Hakim Belarbi inte längre har kontakt med media.

– Vi har avlastat honom i dag eftersom det är så många medier som vill prata med Kaplan, säger Adam Bergsveen.  

slut citat Resumé

Vilken jävla fars denna regering är, det är utom allt hopp. En pressekreterare som inte får ha kontakt med pressen, en minister som inte vill och slipper och en Statsminister som inte heller ”vill” och slipper

Paulina Neuding om tryggheten

Allt fler skjutningar sker på dagtid och i offentligheten. Det är naturligtvis farligare och mer skrämmande för omgivningen än det typiska dödliga våldet förr – med kniv, inomhus, mellan personer som kände varandra väl och med alkohol inblandad. Poliser utsätts för grövre våld än tidigare.

Lägg därtill terrorhotet.

Till detta kommer även människors åtgärder för att skydda sig från brott, och känslan av att välvilja kan vara farligt. En funktionshindrad som inte vågar öppna dörren för blombud, en bilist som inte stannar när andra ser ut att ha problem i trafiken, löper mindre risk att utsättas för brott.

Det är inte detsamma som ökad trygghet.

Slut citat Neuding

Sen ser jag att fler än Adelsohns ”kommer ut” som Avpixlatläsare som t.ex Erik Hörstadius HÄR han sätter det!

”Oroande är även att den pågående medie­utredningen överväger politisk styrning av presstödet utifrån ”demokratikrav”. Vad innebär detta i ett land där statsministern har definierat ett riksdagsparti som fascistiskt och icke-demokratiskt?”

Annars är parad­grenarna hat, hån och misstänklig­görande. Adelsohn/Liljeroth avfärdas som ”troll” av Upsala Nya Tidnings kulturredaktör, och i Aftonbladet skriver en politisk kommissarie att ”de börjar tappa greppet om verkligheten där i Östermalms­våningen, så kan det gå när man åldras”.

Sjukdomsförklaringar och affekt­beskrivningar är precis som i gamla Sovjet­unionen legio, därav ord som ”islamofobi” och ”hatsajter”.

I arsenalen ingår också offentliga uthängningar, trots att anonymiteten är en viktig pelare i yttrande­friheten. Människor förlorar jobb och vänner, andra skräms till tystnad.

Att folkbibliotek och fastighetsvärdar portar invandringskritiska röster från att hålla möten anses vara helt i sin ordning. Och när yttrandefriheten beskärs på grund av våld eller hot om våld, är journalisterna märkligt tysta – om våldet drabbar invandrings­kritiker, vill säga.

Vad svensk mainstreammedia ständigt glömmer, är att yttrandefriheten framför allt ska skydda obekväma minoritetsståndpunkter, inte majoritetens försanthållanden. Men i rådande medieklimat blir det viktiga vem som säger något. Inte vad, hur och varför. Budskapet skjuts i bakgrunden. Vi får metadebatter i stället för sakdebatter.

Allt medan Avpixlat tackar för bjudningen och tar emot.

slut citat Hörstadius

Sen drämmer Lena Andersson till rakt in i det heligaste SKATTEN

Ledare

Skatt är den sanna girigheten

Det konstiga är inte att folk försöker få ner sin skatt utan att konsensus är att vi främst ska arbeta för den gemensamma potten. Och att detta är gott, skriver Lena Andersson.

Hennes rader är som en smekning i hjärnan

Nog är det konstigt. I alla andra frågor där vi hade att fundera över människors undvikande beteende skulle vi tänka på ett mer näraliggande system än den fria företagsamhetens för att förstå olusten i att regelmässigt fråntas merparten av det man tjänat ihop.

Kan det vara något med skattesystemet? skulle vi tänka. Är det något med fenomenet tvångsindrivning av medel som är problematiskt på samma sätt som tvångsarbete är det? skulle vi undra med filosofen Robert Nozick.

I stället tänker vi att mer statligt tvång behövs och helst planekonomi för att människorna ska sluta med otyget att betrakta intjänade pengar som sina snarare än andras.

slut citat Andersson

Annonser

One thought on “Kaplan kommer inte frivilligt att gå

  1. Så fort jag ser eller hör ordet ”facism”, så kommer jag varje gång att tänka på det italienska arbetarpartiets (sossarnas systerparti) agerande under första halvan av 1900-talet …

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s