Studenter blir migrationskassa och kampen om verklighetsbeskrivningen fortsätter

Widar Andersson

Det som gör det rimligt att lyfta fram de här kommentarerna är att vi inte talar om några enstaka och felaktiga ordval. Vi talar om ett dominerande förnekandets tankekluster som mycket möjligt har bidragit till att Osama Krayem och många med honom har kunnat gå under radarn i Rosengård. Sådant är det dumt att tiga om.

kommentar på hans artikel på hans kommentarsfält som inbegriper det mesta i förhållningssättet av den heliga treenigheten regering riksdag media

Kenneth Boman

Idag kl 8:22

Anmäl

Vad man måste lära sig är hur aktivisterna arbetar.
Man arbetar hårt med förnekelse,förringande av problem,man radar upp värdepositiva ord som skall motivera inaktivitet eller belöning av negativa beteenden,man radar åt andra hållet upp värdenegativa ord för att beskriva och utdefiniera de som är kritiska.
Man satsar på att hitta en felaktig eller tveksam detalj och förstorar denna för att avfärda hela resonemang.
Man försöker få rätten att definiera problemen för att sedan bli de som också sätts att hantera det.
Dessa getter i trädgården kan sedan välja och vraka hur man skall presentera sakernas tillstånd och fördela resurser efter eget intresse.
Förödande effektivt dessvärre.

För övrigt pratar ”Civil rights defenders” i nattmössan som vanligt HÄR

EUmigranter knäcker svensk välfärd

Nu går nedmonteringen blixtsnabbt

 

Försvarsmakten är helt beroende av en sårbar informationsteknologi och förmår inte längre försörja sig själv. Hela samhället kan slås ut på några dagar.

Det gamla totalförsvaret är borta och går inte heller att återskapa. Därmed inte sagt att ett mer robust samhälle vore omöjligt att upprätta. Det går, men det kommer inte att vara enkelt. Men det kan finnas skäl att se tillbaka till förberedelserna under kalla kriget för att få en uppfattning om vilka utmaningar vi idag står inför.

Mycket byggde på att staten och industrin då var annorlunda strukturerade. Staten ägde många verksamheter som idag är privatägda eller drivs i nya former. SJ hade en speciell beredskapsplanering och höll materiel i förråd för att användas i krig. Man hade till exempel ånglok och diesellok att sätta in som ersättning i händelse av strömavbrott. Man hade också egna brobyggnadsenheter för att ersätta broar över Norrlandsälvarna. Det fanns en nära samverkan med Försvarsmakten. Äldre erfarna officerare i Försvarsmakten, som kanske hade gjort sitt, placerades vid SJ för beredskaps- och krigsplanering.

Utgifterna för etablering av nyanlända kommer att stiga stegvis fram till 2020, från 15 till 56 miljarder kronor per år. Det framgår av prognoserna i regeringens vårbudget som blev offentlig på onsdagsmorgonen.

DN

Noterar nyordet ”vårändringsbudgeten” i artikeln

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: