Många ”stora” journalister som bör kamma till sig å be om ursäkt!

 

”Ädlaste” av alla ädelostar inom journalistiken, prisbelönta samhällsjournalister sket på näsan och stoppa i mun på Abdullahi

HÄR

Efter reportaget fick Amun höra att hon svartmålade alla somalier och muslimer i Rinkeby. Hon bodde själv i Rinkeby och blev allt mer utstött, och berättar att det spreds en uppfattning att hon hade sålt sig till svenska journalister och deras svartmålning av islam.

– Det var bara kört. Jag var en hemsk människa, en förrädare. Man ifrågasatte om jag var muslim och varför jag bar slöja, säger Amun Abdullahi.

Hot och utfrysning från det islamiska samfundet hade Amun förberett sig på. Men några månader senare kom kritik från ett helt annat, och oväntat, håll.

Ett av Sveriges Radios tyngsta samhällsprogram, Konflikt, ifrågasatte Ekots, och därmed Amuns uppgifter.

Den 24 april 2010 sände Konflikt ett reportage från Rinkeby där uppgifterna om al-Shabaabs rekrytering avfärdas som hörsägen och rykten.

Programledare var Mikael Olsson, tidigare chef för SVT:s samhällsredaktion och huvudreporter var Randi Mossige-Norheim, tidigare belönad med Stora Journalistpriset

Ledare

De hånades som islamofober – men fick rätt

HÄR

Den som skrek gällast var Jan Guillou. Han återkom i flera krönikor till rapporten, ofta med variationer på samma formulering: ”När (dåvarande ministern Nyamko Sabuni) städslar den notoriske terroristexperten Magnus Ranstorp till att undersöka om det finns farliga islamister i Rosengård så kommer han självklart att leverera ett svar som kunde ha skrivits av Sverigedemokraterna.”

*****

*****

”Vågar vi tala om vad som hände i Köln”?

Det tog inte lång tid innan det spreds felaktiga uppgifter om händelserna i Köln på nyårsnatten. Bara tre av 58 misstänkta för övergreppen var nyanlända, påstod exempelvis brittiska Independent i en rubrik för ett par månader sedan. Artikeln delades flitigt av svenska journalister och debattörer som ett bevis för att rapporteringen kring Köln hade varit felaktig, rentav rasistisk.

”Kan vi nu vara överens om att den enda gemensamma nämnaren för de som låg bakom övergreppen var att de var män?” (15/2) skrev exempelvis Rossana Dinamarca (V) på Twitter.  

slut cit

Hur var det nu med att SD pratar skit om Sverige utomlands???
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s