snabbspår och läkarbrist, en olycklig kombo?

fö behövs inte Rosenbads arbetare då vi har den hjärntrust som Naomi beskriver klockrent nedan

klicka

Hur det står till på bostadsmarknaden och hur bostadsbrist löses?

Jo, i Trelleborg löses det så HÄR Kommunen går i borgen för skattebetalarnas pengar vilket självklart förankrats hos betalande befolkning innan?

Trelleborg går i borgen

Flyttbara baracker byggs

Flyktingpolitiken har blivit ett nationellt ansvar som många idag inte ställer sig bakom: ”Vi känner oss fullständigt överkörda och ingen har informerat oss om modulhusen”, förklarar en oroad medborgare.

När kommunikationen med invånarna brister på det här viset kan det drabba på ett förödande sätt, invånarna slutar helt enkelt att lyssna.

Om man inte tillåts orientera sig i så pass stora förändringar växer frustrationen. Oavsett på vilken nivå politiska beslut fattas är det av betydelse att dessa kommuniceras till de berörda invånarna.

Vi menar att det är av största vikt att all kommunikation om de politiska besluten som nu tvingas på dem också bottnar i ett seriöst samhälls- och konsekvensanalys.

slut cit

****

****

Förskingrat bistånd

Kampen för en plats i säkerhetsrådet gör att Sverige begår en rad utrikespolitiska felprioriteringar. Vi vänder oss från närområdet och mot fjärrområdet. Även bland UD-anställda ökar missnöjet, enligt källor till DN. Alltför mycket energi läggs på fel saker.

Och kan det finnas en ännu mer dold agenda bakom kampanjen?

Att i förlängningen bereda plats för en blond svenska från Hammarö att bli en av Hammarskjölds efterträdare som världsorganisationens generalsekreterare?

Så går det när vi har en rödgrön regering som mer nostalgiskt blickar tillbaka på Palmeåren, en tid då FN-vurmandet och neutralitetsdogmen var på topp och ett svenskt EU-medlemskap inte var att tänka på.

Men tänk om allt visar sig vara förgäves och det blir någon av våra konkurrenter Italien eller Nederländerna som kniper platsen?

Det vore poetisk rättvisa

***

***

Ledarsidorna

Regeringen den 4 februari ett flertal myndigheter i uppdrag att mellan den 1 april 2016 och den 31 december 2018 ställa praktikplatser till förfogande åt Arbetsförmedlingen och ta emot nyanlända arbetssökande från Arbetsförmedlingen för praktik.

Myndigheterna ska gemensamt ta emot i genomsnitt minst 1 000 nyanlända för praktik per år under den aktuella perioden. Statskontoret har, i samarbete med Arbetsförmedlingen och Arbetsgivarverket, låtit ta framriktlinjer för hur detta skall genomföras.

Samtliga 203 statliga myndigheter samt Riksdagen omfattas av praktikanterna. Endast asylsökande med uppehållstillstånd omfattas av uppdraget.

slut citat ledarsidorna

Det är nu Anybodys ”Helvets jävla skit” kommer väl till pass :((

Negativ stress upplever jag också när jag börjar misstänka att den Migrationsöverenskommelse som fattades den 23 oktober 2015 bara kommer att bli något som kommer attutredas och skjutas på framtiden i hopp om att Europas övriga länder ska göra den onödig. Och vad kan gå fel .. nu när Sverige generöst bidrar med TRE poliser vid Greklands gränser?

slut citat Anybody

Nedanstående skylt fotade jag på ”Hard Rock” i Köpenhamn, börjar bli mer och mer sannolik..

2014-06-21-11-43-541

En reaktion på ”snabbspår och läkarbrist, en olycklig kombo?

  1. Hej Mexan! Det är tackvare ”det solidariska betalningsansvaret” hos oss medborgare som sd vill förankra den förda politiken genom folkomröstning i invandrarfrågan. Det tycker jag låter vettigt!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s