I snabbspårens tidevarv….

…..I snabbspårens tidevarv verkar det nu logiskt att ordna ett snabbspår till Ättestupan?

forgammal350255b1255dwfjagiivc3a5rdval-c3a4ttestupan1

Lika illa inom hela sektorn vare sig det handlar om infrastruktur samhällelig service och bostäder. Bara att skapa en lag så tjipptjillevipp står det önskade där som framgnuggat ur Alladins lampa! Voila välfärd!

tumblr_n5ztg30vks1qkiyi1o1_500

KDlag för äldreboende

Vi har aldrig haft så få sökande sommarvikarier inför sommaren inom kommunens service i vård och omsorg.

Väldigt konstigt eller? Det borde ju vara/finnas massor av arbetssökande!

I media lyfts fördelarna med vårdjobb fram

10 dagars ledighet för två

och fördelarna med att bo häruppe öht! Man bygger ut sjukvården? så man slipper 14 mil tur/retur till lassarettet..

öron näsa halsvård till Umeå

Man är rädd om personal i vård och omsorg?

delade turer

Man ger ordentligt betalt

borttagen OB

Man kommer att lyckas med målet att bli 80 000 till 2030?

80 000

Vi har halverat användandet av vikarier här i shtaan, men sjukskrivningarna har ökat inom flera professioner och ingen helikoptersyn verkar finnas över att det kan ha något som helst att göra med varandra? På vilket sätt ”säljer man in” vårdjobb? hur rekryterar man? Vilka krav på utbildning finns f.ö? På vilket sätt signalerar man att vi är viktiga?

Hur som helst är både Ske-å och Umeå sedan Hedenhös styrda av S. I Skellefteå handlar det om plus 70 år. Arbetarnas bästa vän borde en sedan så länge styrd kommun ju logiskt vara?

Prioritering? reklam för kommunen för 36 miljoner av skattemedel, kulturhus för en halv miljard is coming up (som förmodligen inte kommer att hålla budget)

Från regeringshåll ger man info om att kommuner själva ska stå för 25% av sjuklönekostnader. Strandhäll försäkrar att inget av de förslag de lägger i denna fråga handlar om ekonomi. Tror de att vi är dumma i precis hela huvvet?

giphy

Under tiden har rikstelevisionen kommit ut på riktigt- inte längre subtilt, den sk oberoende public service fullkomligt pumpar ut propaganda för vilken världsbild vi ska ha och att vi ska med nedslagen blick både betala propagandan mot oss själva samt inriktningen ”humanitära stormakten SverigeAB”

Håll käft Svensson

Ponera att du har en åldrande förälder som drabbas av att ingen omsorgsplats få? att dina barnbarns förskola och skola havererat i ett moln av strukturell kollaps och flyende personal? Att en till bristningsgränsen trött socialtjänst failar? sjukvård? osv..

…och budskapet som trummas ut 07-24 ändå handlar om vilken usel människa du är via ”kändisars” allvarliga ansikten på löpsedlar, i soffprogram, i nöjesprogram i alla TVsända galor och nu åxå i förtid presenterat i kommande Melodifestivalsarrangemang. Du har jobbat hårt och betalat skatt hela ditt liv och från alla håll bombarderas du med att dina frågor och tvivel är ren rasism samtidigt som regeringens ekonomiansvariga beter sig som kandidater för medverkan i ”Lyxfällan”

Dina skattepengar vilka alla partier vart fjärde år säger sig bäst förvalta används till något helt annat och när du ifrågasätter det handlar det om din taskiga ruttna unkna fascistiska rasistiska attityd- inte om att någon styrande kan ha valt/gjort fel

Kända märken som Volvo kontrakterar artist som tycker det är för många vita i vårt land, cancerfonden kontrakterar en ”kändis” som tycker att alla poliser är fascister 

Lite pudlande sen äre lugnt å bli framlyft igen

Vad ända in i glödheta gröna nöden håller ni på med?

Läs ”Ledarsidorna”

Förre migrationsministern Tobias Billström (M) anklagas för att inte tagit ansvar i flyktingfrågan. I nästa vecka frågas han ut i konstitutionsutskottet, KU.

– Den förra regeringen vidtog inte tillräckliga åtgärder för att klara av det kraftigt ökade asylmottagandet, säger anmälaren Hans Hoff (S).

Hans Hoff, likt alla andra som nu försöker sopa igen spåren efter sin egen, statsministerns och migrationsminister Morgan Johanssons mediokra prestation, bör vakta sin tunga något. Det var inte ens ett halvår sedan som vår partikollega Morgan Johansson inte vill uttrycka sig i termer om tak i invandringen. Tre månader tidigare hade Hoffs och min partiordförande och signalerat på Medborgarplatsen att alla är välkomna hit, vår generositet känner inga gränser

 

slut citat Westerholm

Kommentarer på Johan Westerholm/ledarsidorna-eminenta inlägg

kommentarer hos Johan Westerholm

VAD som ska hända i en nära framtid får vi iaf veta kl 15:00 idag tydligen..

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s