Fel värdegrund för att köra buss?

HÄR

En busschaufför i kollektivtrafiken Dalarna är avstängd från jobbet. Orsaken är att han delat artiklar från en invandringskritisk alternativmediesajt på Facebook. ”Vi ser en risk att resenärer inte blir bemötta likvärdigt och gör nu en utredning”, säger Tiina Ohlsson, regiondirektör, Region Dalarna, till Dalarnas Tidningar

vidare;

Dalatrafiks vd Conny Strand medger att han inte har några uppgifter om att passagerare med utländsk bakgrund ska ha råkat ut för något under färder med chauffören, men han är ändå orolig för att en ”främlingsfientlig stämning” ska uppstå på bussen.
Både Tiina Ohlsson och Conny Strand behöver ta ett djupt andetag och fundera en gång till. Vad håller de på med?

Ska man inte få köra buss för att man har fel så kallad ”värdegrund”? Det viktiga måste väl vara om man sköter sitt jobb eller inte.

Vidare;

Eftersom vi har mångkultur så har vi också mångrasism, vilket ofta glöms bort. Tidigare hade vi mest gammelsvenskarnas rasism mot utlänningarna att bekymra oss över.

slut citat Omar

som sagt Talliho mina vänner Talliho!

 

 

 

3 thoughts on “Fel värdegrund för att köra buss?

 1. I många år har det varit poltisk kvotering till ledande befattningar, kanske främst till offentlig förvaltning och företag. Chefer på olika nivåer har inte tillsatts efter kompetens utan främst efter kön och förmodligen politisk tillhörighet. Inte konstigt att man ser allt fler exempel på galna ställningstagande med enda syfte att följa med flocken.

  Liked by 1 person

 2. Hej.

  Pröva att jobba inom skolan. Vi förväntas lära ut att värdegrunden är god, värdegrunden är störst. Blir du avslöjad med att hysa förbjudna, omöjliga åsikter så väntar avsked på grått papper och berufsverbot.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s