Damagecontrol på hög nivå

Så här funkar det i grannlandet

Under tiden? Så gräddar Löfvén våfflor

htpqymn

Dick Erixon

Turkiet har fördubblat prislappen för att hjälpa EU upprätthålla sin gräns till omvärlden. Samtidigt stormar turkisk polis regeringskritiska medier och ser till att de publicerar hyllningar av regeringen.

Vi skattebetalare betalar många miljarder till EU för att upprätthålla unionens yttre gränser. Men Bryssel vill överlåta detta på Turkiet. Hur galen får en union bli? Hur kan EU-ledarna agera så ryggradslöst och lägga sin egen framtid i en gryende muslimsk diktaturs händer?

Migrationsverket gräddar sina egna våfflor och har anställt The Supernannyn  Kvinnan som ska roa 160 000 asylsökare ”meningsfullt”. Hörde jag snabbspår till extra allt?

tumblr_mdpzne4ett1rwmrcd

…..Angeles Bermudez-Svankvist till verksamhetsutvecklare för organiserad sysselsättning för asylsökande under 2016

Ni vet; samma Bermudez som sabbade AF och fick kicken läs Toklandet

cdlgt6swwaexpfl

giphy

Annars är känslan idag enligt nedan….

…..för visste ni att Umeå Museum ska börja med historierevision? Jajjamän! Ut med det gamla och in med det nya som Tennisonuppläsarna på Skansen skulle sagt! HÄR

Umeå museum ändrar kurs

De här tankarna om att vända sig till fler och skildra kulturarvet annorlunda är aktuella i hela museisverige, säger Mats Persson som är generalsekreterare i Riksförbundet Sveriges Museer.

vidare;

Ett exempel på den nya riktningen är Umeåaktuella utställningen The White House där fem konstnärer utmanar vithetsnormen. Med hjälp av museets arkivmaterial försöker de lyfta fram berättelser som inte berättats, och människor som inte brukar höras.

Ulrica Grubbström som är vd på Västerbottens museum säger att man inte kan ta med sig det gamla museiberättandet in i framtiden, och tar museets utomhusdel friluftsmuseet med byggnader från det gamla bondesamhället som exempel:

– Vi kanske måste släppa 1800-talsbondgården och fundera på om vi kan nyttja husen och berätta andra berättelser.

slut citat

Reflektion;

Förstår ni? På riktigt vad som händer i vårt land? Vi förfasas av IS härjningar och förstörande av kulturarv i tex Palmyra samtidigt som vi själva har kulturarvsförvaltare som säger rakt ut att Svenskt kulturarv kan slängas på soptippen för att bejaka ”berättelser som inte brukar höras” och där ska alltså ”utmaningar av vithetsnormen” in som medel och såklart även mål!?

Man kallar i sammanhanget museum, befintlig historia och föremål som inaktuella och som ett område i behov av kursändring!

Jo, nog fan är det en kursändring som heter duga i vårt land. Den har ingen som på något sätt följer med missat.

Igår såg jag en kvinna på nyheterna som fullkomligt slog ut Carola i utstrålning. Den där otroliga fullkomliga ni vet då en är troende. Föremålet för hennes ömma utstrålning var det faktum att sagoböcker översatts till arabiska. Hon tillstod fånigt leende och med ett litet gulligt kroppsspråk som skulle illustrera en bro, att detta nog gagnar integration.

MIN första tanke var;

Är inte just sagoböcker och småbarn vägen IN i det lands språk som man ska bosätta sig i?

SPRÅKET är ju nyckeln till allt!

I det berusade tillstånd samhällsklimatsförnekare befinner sig i sticker det ut mer nyktra iakttagelser och försök till frågeställningar av en natur vi MÅSTE processa och det snabbt! för att öht ha någon chans till kontroll av samhällsutvecklingen. Som i Gefle Dagblad tex

Gefle dagblad hederskultur

Visst minns ni att det en gång i tiden funnits ”Hushållsskolor” i Sverige? En annan sorts skolor Harem i Turkiet funkade som mysiga kvinnohus…

Fru Erdogan och kvinnohus.png

Ett harem var en skola som förberedde kvinnor för livet. Det säger den turkiske presidentens fru, och det vållar protester på sociala medier.

I mina mörkaste stunder känns det som att en specialvisning på nedanstående biosalong (som dock nogsamt i bildtexten förklaras oskyldig i sammanhanget som beskrivs) något som känns helt rimlig att placera ansvariga politiker i. Ett dygn eller två

oskyldig salong

 

Fotnot

Umeå museum har ju alltid legat väldigt mycket i framkant då det gäller samhällsutveckling HÄRHÄR bara ett år sen faktiskt sedan den senaste brainijacksfatvan

och till en av mina vänner som läser mig som brukar drömma en del; Jag bjuder dig Perraponken

 

8 reaktioner på ”Damagecontrol på hög nivå

    1. Att vi haft ett sk ”Bondesamhälle” är bara en åsikt som kan bestridas. Det var egentligen ngt ur en patriarkal maktordning och det var för få rasifierade på åkrar och i flottningen. Sånt gammalt förljuget främlingsfientligt kan vi inte släpa med oss i ryggsäcken, och det är oerhört kränkande att ta del av för ”Nyanlända”. Fanns inte ens HBTQcertade laggårdar!!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s