Fokusbefriad Löfvénsk Eriksgata

Medan lustiga farbrorn orerar om nyagamla löntagarfonderidéer växer TBC och Gonorre´i Sverige. Ngt jag skrivit om förut

HÄR

TBC ökar

Har just sett ”Vetenskapens värld” där man signaler å det allvarligaste! Mycket seriöst om att detta inte är ngt att underskatta! Känns sådär att läsa läkarns uttalande i DN om att det inte finns någon påtaglig smittorisk.

WHO har redan påtalat att Sverige måste ta fram en TBCplan, vilket jag skrev om för ett år sedan HÄR

Redan 2005 smittades barn på Svensk förskola

På Svt Nyheter meddelar man att Svensk ekonomi går som en flod av mjölk och honung! och Magdalena Andersson kallar…..

….. svensk ekonomi för ”en Tesla”. Och ekonomen Stefan Fölster skrev i veckan en uppmärksammad krönika där han lovsjöng läget i landet och uppmanade människor att njuta av framgången i stället för att oroa sig för inbillade hot

slut citat Anna Dahlberg HÄR

vidare Anna Dahlberg

Kostnaderna för migration och integration har rakat i höjden. Sjukförsäkringen rusar mot 50-miljardersstrecket och kostnaderna för LSS och assistansersättningen skenar. Polisen, försvaret och Arbetsförmedlingen behöver mer pengar. Och de statliga bolagen har gått från att vara en kassako till att blöda pengar.

Till det ska läggas behovet av en historisk bostadssatsning för utsatta grupper och frågan om pensionssystemet verkligen kommer att stå pall när den växande gruppen pensionärer kräver mer i plånboken.

För kommunerna är läget minst lika pressat. I fredags kom SKL med siffror som på ytan ser imponerande ut, men när man tar hänsyn till att befolkningen växer och att andelen äldre nu ökar snabbt blir bilden en helt annan.

Det verkliga skatteunderlaget minskar då under åren framöver. Man får gå tillbaka långt i tiden för att hitta en lika stor nedgång i skattekraften per invånare. ”Vi går mot riktigt tuffa tider”, konstaterar Annika Wallenskog, biträdande chefsekonom på SKL när vi talas vid.

I höstas väckte det stor uppmärksamhet när SKL flaggade för att det kommer att krävas två kronor i skattehöjning till år 2019 om kommunerna ska klara välfärden. Nu förslår inte ens det, enligt Wallenskog.

Sakine Madon fortsätter i sin lugna värdiga framtoning att sticka nålen i de bubblor som ökar kring vad tolerans verkligen är i sammanhanget kulturkrockar HÄR

Visst finns det en viss intolerans mot religiösa minoriteter. Och likriktning och konsensusmentalitet behöver alltid ifrågasättas. Så långt håller jag med. Men tolerans för olikheter är inte samma sak som att låta alla göra allt de vill, var de vill.

En kommun är inte som vilket företag – eller travbana, för att låna Svenssons ord – som helst. Att exempelvis porta män och manlig simhallspersonal från kommunala badhus är varken tolerant eller mångfaldsfrämjande, det är diskriminering.

slut citat Sakine Madon

”Utmaningar” det uttjatade begreppet…big time framför oss

Näst sist gläder det mig att Martin AFA Fredriksson kommit ut som SÄPOanställd

2015 i Gävle

Som besökande kvinnliga politikerkuffar i Moskén drar man villigt och glatt ett skynke över huvvet

Politiker i slöja

Vad politikerna lärde sig? Underkastelse så klart!

Under tiden? gräddar jag våfflor…

party-2-1454016978

 

 

3 thoughts on “Fokusbefriad Löfvénsk Eriksgata

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s