Kvinnor kan, och hur nära är vi ww3?

Krabbe om ”Hur nära är vi ett WW3?”

Vi befinner oss i en situation som kan leda till ett regionalt storkrig i Mellanöstern och till och med i förlängningen ett tredje världskrig. Risken har inte varit större sedan Kubakrisen 1962, men egentligen liknar situationen mer den som vi hade sommaren 1914.

Vi har precis som då en orolig region som alla stormakterna har försänkningar i och som denna gången dessutom innehåller en värdefull råvara som alla behöver. Vi har regionala aktörer som befinner sig på en kollisionskurs som de inte kan väja ifrån utan att förlora vitala strategiska intressen till motparten.

Allt medan stormakterna är mer eller mindre engagerade på olika sidor av konflikten, med åtaganden och förpliktelser som riskerar att dra in dem i ett uppblossande krig, Ryssland genom löften till Assad och USA till Turkiet genom Nato.

Detta är inte en förutsägelse om det scenario som jag håller som det troligaste, då det finns stora mentala spärrar för mellanstatliga krig i dessa dagar, tack och lov, men det är likväl en möjlighet som vi måste ta på största allvar. Därför skriver jag denna artikel.

slut cit Krabbe

Även kvinnor kan vara onda-Bawar Ismail angående Aftonbladets snyftartikel om tjejen som drog till IS men stoppades på vägen

…..övertygelsen om ett islamskt kalifat har lett till att många ungdomar i Europa rest till det syriska inbördeskriget. Bara från Sverige har, enligt Säkerhetspolisen, omkring 300 svenskar anslutit sig till jihadistiska grupper i Syrien och Irak.

Övertygelsen är lika betydelsefull för kvinnor. Därför kan en ung flicka på 17 år stoppas i Österrike på väg till Syrien. Därför kan en ung flicka glädjas över den bestialiska massakern i Paris och samla bilder på jihadisternas avrättningar av civila i Syrien.

Ingen tvingade henne att göra detta”

slut cit Ismail

och de kan vara goda kolla in då Zeinab jagar bort rånaren!

jagar rånare på flykten

…..och under tiden?

…...jo under tiden grädd…nej, tar tamigfan mig ett våffelbad!

tumblr_nnlmr7glwz1s46p8ao1_500

 

Annonser

4 thoughts on “Kvinnor kan, och hur nära är vi ww3?

  1. Gillade också hennes attityd i intervju, jordnära utan att förställa sig, pragmatisk utan att fördöma, utan pk-trams och floskler. Gav väldigt sympatiskt intryck.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s