Hur man raserar ett samhälle

Kaos på underbemannad förskola bra artikel, sen ser man andra saker som folk VERKLIGEN reagerar på; typ negerboll och den viktiga upplysningen att man ska prova menskopp även om man tycker det är äckligt bla

Kaos underbemannad förskola

De som slår larm tystas ner!

LEDARE Egentligen vet jag inte vad som är värst:
Att personalen hos region Gävleborg först ska kolla att deras åsikter överensstämmer med arbetsgivarens värdegrund – eller att de uppmanas ta upp sina privata mobiler och bränna av en bild på någon lyckosam kirurg in action.Vem vet, det kan bli månadens ”divisionsbild” på regionens intranät.

Självfallet förstår jag att den offentliga debatt som pågår just nu om region Gävleborgs San Francisco-resor, målbildsdagar och chefsjippon för miljoner är smärtsam för ledningen. Allra helst när summorna för de extravaganta arrangemangen ställs i förhållande till lika smärtsamma besparingar som ska genomdrivas i kärnverksamheten, det vill säga vården.

DN vill att fejan och andra stora aktörer inom nätkommunikation ska skärpa yttrandefriheten ”rensa” som det heter…

Så långt har vi en slösande politisk överklass som dänger folket för att inte öppna sina hjärtan alltmedan de tömmer samma folks plånböcker, smörjer kråset och försöker tysta kritiken.

Som cancersjuk riskerar du att nekas du vård sjukresa eller plats. Som gammal riskerar man få bränt fläsk, glömmas bort och bli vanvårdad. Förutom risken att bli rånad nedslagen ihjälslagen Som litet barn trängs man ihop i grupper stora som höns på lösdrift. Som psyksjuk trängs du undan, i sjukvård detsamma: som barnaföderska riskerar du nekas plats då du ska föda.

Återstår att föda i ett stall?

Det är tur det finns pigga glada fokuserade samhällsmedborgare som kan utkristallisera prioriterade åtgärder för samhällsförbättring

Tänk om dessa feminister skulle ägna sig åt skarpa lägen?

Meanwhile..

One thought on “Hur man raserar ett samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s