Venezeula here we come?

 

”Fattighuset” av Johan Westerholm/Leadrsidorna

Den allmänna pensionen har två delar; inkomstpension och premiepension. Varje år avsätts en summa som motsvarar 18,5 procent av lönen och andra skattepliktiga ersättningar till din allmänna pension. I den allmänna pensionen finns det en del som heter garantipension. Det är ett grundskydd för den som har haft låg eller ingen inkomst. Garantinivån bygger på att man bott i Sverige i 40 år.

Skatteverket beslutar varje år om din pensionsgrundande inkomst (PGI). För de allra flesta i Sverige bestäms PGI utifrån uppgifterna i inkomstdeklarationen. PGI beräknas på alla inkomster från arbete, oavsett om du får inkomsten från anställning eller som egen företagare.

Inkomster från socialförsäkringen som är till för att ersätta uteblivna löneinkomster är även de pensionsgrundande, till exempel.

  • sjuk- och föräldrapenning
  • inkomstrelaterad sjuk- och aktivitetsersättning
  • arbetslöshetsersättning från A-kassa.

PGI beräknas inte  på:

  • pension, gäller såväl allmän som privat pension
  • inkomst från privata pensionsförsäkringar
  • pension som betalas ut av en tidigare arbetsgivare
  • försörjningsstöd (socialbidrag)

slut citat

Fredrik Antonsson /”Den sjätte mannen skriver” ”Religionsförföljarna”;

Religionsförföljarna finns överallt. De är inte i någon sorts majoritet, långt ifrån. Men de finns där – på våra HVB-hem, asylboenden och flyktingförläggningar – och de accepterar inte att de är i en miljö där de måste umgås med folk som inte tycker och tror som dem.

Religionsförföljarna sprider oro och skräck här och där, i miljöer där de flesta har flytt från skräck, oro och förtryck. Religionsförföljarna jagar iväg kristna från flyktingboendena, judar från Malmö, avvikande från förorten. Det är en intolerans mot de och dem som inte är som religionsförföljaren som ligger på samma intoleransnivå som en genomsnittlig nazists. Mot den intoleransen måste samhället ha en nolltolerans.

Sverige är ett sekulärt land. Alla religioner har fritt spelrum, om man bortser från judendomen i Malmö eller kristendomen i vissa av våra flyktingförläggningar. Flyr man till Sverige borde man vara medveten om att man flyr till ett land med total religionsfrihet, där alla oavsett tro skall kunna umgås med varandra – med respekt.

Samma sekund man kliver iland i Sverige är det samhällets förbannade skyldighet att snabbt ändra “borde vara medveten” till “skall vara medveten om…

slut citat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s