Den underbara tryggheten

Landet jag inte längre känner igen- Öhrlund

I Sverige förs det just nu – med all rätt – många diskussioner om konsekvenserna av regeringen Löfvens beslut att under ett enda år släppa in 160 000 människor – tillräckligt många för att bilda en storstad – från olika kulturer, utan att ha en plan för ett respektfullt mottagande och långsiktiga lösningar.

Resultatet av detta mindre lyckade människoexperiment – vars enda riktiga syfte kan ha varit att ge regeringen Löfven politisk respekt internationellt, vilket alltså misslyckades kapitalt på människors bekostnad – kan du läsa om i media varje dag. Senast i eftermiddags rapporterades om mord och mordförsök på ett asylboende i Ljusne:

Mord på flyktingförläggning

Möjligen är Löfven, Romson och gänget förvånade och bestörta. Jag är det inte. Det är inte heller alla de stackare som jobbar på asylboenden och flyktingförläggningar, och som dagligen ser hur bord, stolar och knivar viner genom luften.

cov7ch1

Annonser

2 thoughts on “Den underbara tryggheten

 1. Hej Mexan! Varför anammar inte migrationsverkets boende fängelsernas tillämpning där man grupperar fångarna (finnar, pedofiler, sunni, shia, afganistan etc)? Dagen system, där man blandar och ger, skapar givetvis konflikter och beslutsfattarna kommer att säga: Vi hade ingen aaning!

  Liked by 2 people

  1. tanken måste de ju haft……eller förresten, de tänker sig dem stå i standbyläge o nara vänta på att få sina ögon öppnade med den svenska värdegrunden ”gilla olika” Vilket error det måste vara nu för dem som skrikit sig hesa över ”gilla olika” som nu måste processa att de ”olika” inte gillar ”olika” och det var/är därför in the first place de lämnat sina länder.

   Men serrni om både offer och förövare åker till samma land och hamnar på samma boenden så är konflikten intakt.
   Det är bara spelplanen som är annars.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s