Bjuder vi in till att bli utnyttjade och våldsutsatta?

HÄR resonerar Lars Anders Johansson aka ”Budoarstämning” sig fram i samtiden

Det är klart att ytterst få är benägna att ensamma gripa in mot en hord adrenalinstinna brölande fotbollshuliganer, eller uniformerade nazister ute på misshandelsstråt. Men tonårsgrabbar på bibliotek, eller på badhus? Hur kommer det sig att inte fler klivit in och satt ned foten? Kan det rent av vara så att en del av det våld och de trakasserier som vi ser rapporter om just nu i själva verket är en konsekvens av att omgivningen uppfattas som svag och ofarlig av ligisterna?

Ett visst mått av våld förekommer i alla samhällen som korrektiv för de som bryter mot normerna. Någon beter sig illa på fyllan och åker på en propp. Det blir ingen polissak. Någon raggar på sin polares flickvän och bryter näsan. Våldet finns där när någon överskridit den sociala koden så till den milda grad att vanliga tillrättavisningar inte räcker till.

I Sverige, och andra civiliserade samhällen, har vi professionaliserat våldet. Vi har överlåtit det till poliser och militärer som skall skydda oss från varandra och från yttre angripare. På så sätt har vi skapat oss en bubbla inom vilken vi kan framleva vår liv i det närmaste helt utan att behöva utöva eller drabbas av våld.

++++++

reflektion; här kommer det som Jag anser vara kulturmarxister och blöthjärtade ideologiska journalisters fel

LA Johansson skriver;

Men i Sverige nöjde vi oss inte med att professionalisera våldet. Vi stigmatiserade också det lagliga våldet och de myndigheter på vilka vi har överlåtit våldsutövningen. År för år har polisens och försvarsmaktens auktoritet undergrävts. Det faktum att de finns till för att utöva våld tycks av många upplevas som rent chockerande.

slut citat

Som om inte detta räckte HÄR

Ännu mer absurd är den incident som inträffade på en skola under veckan. Merit Wager skriver på sin blogg om en historia från en handläggare på Migrationsverket:

”En kollega berättade precis en grej som illustrerar hyckleriet kring ensamkommande barn rätt så bra.

Han hade blivit uppringd av en rektor på en skola som frågade hur de ensamkommande ’barnen’ på hans skola ska bära sig åt för att komma in på krogen, om vi kan utfärda nån slags ID-kort eller liknande.

Kollegan blev ju helt paff och frågade varför Migrationsverket skulle göra det – de är ju barn! Rektorn svarade något i stil med att du vet ju hur det är med deras ålder osv… Ville han att vi skulle fixa falskleg till krogen åt hans ensamkommande barn, eller hur tänkte människan egentligen? Tyvärr är det här ju ingen ovanlig inställning – vi ska fixa allt åt de här stackars ’barnen’.”

En sådan incident kan bara inträffa i ”den humanitära stormakten”

 

 

Annonser

4 thoughts on “Bjuder vi in till att bli utnyttjade och våldsutsatta?

  1. Ja, ute i verkligheten är det bara en grupp som aldrig kan tänka sig att använda våld: den trygga medelklassen. Arbetar-underklassen tvingas använda våld – det går inte att vara fattig och generös samtidigt, då svälter man. Överklassen vet precis hur mycket våld som skall användas när; det är så de förblir överklass! (Det finns ett citat från ”The Professionals” med Roger Moore som passar här.)

    Endast i Sverige var alla medelklass. Ett tag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s