Oinitierat av Anders Lindberg Aftonbladet

Anders Lindberg har en udda syn på sexuella trakasserier

Snacka om att spotta på alla kvinnor som sextrakasserats och tom våldtagits på svenska badhus. Skäms !

HÄR har jag skrivit om vad han och vissa journalistkollegor nu vill förminska som problem därför att han mycket väl vet vilka förövarna är

Lasse Wierup DN skriver

Att grupper av män omringar och angriper kvinnor har tidigare uppmärksammats i bland annat i Indien, Gulfstaterna och Egypten.

Förklaringar har sökts i sexuell frustration, strukturellt kvinno­förtryck och religiösa och kulturella bestraffningsriter. Under folkupproren på Tahrir-torget i Kairo 2011 och 2013 skrämdes kvinnliga deltagare bort genom våldtäkter och andra övergrepp.

I dessa fall har fördömandena kommit snabbt. När samma fenomen nu inträffar i Europa verkar vi ha svårare att värdera allvarlighetsgraden. De första svenska nyhetsrapporterna från Köln dröjde i fem dagar och i fallet Kalmar ännu längre. Både polisens presskommunikatörer och massmedierna har förhållit sig avvaktande, som om man inte riktigt litade på kvinnornas berättelser.”

Kriminella barn från Nordafrika ett accelererande problem

Annonser

5 thoughts on “Oinitierat av Anders Lindberg Aftonbladet

 1. Hej Hexan! Det första stegen mot jämställdhet, som vi/man kämpat för så länge i Sverige, är på väg bort. Separerade badtider, idrottslektioner, skolor, arbetsplatser. På sikt införs säkert separerad religionsutövning, som finns i så hög grad i andra trosriktningar. Jag vägrar återgång i vårt land!

  Liked by 1 person

 2. Hej.

  Hur man som statsledning löser dylika problem är egentligen inte svårt, varken med egalitära metoder eller kultur-relativistiska. I det första fallet tillämpas likhet inför lagen i sin fulla hänsynslöshet (ty vissa beteenden förtjänar ingen hänsyn; vilka rättigheter och förmåner du har måste vara avhängigt din behandling av andra). I det andra fallet behandlas gärningspersonen utifrån offrets kulturella tillhörighet: jobbigt för kvinnor från MENA och Afrika, men de kan ju kanske tillåtas att avsvärja sig kulturella hänsyn, medan övergrepp mot svenska kvinnor bestraffas med prygel, stympning och avrättning.

  Extrema exempel, men det är vad som utkristalliserar sig när man drar kulturrelativismen till sin spets: brott och straff (och även civila privilegier) blir utefter grupptillhörighet i ett kodifierat system, med absurda effekter till följd. Om man till äventyrs tror att så absurda regler kan väl inget samhälle ha haft, kan man roa sig med landskapslagarna. En kan också fundera över om det verkligen är ett medeltida samhälle våra maktens handgångna på Aftonblad, Dagens Nyheter, och andra slaskpress-publikationer vill ha? Med tanke på deras lekareaktiga beteende kanske de borde tänka om.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s