Religiös förföljelse som villkor för vår tolerans?

Otaliga tusenden har flytt från ”kristendomens vagga” till Europa och Sverige. Men kristna utsätts för hatbrott och förföljelse även här. Anmälningarna om kristofoba hatbrott har enligt Brå ökat från knappt 100 stycken år 2010 till drygt 330 i fjol.

Från 2013 till 2014 ökade anmälningarna med hela 75 procent.

I hälften av fallen handlar det om skadegörelse, med antikristna markörer, mot kyrkor, kyrkogårdar och församlingshem. Men våld, hot och ofredande förekommer också.

I somras lämnade flera kristna familjer ett asylboende i Mönsterås efter att de ska ha hotats och trakasserats av fundamentalistiska islamister.

I oktober dömdes en man för två fall av olaga hot mot en kristen på ett asylboende i Emmaboda” slut cit artikel

HÄR

Reflektion;

Det är verkligen ett permanent tillstånd att i Sverige finns bara fobi mot Islam och feminism. Rasism mellan olika invandrade etniciteter tystas ner, förföljelse mot kristna tystas ner.

Westerholm skriver;

”Som den främste antirasisten, självutnämnd, har Arnstad aktivt tystat ner alla attentat som riktats mot minoriteter som arabisktalande kristna.

Minoriteter som ofta får utstå de effekter som tusen år långa konflikter, med rasistiska förtecken, som följer med flyktingströmmarna. Som inte bryr sig om stats- och nationsgränser.” slut cit Westerholm/Ledarsidorna

Reflektion;

Uppfostrandet och ivrigheten att vara den/de goda i en ond värld har tagit sig sådana uttryck så vi är nere på nivån att erkänna sig till den rätta tron genom att använda sig av de av kommuners utdelade klisterdekaler att sätta upp på sin postlåda med budskapet;“Öppenhet – Ja tack!”

Karlstad klisterlappar

Detta innebär i förlängningen att man kan gå omkring i bostadsområden och se vilka som är ”goda” eller ”onda” Nog borde kommunen kunna sträcka sig till tygdekaler som man kan sy fast på sin jacka? Då kan man som god kommunmedborgare känna igen varandra på stan samtidigt som man ser till att ens skattepengar ”jobbar” på det sätt kommunen tänkt.

Patetiskt uttalande från Ungdomsfullmäktige i Karlstad som efter sedvanligt ”hemska högerkrafter”mantrande skriver;

”Vi uppskattar att Karlstads kommun vill att flyktingarna ska känna sig välkomna. Även om vissa delar i kampanjen är problematiska så vill vi påminna om grundbudskapet – att vi alla är världsmedborgare”

….för inte ens de kan med bästa vilja, förbundna ögon och cement i öronen undgå att se att just dessa ”vissa delar i kampanjen är problematiska”.

Jävligt problematiska, och DET är grundkritiken som de försöker vifta bort.

Annonser

9 thoughts on “Religiös förföljelse som villkor för vår tolerans?

 1. … fick alla Karlstadsbor …
  – Nej, det stämmer inte lyckligtvis. Det delades inte ut på den gård jag bor på.

  Det finns dock en misstanke om att Kd Kommun nu ser en möjlighet att äntligen lyckas med projektet ”Karlstad 100000”, som startade i samband med att den tidigare högskolan fick universitetstatus* 1999. Dvs att öka invånarantalet till just 100k. Dock planade det ut och stannade vid ca 90k och där har det befunnit sig några år nu. Detta är bara ett av flertalet ”projekt” som man genom åren frikostigt lagt pengar på, samtidigt som man succesivt dragit ner på vård och omsorg …

  * Jo, naturligtvis finns det finns (minst) två pseudovetenskapliga institutioner på KAU: genus- resp. klimat-, som är mycket ”produktiva”, speciellt den förstnämnda …

  Liked by 1 person

 2. Jag är så innerligt trött på alla snyfthistorier om förföljda religiösa. Kan dom inte bara lägga ner sina fåniga otidsenliga medeltida religioner . Det är väl ingen som tycker synd om en Nazist bara för att han har en tokig ideologi.Men så fort man har en religion så kan man bete sig som ett svin och förtrycka alla andra som har fel ,bara det står i Bibeln eller Koranen eller vad man nu har för gammal bok att skylla på.
  Alla religioner som inte kan bevisa att deras Gud finns borde förbjudas.

  Liked by 2 people

   1. Det där med stenkastning osv, så är det ett tag sedan Kristendomen pysslade med sådant. Det är kanske läge för andra religioner att mogna och respektera alla människor. Med det vill jag inte peka på Islam, för det är bara en begränsad del av utövarna som bedriver antika tankegångar. Vi fick ju faktiskt hit moderata muslimer under tidigare invandringsvågor (dvs genuina flyktingar), som har anpassat sig fullt ut. Dom gör inte så mycket väsen av sig … vilket väcker frågan om hur det kommer att gå med dom framledes när de radikala elementen uppmärksammar dom? (Om inte media redan mörkat …)

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s