Magdas tomma lador dignar av kattguld

Magdalånar

HÄR

Att nu få släppa på krona-för-krona som ledstjärna, säger Magdalena Andersson att hon har längtat efter.

Självklart vill en finansminister att det så snart som möjligt ska uppstå ett utrymme för att kunna genomföra ofinansierade reformer, säger Magdalena Andersson

slut citat

Det har alltså nu ”uppstått ett utrymme”. Ett utrymme att låna pengar. Främst behövs medel till att hålla den fortsatt havererade migrationspolitiken under armarna, och därefter fördela leftovers till pliktskyldiga luddiga sk ”olika arbetsmarknadsåtgärder”

Den nationella tidsskriften ”Die welt” skriver om den arabiska staden mitt i Sverige

Boel Godner (S) och Assyriska riksförbundets ordförande Afram Yakoub är båda intervjuade i reportaget. Boel Godner säger till den tyska journalisten att det inte är någon panik när det kommer till det svenska flyktingmottagandet. Afram Yakoub däremot menar att gränsen är nådd.

Situationen är utom kontroll. Vi ser områden som är mer eller mindre getton här, säger han i en videoinspelad intervju med den nationella tidningen Die Welt.

slut cit 

Samtidigt fortsätter Matstrejker på våra asylboenden med oförminskad passion

Ägaren och föreståndaren för asylboendet, Sonya Jarawan, säger att anklagelserna inte stämmer utan att de asylsökande hittar på alltihop. Enligt Sonya Jarawan handlar kritiken om att de istället vill ha en lägenhet att bo i.

slut citat 

Polisen står inför en strejk

Bara en av alla illa fungerande skolor står inför ett miljonvite

”Elever slåss med varandra, kryper runt på golvet eller på andra sätt stör undervisningen” står det i Skolinspektionens kritik mot Lövgärdesskolan. Nu har de till 1 april på sig att åtgärda samtliga brister– eller betala en miljon.

slut citat artikel

Ensamkommande barn tar mogna beslut och tultar ut ur Svensk kartbok, myndigheterna är handfallna och ska forska i saken

Många ensamkommande asylsökande barn väljer nu att dra tillbaka sina ansökningar om att få asyl i Sverige. Skälet är enligt Migrationsverket att livet i Sverige inte blev som de hade hoppats

slut citat 

Arpi skriver; ”Vi har bäddat vår egen säng”

I realiteten har Sverige en gräns mot Turkiet nu. Alla länder på vägen därifrån slussar igenom de asylsökande hit. Inget land tillämpar Dublinförordningen som de ska.

Schengensamarbetet har fallerat eftersom den yttre gränsen har fallit. Rent krasst har ingen något intresse av gränser eftersom alla ändå vill till Sverige, eller Tyskland.

Att börja registrera människor enligt Dublinförordningen blir inte verklighet eftersom andra länder gärna slipper fler asylsökande. Flyktingkatastrofen är svensk och skapad av svenska politiker.

slut citat

För övrigt läser jag Antropocene med stor behållning. Klimatkonfan dit alla reser och belastar klimatet, har vare sig solstorm eller vulkanutbrott på schemat. Inga planer alls fastän dessa orsakat den mesta påverkan över tid på klimatet

Det finns tunga historiska orsaker bakom att nordliga breddgrader som våra, alltid varit glest befolkade.

Detta förstår inte historielösa och lågt bildade politiska makthavare i dagens Sverige.

De lägger ner hundratals miljarder skattekronor på åtgärder för att minska våra redan extremt låga koldioxidutsläpp, men vi saknar all beredskap för den högst sannolika situation under detta århundrade, kanske redan nästa år,där vi inte klarar livsmedelsförsörjningen

slut citat

Det är så jävla fult att inbilla folk att det är en bit av en kaka att ändra klimatet bara vi inte kör bil i Norrland eller reser till Thailand

Men hörrni, vad tror ni om lite Rawfoodbollar med Saffran? sen funderar jag på att göra en CaroLaila. Det är ju ändå Lördag idag!

 

Annonser

2 thoughts on “Magdas tomma lador dignar av kattguld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s