Integration och storfamilj

Läser så fina reportage om människor som både öppnar hjärtat och sina hem

HÄR en riktig Julsaga! I sin iver att mota sk ”främlingsfientlighet” i grind gäller det att leverera solsken och mysiga personporträtt till läsarna. Men ibland undrar jag om journalisterna är riktigt vid sina sinnens fulla bruk?

4 barn till i familjen

– Den stora lösningen jag ser är att aktivera civilsamhället. Att vi jobbar tillsammans och får familjer som vill ställa upp och hjälpa till.

Då skulle socialtjänsten kunna ta ett steg tillbaka, och det skulle även hjälpa integrationen om vanliga människor tar över, säger Göran Törnblom, verksamhetschef för utredningsenheten för barn och unga i Botkyrka slut citat artikel

När jag ser dessa mjukkindade välmående räddade barn kommer jag osökt att tänka på andra barn. Ni vet såna där mindre människor ett par tvärhänder höga utan mustasch. De ligger på pappkartonger på betonggolv i en miljö där 800-900 ska dela på 6 toaletter, ingen dusch ingen sjukvård och en luftkvalitet som gjort att de två sjuksköterskor som jobbat där fått dra sig tillbaka pga arbetsmiljöskäl.

Detta är alls inte dagsfärsk, den har man kunnat ta del av i annan media, sk alternativmedia, eller som initierade msmjournos kallar dem ”hatsajter/bloggar”

Jomen det har blivit klarare och klarare varför begreppet ”skäggbarn” uppstått. För varje barn i HVBhem och familjehem, försvinner hjälp till barn i flyktingläger nära deras hemländer, och alltså t.om här numera. Små sjuka barn på betonggolv som socialtjänst och migrationsverk vill att Svenska folket ska ta hand om- dvs de ”vanliga människorna”

Sug på den dogooders och känn liksom våra politiker den där varma riktiga känslan av godhet välla upp i ert bröst.

I alla fall; den lilla lägenheten i källaren var byggd med tanke på att kunna ställa upp som familjehem och som styvmamman säger;

Och skulle vi känna att det inte funkar går det att avsluta uppdraget.

Bara så där? Okeej #sommarkattskänsla

Ersättningen när man gör goda saker har ju ingen betydelse. Eller som Fridolin sa om det här att det skiter sig med stjärterum och notan- ”Opinionen skiter jag i, det här handlar inte om röster. Det handlar om människor i nöd”

Naturligtvis gör Jeanette med familj en behjärtansvärd insats! Men är detta rimligt?

1900 kr per person/dygn ggr 4 personer ggr 7 dgr = 53 200 kr/veckan, 266 00 i månaden, eller 2766400 på ett år.

Detta är Klondike och alla glesbygdsbor med gårdsstuga och/eller borde fatta att detta är den nya tidens industri. Asylindustrins guldåder/ålder..

En annan solskenshistoria kan man ta del av hos Toklandet, jag hade tänkt ta upp det men han gör det så bra så jag gör en Fridolin å skiter i det. Sen gör jag en Romson och snörvlar en stund.

Fler exempel på lyckade initiativ kan man ta del av HÄR och HÄR

 

 

 

Annonser

5 thoughts on “Integration och storfamilj

  1. Hej Mexan! I vårt grannland Finland, kallas de ”ankarbarn”, av någon anledning!? Men, än så länge, är det väl frivilligt att inhysa unga män, med libido, och dessutom få ersättning. Jag fruktar hur det blir för oss med sommarstugor och hus i framtiden. Kan tänka mig, att försäkringsbolagen får en del att göra!

    Liked by 1 person

  2. Man skall placerar pengarna där de ‘arbetar’ bäst, dvs ger mest. Det utesluter hjälp i princip här och skall förläggas där problemen finns/uppstår. (Dock inte via Röda Korset, som enbart för ‘högsta hönan’ är tvungna att dra in 90tkr/månad för att täcka lönekostnaden. Övriga löne- och verksamhetskostnader då, som krävs innan de kan få reell produktiv verkan på första 1-öringen …?)

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s