Nämen, int skulle väl staten å regeringen…

Nationalekonom Tino Sanandaji

Det är svårt att med säkerhet sia om framtiden, men vi kan åtminstone få en ledtråd om hur vår ”långa sikt” kommer att se ut genom att titta på experimentkommunerna Malmö, Botkyrka och Södertälje.

Dessa kommuner ligger någon generation före Sverige vad gäller etnisk och kulturell mångfald. Här har ”lång sikt” redan inträffat.

Ändå finns ingen kommun med en hög koncentration av mångfald som det går bra för. Det bästa vi kan säga är att dessa kommuner fortfarande är för små för att dra ner hela landets ekonomi.

Södertälje har störst skuld per innevånare

Nationalekonom Ruist; På två år kan flyktingströmmen knäcka Sveriges välfärd

Peter Holbrant ·

Vad så många insett och försökt varna för så länge, men tystats med felaktig kritik och glåpord. Lustigt Sverige landet där drömmar, floskler fått styra!!!
Landet som bedrivit hetsjakt på kritiker och verklighetsinsikt. Landet där påhittad godhet är att hjälpa färre, om det så blir på välfärdens bekostnad.
Men även landet där realism är rasism… Tragiskt nog landet där verkligheten inte fick vara verklighet innan verkligheten fått gjort stor skada.. Att nu se kappvändare och pudlande ställer bara frågan hur kunde de vägra se verkligheten under så lång tid?? Varför har våra regeringars agenda varit att skapa utanförskap splittring och segregation??
slut cit kommentar från kommentarsfält under artikeln i ”Nyheter idag”
Reflektion;
Hur tänker en icke politiskt intresserad medborgare? Hur tänker man här uppe i den ”gamla” sortens socialdemokratiska bälte, ex Skellefteå där S styrt sen Hedenhös eller åtminstone sen plus 70 år.
Jo, man tänker; det där är i Södra Sverige. Det gäller inte oss här uppe på samma sätt.
Man tänker;
-Men inte skulle regeringen….
-och inte skulle staten…ställa till det så att landets välfärd riktigt gick åt fanders.
När jag ser en nära nog starstrucked Göran Greider bredvid Södertäljes styrande Boel Godner, och den förre önskar den senare en plats som statsminister blir jag rörd. Sån patos, sån stark idealism, och så liten förståelse kring Södertäljes första dams funktion i ett S-tälje som under åren plågats hårt av Syrianska maffian

Lång lista

Många företagare, fotbollsklubbarna samt politiker, tjänstemän och andra på samhällspositioner..

Det tar aldrig slut med kopplingar och förgreningar till det civila samhället. Skiljelinjen mellan hederliga släktingar och grovt kriminella är mycket mycket tunn inom de syrianska mäktiga familjerna i Södertälje.

Risken för vänskaplig påverkan, jäv, gentjänster och fördelar är i många fall uppenbar. Något myndigheterna också insåg när de påbörjade sin djupkartläggning av maffian

FOKUS; Staden, familjen och makten

När det i januari 2006 offentliggjordes att Metin Ataseven skulle engagera sig partipolitiskt kallades han »röstmagnet« av Länstidningen i Södertälje. Alltså tog han inte med sig erfarenheter från politiskt basarbete i ungdomsförbund eller föreningsliv – styrelsearbete, fackliga förhandlingar, flygbladsutdelning, torgmöten – han kom till partiet med sina röster. Han hade värvat etthundrafemtio röster, sa han till tidningen.

– Först och främst har jag värvat ur släkten, förklarade han i en annan intervju.

Annonser

One thought on “Nämen, int skulle väl staten å regeringen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s