Den gråtande ministern och sanningen

 

thumbsup

Johan Westerholm

Vi står där vi står idag. Sverige har kraschlandat och vi kommer under flera år uppleva hur vi fortfarande studsar fram över landningsbanan. Varför? Vi har inte närmat oss integrationsutmaningarna ännu.

Med SKL, Sveriges Kommuner och Landstings prognos från i somras, som baserades på en mottagning av hälften av årets, prognos kommer vi behöva höja kommunalskatterna med i snitt två kronor över hela linjen om samhällskontraktet skall gälla alla. Om det bara var pengar som det var frågan om så kanske det hade gått att lösa men det är inte bara pengar.

Den halva miljon bostäder vi behöver finns inte, inte heller de läkare, socialsekreterare, lärare och all annan personal som krävs. Empiri visar även att i diasporan finns det inte de resurser som krävs i tillräcklig omfattning. Någon säger

”Men nu kommer det ju massa lärare också”!

I vilka ämnen? Enligt vilken läroplan? En syrier i arbetsför ålder har drygt sju års skolgång i snitt. Det syriska utbildningssystemet bygger på sex-årig folkskola och sedan två frivilliga nivåer innan akademiska studier.

Huvuddelen av lärarna som kommer borde med andra ord ha kompetens till just den sexåriga folkskolan enligt den syriska läroplanen.

Som parallell kan vi konstatera att när alla skrek att den syriska diasporan var nerlusad med vårdpersonal så blev utfallet desto magrare. Under 2014 erhöll endast 53 sjuksköterskor från tredje land yrkesbevis. Då ingår sökande från Kina, Ryssland, Indien och Argentina i den gruppen utöver syrier” slut cit Westerholm

Så hur fortsätter nomenklaturan sin damagekontrollgärning? Jo, efter lite förhoppningsvis kritikstävjande gråt kan man alltid blocka en SDáre.

Hur jobbar media?

Jo i samma andetag som de löddrar vidare i smaskiga reportage om cit ”Terrorsekten IS” så smetar man nu in Mattias Karlsson som skribent i ”Hatsajten” Avpixlat (nära släkt som vi ska förstå med terrorsekter) Feta rubriker i full trottle.

Som om skrivna alster i Avpixlat är ett terrordåd, som om skrivna alster i Avpixlat skulle vara sämre än, låt oss säga pekoral från Hans Lindström, Legolas Pettersson eller Fredrik Virtanen, Ehsan Fadakar eller Swedin, Mellins? i hatsajterna AB o Expr? Really!?

Dagen efter den största skandalen i Svensk moderna historia vad Sveriges fortsatta välmående anbelangar-som om det var en skitsak!- så fortsätter man alltså jaga SD som högsta prio. Är ni helt bortom räddning msm?

Msm´s samlade reaktioner är förenade ångestskrin, INTE över haveriet och vad det innebär för det har man inte hjärnkapacitet att hantera, nej! utan ångesten handlar om det parti för vilken största andelen journalister sympatiserar och fört in i regeringsställning; MP

Avpixlat, som för väldigt många blivit likvärdigt med info som man inte får/fått i mainstream media, ska också sänkas.

De är största hotet mot en journalistik som vrider sig i kölvattnet av sin egen produkt, en produkt läsarna sett igenom o avfärdat. Så det största hotet mot msm ÄR inte Avpixlat, det är de själva.

Att hata på SD nu, är värre än att göra det igår för att det står helt klart att MSM inte är intresserade av att föra fram fakta kring vad som händer. Det avslöjar den totala inkompetensen och agendan. Det är ingen valrörelse!

Vad gäller övrig media kan man ta del av Adam Cwejmans initierade artikel

Public service är problemet – inte Dirawi

Det är Public service (PS), inte Dirawi som person, som bör vara föremål för diskussion. De rasistiska troll som de senaste dagarna haft synpunkter på vilken etnisk eller religiös bakgrund SVT-anställda har borde hålla truten. Inte nog med att de sprider sin vidriga rasism offentligt, de skymmer dessutom sikten för en välbehövlig debatt om PS politiska viktning.

För en sådan diskussion behövs. De fall av ideologiska övertramp som PS fått handskas med under de senaste åren har nästan utan undantag handlat om personer med åsikter som kan placeras till vänster på den politiska skalan. slut cit Cwejman

 

Annonser

3 thoughts on “Den gråtande ministern och sanningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s