Sveriges sega mödomshinna och det här med religionsfriheten

Hanna Gadban om ideologin bakom Islamsk radikalisering och dess betydelse 

För att förebygga religiös radikalism måste vi uppmärksamma dess teologiska ideologi. Likaså hur unga människor vistats i miljöer där hela deras tillvaro består av förbud.

De ingår i religiösa sekter, där blickarna enbart är riktade mot det bortomjordiska och där man ser det jordiska livet som en enda lång prövning, fylld av synder, men där den som förmår att rena sig från dessa synder kan nå belöning i Paradiset, i all evighet.

Men för att nå det sistnämnda, krävs nu som då strikt lydnad av regler som har formulerats av dogmatiska predikanter, vilka anses sitta inne med sanningen. Genom martyrskap kan man dessutom påskynda denna belöning, och direkt nå jannah(paradiset). slut citat Gadban

Med ovanstående initierade resonemang som fond för Ygemans uttalande om att Sverige inte är ett särskilt påtänkt terrormål -görs bilden av hur Svensk regerings glasögon ser ut, väldigt tydlig för oss kreti å pleti

Att tunnelseendet med dessa glasögons hjälp kring den egna asyl/migrationspolitikens påverkan är total. En påverkanspolitik som vi i Sverige brukar stenhårt. Den genererar den riktade strömmen till just vårt land, med övriga EUländers, särskilt de fattigare- faktiska mycket stora umbäranden i processen- så är hans uttalande oförskämt störigt naivt och ignorant.

Att vi ska sluta benämna Daesh som IS förklarar Johan Westerholm 

Att göra som Lindberg och andra, använda sig av IS som term, är att erkänna denna organisations mål. Att spela på deras planhalva genom att vi accepterar deras territoriella anspråk. I arabvärlden används termen Daesh då de flesta ser denna organisation som en ren terrororganisation. Inte som en stat

************ vidare

Att splittra ett samhälle längs etniska och religiösa markörer är inte stort nog för Daesh långsiktiga mål. Däremot att stressa sönder det. Ingenting sker av en slump för denna organisation som är extremt hierarkiskt uppbyggd att de agerar som de gör nu. slut cit Westerholm

Kanonmat kallar man dem i främsta ledet. Vem vill vara kanonmat för Daesh? Frivilligt eller som inkallade soldater. Vem vill spela med sitt liv som insats för att man idkar en typisk västerländsk helgsysselsättning genom att ta ett glas på lokal eller gå på rockkonsert?

Livsutrymmen krymper, rädslan spelar sin roll som vapen och generellt är det självklart och känns rätt att säga att vi måste älska och vörda vår nästa, att leva som vi brukar som motkraft, men i praktiken?

Rädslan spelar sin roll och det är skillnad att sitta på läktarn och skrika på spelare och/eller domare, och på att vara med i matchen (älsklingsuttryck stulet från Tw) Därför är alla pösmunkiga fasciststämplingar på fattigare länder från fjällhöga Sverige när de försöker klara sitt eget lands situation, enfaldigt och rent översitteri. Det är alltså Sveriges politik som ställer till mycket skit för andra. Att då som Ygeman relativisera vår plats på bomb/skjutlistan mot övriga, är fräckt!?

Det är klarlagt att vi huserar flest Jihadister per capita av alla EUländer och bör därför ha lägre svansföring och brösttoner. Dels hur andra länder som är i öppningen på tratten klarar anstormningen av 100 000 tals migranter, och dels över vilken strategi som är bäst kring nämnda terrorister.

I slutänden, vem vill ha gränsen mot ett land som hyser Jihadister och dessutom hämtar hem dem som klagar plus ger dem avancerad sjukvård husrum pengar och mat för att de sedan ska kunna åka tillbaka och slakta?

Ett helt jävla land som Jihadistkuvös?! Med rätt politisk temp och naiva likavärdesprinciper vilka säkerhetsställer just det som krävs för fortsatta ”problem” i den genre alla dissekerar och wow wow wowar kring.

Vem/vilka försöker regering och ansvariga högre tjänstemän lura? Så här uttrycker en facklig representant för polisen i Stockholm sig. Rätt obvious vad han säger va´?

 Peppe ‏@PeppeUMF  5m5 minutes ago

Polisen har sällan varit så hårt pressad som nu. Medarbetarna har aldrig varit mer missnöjda. Dubbelt så många säger upp sig, fler på gång.

Peppe ‏@PeppeUMF  3m3 minutes ago

Vi pratar gängkrig i varje storstad, gigantisk flyktingström och en kärnverksamhet som redan innan gick på knäna. Resten förstår ni själva.

Peppe ‏@PeppeUMF  2m2 minutes ago

Ledningen med @dan_eliasson i spetsen och ansvariga politiker som ex @Ygeman spelar just nu ett skyhögt spel. Till vilken nytta?

Sammantaget ”visste” alla att nya dåd skulle komma och kommer, även jag. En kärring i en håla. Bara genom att följa vad som händer i omvärlden. Denna jävla iof välmenande konsensusDNA vi lider under gör att vi pratar i grupper och ingen får vara utanför. Därför relativiserar vi oss in i kaos

kloka ord på twitter

När Anna Lena Lodenius i sin odiskutabla pondus och integritet, vilken allt för sällan inbjuds i tete a teten på Svt skriver; Nu är det allvar så blir det ytterligare en bekräftelse på Islamistiskt framflyttade positioner i Sverige

De fruktansvärda som hände i Paris förflyttar mig tillbaks till i början av veckan när jag besökte Göteborg och MR-dagarna.

På flera seminarier framträdde företrädare för olika grupper som framförde ett budskap om att jihadism inte är problemet, det är bara högerextremister som är viktiga att hålla efter i Sverige.

En representant för Afrosvenskarna fick dånande applåder när han sa just detta vid ett av seminarierna, vilket visar att han var långtifrån ensam om den åsikten

Sakine Madon äldre artikel i ämnet

Men yttrandefriheten behöver försvaras också när det är riktigt svårt och när ”alla andra” inte redan står upp för den. För handen på hjärtat, har tillräckligt många i den svenska debatten helhjärtat tagit strid för exempelvis konstnären Lars Vilks rätt att rita sina rondellhundar? Utan att flika in ett ”men”. Och hur många höjde sina röster när världskulturmuseet i Göteborg tog ner den muslimska konstnären Louzla Darabis tavla av rädsla för militanta islamister?

När det blåste kring Lars Vilks teckningar 2007 lovade fanatikerna i al-Qaida en belöning på 100 000 dollar till den som mördade ”den otrogna brottslingen”. För Ulf Johansson, då chefredaktör för Nerikes Allehanda som publicerade Vilks bilder i anslutning till en krönika, lovades hälften av summan. Alliansregeringens svar var att inte kommentera ärendet eftersom det inte var ”en politisk fråga”. slut citat Sakine Madon

Perlenberg om ”Sveriges kornbod”

Radikaliseringen har länge kunnat pågå i Sverige i skydd av offentligheten. I Sverige finns det en tendens att låta identitetspolitik komma i vägen för att se radikal islamism för vad den är: en politisk ideologi som förespråkar våld för att uppnå sitt mål att störta demokratin. Islamistisk extremism i form av en sunnitisk salafism bortförklaras ofta som antingen överdriven eller ett resultat av strukturell rasism. I Sverige finns det flera organisationer som säger sig representera muslimer i allmänhet men som i själva verket är våldsapologeter och kulturrelativister.

slut citat Perlan

Så vart ville jag komma med detta?

VÅRT västerländska bekväma liv, med en övertro på statens förmåga att ”sort things out” vad det än må vara i kombination med tron på välfärdssamhällets eviga existens has cracking in the kanten ända in mot mitten. Dagens ungdom (hörhur jag låter =) har ingen aning om hur nära det är då det inte såg ut på det sättet, och statsreligionerna heter feminism och klimatförändringen.

Vår självbild är förrädisk. Jag som same har bara två generationer bort ett nomadliv i min släkts youth enligt samiska preferenser och dåtidens ”värdegrund” skapat av det sk ”storsamhället”

Samisk tro med egna gudar och ritualer krockade med Kristendomen, som har fått maka sitt arsle bort från medborgarnas tillvaro 24-07 med skuld skam hot och straff. Det har gått så långt att politiken svarvat till kristendomen efter dagens normer. Alltså säger man från högsta Jackelenort ”Allahu ahkbar” Kristendomen visar sig så god att du måste ha vänsteråsikter för att tillhöra den inre nomenklaturan. I processen har kvinnoprästmotståndare och homohatare rensats ut, vilket varit bra. Men sen tillkommer sk oönskade biverkningar…

Dessa personer relativiserar en 1 400 år gammal religiös ideologi, som liksom Gadban beskriver går ut på just skuld skam och regelsystem ända in i hur man går på klo.

Ett religiöst mörker tillbaka i utvecklingen för att INTE uppfattas vara rasist accepterar inte jag.

När jag ser Märaks knutna näve och en allvarstyngd Bah Kunhnke i trailervinjetterna på TV inför programmet ”Sapmi sisters” tänker jag intuitivt wtf! samer på TV?!

Sen inser jag varför ”vi” plötsligt får komma in i Svtfamiljen och ut i rutan. Varför lyfts samer fram just nu? Ingen jävel har väl brytt sig om lappjävlarna som kör ihjäl sina renar själva förut (OBS ironi)

Jomen, den knutna näven och äktenskapet med rap = goldenkey

…och  jag är att betrakta som ”huslappen”

2014 blev en av systrarna svårt misshandlad av sju nazister…har jag hört. På Flashback.

2 thoughts on “Sveriges sega mödomshinna och det här med religionsfriheten

  1. Hej.

    En skrämmande tanke man kan hålla sig vaken på natten med är om Sveriges eftergiftspolitik och samverkan till islamsk terrorism (stödet till Palestina/Hamas exempelvis) är en medveten balansgång likt den mellan Storbritannien, Sovjetunionen och Tyskland inför och under Andra världskriget. Sverige bråkar symboliskt med muslimer, men bara läpparnas bekännelse, och Waberi och Kaplan agerar Quisling, typ. Foliehatt, måhända.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Liked by 2 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s