Redan utrotade sjukdomar aktuella igen, Tyska läkare varnar

– Många invandrare har aids, syfilis, obehandlad TBC och exotiska sjukdomar som vården här i Europa inte är redo att hantera, säger den tjeckiska narkosläkaren.

Till följd av detta har vårdcentralerna ingen beredskap för migranternas sjukdomar, vilket gör att de istället skickas till de stora sjukhusen som blir proppfulla med invandrare. Trängseln leder till oroligheter när många olika invandrargrupper ska samsas i väntrummen, och nu har myndigheterna tvingats sätta in polis med hundar som följer invandrarna till sjukhuset.

Till skillnad från Sverige kräver Tyskland att invandrarna, precis som landets egen befolkning, betalar för mediciner som läkare skriver ut. Men det accepteras inte, berättar läkaren. Istället för att betala ställer invandrarna till bråk på apoteken.

– Det leder till enorma utbrott. De kan överge barn som har förkylningar och lämna dem till apotekspersonalen med orden ”Så, då får ni behandla dem istället!”. Så nu tvingas polisen inte bara övervaka sjukhusen, utan också de stora apoteken.

HATSAJT

ENGELSKT SAJT

Annonser

2 thoughts on “Redan utrotade sjukdomar aktuella igen, Tyska läkare varnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s