Daniel Swedin vill bestämma hur du lever

Just nu pratar vi mycket om de människor på flykt som kommer till vårt land och hur det ska påverka vår välfärd. De som pratar mest om denna oro tycks vara människor som fram till i fjol var måttligt intresserade av vår välfärd. Skattesänkningarna smakade väl lite för gott, kanske.

Men någonstans kan jag känna att om vi fortfarande bor i ett land där människor har råd att köpa skärbrädor för 4 000:- på folkliga Åhléns bör det inte vara omöjligt att hitta resurser till en fungerande och inkluderande välfärdsstat

….skriver Daniel Swedin efter sedvanlig sifferexercis där han rabblat Sveriges förhatliga rika som resurshållare i ett statiskt sammanhang där de vadar i fysiska pengar utan att ”dela med sig”. Swedin avslutar med att kasta in lite nationalekonomi i samma anda som Schyfferts ”flyktingmottagandet kostar en pizza Elaka Joakim von anka typer som suger ut Sverige, klyftor som ökar lavinartat.

I den sortens förklaringsmodeller kring levnadsvillkor inryms i förlängningen ingen konsekvensanalys alls av orsakerna i nuets ökande klyftor. Man kan vara artificiellt god och prata inkluderande utan att ens behöva nämna att själva inkluderandet är en del av processen i att just öka klyftor en masse

Således kan Swedin ånga på i sitt förakt mot storkapital och svepa in en skärbräda gjord i 30 ex för 3995 styck i samma förakt. Som om själva existensen av dessa 30 skärbrädor i massiv svensk långsamväxande Ek i måttet 35*70*6 vikt 10 kg, skulle vara beviset på den dekadenta ondska vårt land är marinerat i vilken missunnar människor från tredje världen samma levnadsvillkor som oss.

Dessa skrattretande träbitar, som finns på cit Swedin; ”Folkliga Åhléns”, vilket vad jag förstår enligt honom därmed är en indikator på att Svenne banan har en börs som är för fet för hens eget bästa. Eller att folkligheten skulle vara alibi för att någon sådan vara inte har där att göra.

1995 fick jag en present av min far. Han hade suttit vid dumburken och sett ett inslag om en speciell parfym i en speciell flaska gjord av renhorn, tenn och masur i begränsad upplaga. Jag fick nummer 12. Gratis påfyllning skulle ingå=) Svinus dyrus var den. Helt onödigt då han borde tänkt på bättre investeringar i globalt syfte.

Behöver vi byta bil om vi har en som går? Renovera kök eller badrum som fungerar? Köpa motorcykel om vi har en bil? en hund? en raskatt? En ny soffgrupp? Behöver vi fler än två par skor? ett par för sommarbruk, ett par för vinterbruk. Behöver vi äta annat än ris för 450 kr/månad (Sanandaji om Segerfeldt) egentligen? 

Som del av sin argumentation för fri invandring gjorde Segerfeldt en uppmärksammad kalkyl om att 450 kronor i månaden i Sverige motsvarar en genomsnittlig somalisk levnadsstandard och även i praktiken räcker för att överleva om man bara äter ris.

*********

Att motsätta sig att kåkstäder växer fram i Sverige är enligt Segerfeldt ett s.k. NIMBY-resonemang.

NIMBY betyder Not In My Back Yard och är en kritisk term för att beskriva tendensen att inte vilja ha problem i sin närhet. Segerfedlt anser är att det är bättre att leva i en kåkstad i Sverige än i Mogadishu.

Därför kritiserar han det som själviskt av svenskar att inte stödja fri invandring för att undvika kåkstäder i Sverige slut cit Sanandaji

Så? Jag undrar om den där jävla skärbrädan kanske kan gå i arv och därmed ha sin plats och berättigande i världshistorien? då skulle det kunna låta så här ute i 30 ”folkliga bostäder”;

”Jo förstår du Muhammed..den här skärbrädan köpte min morfars far till sin fru min morfars mor, ur en populär TV-personlighets produktion. Det är lite kul för den gjordes bara i 30 exemplar och se vilken kvalité! och bara tänk så många maträtter som beretts och passerat på väg till vår släkts magar på dess yta Inshallah!”

Bild Åhléns

Bild Toklandet

Det är fan inte lätt att ligga på topp som rättfärdig aktivist i samhällets alla skrymslen och vrår

Annonser

7 thoughts on “Daniel Swedin vill bestämma hur du lever

 1. Bilar, ja … Om vi skall byta upp oss till nya ”miljövänliga” fordon, så lär de gamla hamna någonstans. Skrotning/återvinning till del, ja, men det är ändå ‘slit o släng’-mentalitet …

  Swedin … Hopplöst förlorad och bortom all räddning … Precis som övriga i Aftonpravdan ledarredaktion …

  (Btw … Lämnade igår Svea korrumperade/förlorade Rike på överskådlig framtid och befinner mig på bättre ort nere i Sydeuropa.)

  Liked by 1 person

 2. tror deras fikarum mer liknar ett väntrum hos kvarterets healer med en snyftande- av harm- Legolas Pettersson som kuttersmycke. Men de måste gå in i tur och ordning och få sin världsbild korrigerad och löften om att bara de håller fast vid sin ”oberoende agenda” dubbelha- så kommer verkligheten att försvinna och AB´s trycksvärta att lysa klart som ledstjärna för medborgarna.

  De kan alltså i trygghet och fast förvissning förlita sig på att den enda ”sanning” de behöver levereras i tidningsstället =)

  Plan B behövs i varje yrvaken Svensks verktygslåda

  Gilla

   1. Innan jag följde länken fick jag inre bild över att berörda politiker satt med en varsin tatueringsverktyg och försökte sticka sig själva, men glömt färgen (och Fridolin skrikande som en stucken gris …)

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s