Palliativ vård ovanpå boende för 40 ensamkommande

NORRKÖPING De stängda avdelningarna på Cedersborg blir boende för 40 ensamkommande flyktingbarn. På våningen över vårdas äldre sjuka människor, en del palliativt. Det har fått personal att reagera.

Det borde finnas en lämpligare plats för de här barnen. Lokalerna är nästintill utdömda. Sedan ser vi ju det här utifrån brukarnas perspektiv. Det är inte helt ljudisolerat mellan våningarna och barnen måste gå ut och in. Ute i trapphuset ekar det rätt rejält, säger undersköterskan Lena Fahlstedt.

Hon jobbar på en av de två avdelningarna som ligger högst upp i byggnaden. Här vårdas sammanlagt ett 30-tal äldre. En del av dem palliativt.

HÄR

Annonser

6 thoughts on “Palliativ vård ovanpå boende för 40 ensamkommande

 1. Ja det är ju själva fan att människor som befinner sig i livets slutskede inte kan få den lugn och ro som de innerligt förtjänar. Jag skräms och oroas djupt i själen över denna negativa utveckling.

  Liked by 1 person

 2. Spontant får jag två tankar i huvudet.

  I vilken manual står det att palliativa patienter mår dåligt av att höra barn roa sig på gården ?

  Samt:

  Varför skall palliativa patienter ha ljudisolerat från sin sista tid i livet ?

  Gilla

  1. Ja du, de jag skött om sista tiden av deras liv har kunnat vara väldigt oroliga, ha smärta- ”dödsångest” och har blivit lugnare av personlig närvaro, smörjas i och runt munnen. Få slem borttaget och beläggningar runt tänder osv- väldigt FYSISK omvårdnad för att ta bort obehag. Som vårdpersonal har man fokus på patienten och försöker skapa en omsorgsmiljö där man ”ser” på patientens mimik kroppsspråk i övrigt- ”svarar” på omsorgen. På slutet….

   Palliativ vård med äldre kanske dementa eller av situationen förvirrade kanske inte kan tolka höga ljud plötsliga smällar i dörrar eller skrik som barn som ”bara” roar sig utan blir kanske ännu mer förvirrade eller rädda.

   Bara en tanke. Man är ju olika och utan att vara döende har jag tex svårt för höga ”barnskrik” =)). Beror på hur/om man är stressad osv, men JAG bor där jag bor för att jag uppskattar lugn och ro. Skrikande barn som sparkar på mitt ryggsätet på flyget tex ger mig både ont o öronen huvudvärk och högt stresspåslag, men det avhjälper jag numera med öronskydd och ögondito så jag stänger ner/av

   Så ”manualen” generellt är väl att man försöker skapa lugn och värdig omsorgsmiljö där man då tolkar ev störande ljud som just störande, särskilt för personer i livets slut

   Gilla

 3. Man blir så trött!. Varför gör man såhär mot de som byggt detta land?
  Vad är meningen med att skapa denna spänning i samhället?

  Åkesson ska stå till svars för bränderna? Då borde de andra stå till svars för IKEA morden!
  Vad händer om det visar sig att bränderna är anlagda av AFA eller nån annan förvirrad vänstervåldsförhärligande grupp för att försöka vända opinionen?

  Jag menar kan de attackera folks hem kan de ju bränna upp hus!

  Gilla

  1. Så är det. ” I Krig o kärlek är allt tillåtet”. Det är verkligt udda att å ena sidan protestera mot att ens personifiera mordoffren på IKEA, och att kleta o smeta – SAMTIDIGT- ansvar på både Åkesson, Rebecca Uvell!! och lite svepande ”övriga högerskribenter” så jävla ohederligt! Just nu ett bombardemang av psykologiskt nötande mot alla till höger om S. Jag undrar precis som du kring ”stridisarna” i vänsterextrema miljöer. Det är mycket ”for the sake” i deras tidigare kända våldsdåd. Man måste knäcka några ägg för att göra omelett osv.

   Diskuterade en gång med en god vän som varit VÄextrem enl egen utsago och numera är F!just det där med att tex släppa ut minkar som djurrättsaktivist- att en gång tex beordrades jägare ut och skjuta dem, dvs det djurrättsaktivisterna faktiskt gjorde var att se till att jägare som de hatar t.om fick skjuta i områden de annars aldrig skulle fått. Att deras aktion innebar att minkarna dog, svalt ihjäl eller sköts osv.
   *hen* svarade att syfter inte var att rädda minkar i första hand utan att förstöra näringen. Tänker att en del sjuka hjärnor på ”rätt” sida åxå kan utnyttja läget då det brunnit, å ”putta” upp det hela med ett par anlagda bränder- ”for the sake”

   Det är ju välkänt att då det brinner bilar – även andra bilar brinner som eg inte skulle, av försäkringsbedrägeriskäl.

   Högerextremisterna la ju ner Svp? som jag förstod det? vart tog de vägen sen? vad gör DE?

   Extremer möts på mitten eftersom både medel och mål är närbesläktade, same shit but different. Antifascism är självförsvar heter det ju. Då man stack kniven i ryggen på en nazze i Kärrtorp tex.

   Alltså kan bränder också fylla ett syfte om SD som ju är 20taggaren, storviltet- som tex Mattias Wåg i RG uttalat- ”boom där rök-…” då Expressen med RG hade Tallihojakt på SDáre. De ville åt ”kungen” Dvs Åkesson.

   INGET har förändrats sen dess. Snarare tvärtom! Sossarna är desperata och drar sig inte för något. Att DE kan blameá SD för bränderna samtidigt som deras vänstersvans beter sig som de gör- slåss vandaliserar förstör – och där tom vänsterpartistiska riksdagsledamöter öppet UPPMANAR till brott och själva utför sådant- Vpartisetn i Malmö som försökte sparka en polis i skallen- Sossen som går i samma tåg som propalestinier där ”kniva fler judar” skanderas, Dinamarca som öppet stöder den sparkande partikamraten, osv

   Det är helt acceptabel- händer inte ett skit. Vi har en EUparlamentariker Malin Björk som för fan kapade ett flygplan, en säkerhetsrisk de Luxe!

   DET är, det har hänt och det är dokumenterat.

   Tänk själv om SDare eller moderater gjord detta?

   Jag var 8 månader på twitter, det var kul men åxå skitjobbigt då man ser tidningsfolk redaktörer jurister osv, som uttalar saker som skulle vara HELT tabu för nån fr SD.

   ÄNDÅ har man mage att klippa å klistra citat (från vad det nu verkar vara Avpixlat, en sajt som lever på bidrag) med en jävligt haltande ”katten på råttan, råttan på repet” berättelse av Sahlin.

   Enligt Flasback är citaten som syntes bakom programledare dessutom inte från avpixlats kommentarsfält utan Nordfront.

   Det får vara från Mars Årsbok, men man kan ju för fan inte lasta SD för vad kommentarer säger nånstans!!

   Ska vi ha den nivån kan man ju kolla kommentarsfält på vänstersajter och lasta Mona Sahlin.

   Mord kommer att ske snart. På asylboenden mellan asylsökare. Det kommer åxå att uppstå allvarliga ”incidenter” mot personal på boenden. Allvarligare än hittills.

   VEM ska lastas då? SD eller?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: