…och EN till #bussgate. Nu i ”Trängslet”

HÄR

Två bussar kom från Stockholm med 50 asylsökande i varje buss och under natten rullade ytterligare två bussar från Malmö till Trängslet.

Men väl på plats så vägrade ett 20-tal flyktingar, både barn och vuxna, att kliva av bussen.

Anläggningen ligger avsides till och flyktingarna vill inte lämnas kvar.

– De tycker att anläggningen är alldeles för långt bort, berättar DT:s reporter Katarina Cham, som är på plats.

Migrationsverket är på plats och försöker förhandla med de asylsökande som sitter kvar på bussen. slut citat

”Förhandla”yees..

Snart krävs det att asylsökare tar någon från Migrationsverket som gisslan och byter ut *hen* mot Morgan Johansson för att sen i sin tur byta ut Mogge mot en stad. Kan man tömma något bostadsområde kanske?

De som lever om och är småjobbigt och för all del storjobbigt kriminella i Rosengård? Man har ju koll på vilka de är. De kunde behöva bo i ”Trängslet” ett år och idka mindfulness

vidare- så jobbar Migrationsverket i dessa situationer

Det var inte så länge sedan en liknande situation uppstod i Fredriksberg, och det har skett på andra platser i landet också. Vad beror det på?

– Ja, det händer lite då och då. Vi försöker att informera så gott det går. Men många har nog en föreställning om att få komma till större orter, men sådana boenden har inte vi.

– Den andra bussen på plats kom från stadshotellet i Orsa där man bodde tidigare, och vi såg Lima som ett bättre alternativ för barnfamiljer då det bland annat finns möjligheter till egen matlagning i de här stugorna.

Har ni tolkar på plats?

– Nej, vi pratar engelska med varandra. Skulle det finnas ett behov av tolkar löser vi naturligtvis det.

Ser du någon lösning på situationen i dag?

 Vi hoppas att det löser sig under dagen. Vi kan inte ta några andra beslut. slut citat

Eeehum…det är klart att om en bott flott på stadshotellet i Orsa sätter en ner hälarna då en ska måsta bo i självhushåll. Ribban är ju stadshotellmiljö..och ”hoppas att det löser sig”?!

Fy fan vad illa detta funkar. Usch och fy!!

kjell gson4 timmar sedan

Åk ner och informera vad som gäller så att man tar dö på desinformation .

Detta borde de som styr agera snabbt på ,de verkar att vara handlingsförlamade ,detta bör samtliga riksdagspartier som är folkvalda vara överens om !

jp12 timmar sedan

Luktar efterhandskonstruktion. Jag gissar på att dom som är kvar i bussen kommer att flyttas till Björklinge. Och då det ligger några mil från Uppsala kommer dom senare att flyttas in till stiftstaden. Nån som sätter emot?

Det här är människor som betalt stora pengar till flyktingsmugglare och som blivit lovade centrala boenden med ”all inclusive”. Dom har också fått det berättat för sig att det är FN som betalar allt och inte vi skattebetalare.

Känner man till ovanstående så förstår man bättre varför inte Lima och dess boende duger.

Tråkigt nog är detta ingenting som det skrivs om i media även om det är allom känt inom Migrationsverket inofficiellt bland personalen. Rekommenderar att DT tar kontakt med någon av personalen för bekräftande av ovanstående även om ni inte sedan vågar (?) skriva om det sedan. Gör man det förstår man kanske bättre varför inte bara tak över huvudet som duger.

Dom har betalat för mer och tror att Sverige lurar dom på FN-pengar. slut citat

Ger Migverket ”upp”nu, då har vi abonnerade bussar som gisslan från Norr till Söder, plus moms.Jag förväntar mig en Eriksgata med Mogge Steffe Magda plus Fredrik Reinfeldt som kan förklara hur han såg på saken med sitt öppnade hjärta då han flög över skogar och ängar! Detta är mitt hjärta iaf.

Annonser

One thought on “…och EN till #bussgate. Nu i ”Trängslet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s