Malmö utarmar resten av Sverige

I Malmö är det rött styre sedan Hedenhös till människors fromma. Idealen från ”boken” levs ut till fullo. Malmö är en sk ”smältdegel” -ett mångkulturellt och framförallt kulturellt paradis som älskas av många (inkl jag själv).

Om man kommit över förälskelsestadiet och kollar vem som betalar notan för all denna kärlek, blir man förbannad. Inte nog med att Malmö tar 1/4 del 4,4 miljarder av hela landets resurser i skatteutjämningssystemet. De blåser pengar som sig bör i en stad som slår sig för bröstet över att kulturen har prio ett. De blåser pengar så att det nu heter att de måste ”bromsa”

Jomen tjänare. Vad bra tänkte jag med min öppna börs som ska räcka till så mycket annat, med enligt mig- HÖGRE prio.

VAD ”måste de bromsa” då? och Varför? De ska naturligtvis satsa på sjukvård och annat nyttigt för samhället?

Ha!

Inte det inte. De har byggt/bygger ett kulturhus som kostar flis . Blott 1, 3 miljarder. Så nu måste man skrinlägga planerna på fler badhus mm. Därför får vi andra i landet nu tugga i oss en nota avseende en djävla kostnadspost i den svulstiga kulturen som numera mest liknar ett skämt!

Moddarna fick igenom denna Lyxfällanbyggnad.

”I bred politisk enighet godkänner Malmös politiker entreprenadavtalet med Skanska. Byggprojektet kan starta”

*********************************

”Malmös nya finanskommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) medger att miljardinvesteringen i konserthuset gör att andra projekt skjuts på framtiden:

En del av investeringarna vi vill göra kanske vi gör lite senare än vi hade tänkt, för nu har vi prioriterat Malmö Live.

Utbyggnaden av nya skolor och förskolor ska inte påverkas, betonar hon.”

slut cit art

De enda som protesterat är V

Sestrajcic har kallat Malmö Live för ”Ilmars sista jätteprojekt för den ekonomiska och politiska eliten”. Som kulturnämndsordförande ville Sestrajcic gärna ha mer pengar till teatrar, bibliotek och kulturskola. Men han är mycket kritisk till att kommunen satsar en dryg miljard på att bygga ett konserthus, ett ”skrytbygge för eliten”. Bara den ökade hyran motsvarar kostnaden för att anställa 100 förskollärare.” slut cit

Om nu Malmö är så bra avseende integration (som ju bl.a Timbuktu säger) och i övrigt borde vara riktlinje för resten av Sverige? Varför går de inte runt själva?? Och varför är det inte uppror över hela landet över hur skattepengar används överhuvudtaget?

Annonser

4 thoughts on “Malmö utarmar resten av Sverige

 1. ”Kulturhus”? Något som intresserar långtifrån alla, än mindre gynnar. Idag att betrakta som pengar i sjön … (m.k.s. inkompetent prestigebeslut …

  Malmö är väl den andra stor- och mellanstor stad där svenskar är i minoritet, utöver småkommuner med fler boende i flyktingförläggningar slussbostäder större än befolkningen i övrigt. Vilken stad blir nästa …?

  Liked by 1 person

  1. Näru Bitterpitten, du kan inte jämföra på det viset, det har våra kloka politiker sagt.

   ”Det är ju inte samma konto” brukar det heta.

   De verkar ha väldigt svårt att flytta pengar mellan olika konton med en vanlig transaktion, våra politiker.

   Öronmärkta pengar till exempelvis skolor däremot, de kan de omfördela bäst de vill genom att hyressätta skolorna med ockerhyror för att transferera de pengarna till annat (som vinst) via de kommunala bostadsbolagen…..

   (Detta inlägg kan innehålla ett visst spår av ironi.)

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s