När godheten slår knut på sig själv å bajsar i eget brödfat

”Två personer från ett urbant ghetto i Rumänien tog sig till Sverige. De fick god kontakt med några privatpersoner som öppnade plånboken rejält och såg till att familjen kunde bygga sig ett hus hemma i Rumänien. Familjen har byggt ett bättre hus men också skaffat sig en minibuss och startat en transportverksamhet till Sverige.

De tigger inte längre i Sverige men just nu är ett hundratal personer i vårt land från detta urbana ghetto. Dessa har kommit till Sverige genom den transportverksamhet som de första startat”

Slut citat ”Missriktad Svensk solidaritet”

Om och om igen har jag försökt processa det faktum att folk lägger pengar i en mugg. Är de verkligen beredda att hantera följderna av sin ”godhet”? Tänker de upplåta sin tomt till ett ”nybygge”? På vilket sätt har de tänkt att de hjälper personer att komma på fötter? Har de öht läst på kring EUmigranter?

Det närmaste jag kommit svaret är Anybodys förklaring. Hon skriver;

”Det finns något behagligt i att hjälpa medmänniskor i nöd. Ibland kan det till och med vara så att du själv är vinnaren när du dagligen lägger en slant i en mugg och ler ett, till inget förpliktigande leende, till en främling.

Några kronor hit och dit köper dig fri från andras problem, ger en härlig självbild och bekräftar att du är en god och empatisk person. Om du sedan skänker ett antal smörgåsar, som du gjort i ordning SJÄLV! ..men utan att först fråga om välgörenhetsobjektet ens vill ha dem .. så har du också ansträngt dig mer än Alla Andra som inte värnar om de Svaga i samhället och därmed blivit en lite godare människa.”

Slut citat Anybodys place

Just det där leendet har jag sett en del. Efter att ha lagt ner guldtian från kundvagnen skrider personen med en synbar utandning bort från tiggaren. Har gjort sitt. Ju fler som ”gör sitt” ju fler tiggare, och sen tar liksom leendet slut? och guldtiorna.

Jag har den största respekt för Klerfors, men tror inte att det går att ”styra” på det sätt han tänkt sig. Hur bryta en norm? Ja inte gör man det genom att bejaka och bekräfta ”normen” att människor är offer och måste ”hjälpas” eftersom de inte vet sitt eget bästa. Men marknaden bestämmer och just nu ser den ut att peaka till sommaren, och intäkterna från tiggeri kommer att minska eftersom det är så många entreprenörer inom den sektorn.

Sen tycker jag det är något…förmätet och beskylla Rumäner och Bulgarer (bl.a) för att enbart ha plågat och diskriminerat ”sina” Romer över tid, och att de skulle ha gjort absolut INGENTING för att förbättra deras livsvillkor.

I Skellefteå har man nu gått ut och proklamerat att de migranter som bott vid Mobackenbadet nu mellanlandat provisoriskt medan kommunen ”förhandlar” med kyrkan och föreningar om ett PERMANENT ställe/mark för dem att ställa sina vagnar. Vi ska alltså ha ett permanent ”läger” i Skellefteå.

Klicka = förstora

permanent läger

Förra året vart det en skandal då Sundsvalls kommun flyttade ett migrantläger pga att ”knugen med fru” skulle titta över å saxa ett band

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s