Varför vänsterns budskap lockar en del unga, och vilka som har makt över media

Alltså, denna kommentar på Lars Bern´s ”Godhetspsykosen” är så kung så jag bara måste använda den;

#4 – 2015-04-23 03:45:04 – Mats R:

Som den besserwisser jag är, så vill jag först påpeka att du råkat missa att det inte stavas Gutmeschen utan Gutmenschen (hoppas detta påpekande ursäktas, då det inte är illa ment). För övrigt tycker jag att det här är en väldigt angelägen postning, för det innehåller saker som jag själv funderat över.

Jag är intresserad av psykologi, men har ingen som helst utbildning i ämnet, däremot har jag väl en viss naturlig fallenhet för det och har läst en del på egen hand plus lärt mig en del under min drygt 60-åriga levnad. Jag vet inte om ”psykos” är den bästa beskrivningen av gutmenschismen.

Kanske är det snarare så att det rör sig om personer som är väldigt omogna och som dessutom inte har så stor erfarenhet av samhället och dess verklighet. När de plötsligt konfronteras med ”läskiga” saker, typ fattigdom, hatiska inställningar, hårda motsättningar osv, så tar de sin tillflykt till en Hollywoodkristet färgad låtsasvärld, där man kan indela människor och företeelser i ”goda och onda” och på så vis rationalisera och begripliggöra det man upplevt.

Att man vill vara god är väl ganska självklart, för vem vill vara ond? Att man inte förstår ekonomiska sammanhang är också självklart, är man mentalt på barnstadiet förstår man inte pengars värde och att resurser kan vara begränsade.

Därför är också vänsterns budskap så lockande för de här individerna, man behöver bara hänga med så är man på den goda sidan, någon eftertanke behövs inte, som del av ett kollektiv behöver man inte tänka utan kan låta sina känslor flöda (detta gäller, som var och en förstår, även högerextremister, ja, alla typer av extremister, alltså även religiösa) .

Att det sedan finns betydligt smartare personer som ser sådana här personer som nyttiga idioter är en annan sak. Och ja, jag erkänner villigt att jag är en prussiluska, alltså en sån där hemsk glädjedödare som frågar vad saker kostar, saknar spontanitet, tänker när jag skriver och agerar, försöker undvika att lukta rövsvett och att kränka andra människor, försöker få saker att fungera, har inga problem alls med att umgås med personer med annan etnisk bakgrund (tänker faktiskt aldrig på sådant) och är alltså helt oacceptabel i vänstersammanhang. Och det ser jag som en merit!”

slut citat Mats R på kommentarsfält hos ”Anthropocene

Då jag slentrianläser Norran och ser att det är ”Feministfestival” här i helgen i ngt som heter ”Rivhuset” hajar jag till och klickar mig in på ”ungdomsgruppen Athena´s” feja och vidare i programmet och in på kommunens hemsida. Sen nöter jag ut pennan i alla rutor jag kan bocka av.

Sidan frontas av budskapet

Feminism för alla

Det låter ju generöst och allomfattande, men inte många sekunder senare skenar det. Där finns hatet mot patriarkatet, där samlas alla begreppen; cultural appropiation, intersektualitet och slutligen är HBTQ omkullsprunget av det fräschare hardcorebegreppet QTBHIA, och ungdomarna varav de flesta är under 20 presenterar sig som de som;..

”har lärt sig mer om normer och maktstrukturer än de flesta gör under en livstid.”

slut citat

(ödmjukt he he=)? Sen ska man få klart för sig att detta är minsann ingen ljummen mellanmjölksfeminism inte, cit;

” De begränsar sig inte till den så kallade mainstream-feminismen, vilken enligt Athenas medlemmar har en cis-kvinna som norm – och därmed själv i vissa sammanhang blir en förtryckande struktur.
– Vi vill lyfta den intersektionella feminismen som erkänner och motverkar fler förtryck än traditionell feminism. Inom intersektionell feminism inkluderas egentligen kampen mot alla förtryck

De tror alltså på allvar! ATT de kommit på ”the big code” för hur samhället/hela världen funkar, de vet ju mer än andra på en hel livstid…men det de rapar är bara vanlig #¤%& kommunism som liksom i alla tider smulat sönder sig själv i fler och fler lustiga bokstavskombos i sin flödiga definitionsdiarré. Man kan och ska skratta, men man ska va´djävligt lycklig över att de har en egen lekstuga och inte styr livet för andra…eller?

När Janne Josefsson sa att Svtredaktioner består ett 1:a Maj tåg som travade in och aldrig kom ut slog han huvvet på spiken. Dessa människor ska nu- med kommunens goda minneenligt egen utsago- ut på skolorna och predika sitt evangelium. Förhoppningsvis lär de upp fler unga så att man är rustade inför framtiden. Åtminstone inför valet 2018. Varje ”by” eller småstad med självaktning och rött styre måste ju se till att ha en lokal plantskola av rätt sorts demonstranter, så att de söderut slipper åka ända hit upp som nån variant av idrottsfans.

folkrörelse

Jag slås av att för att vara en riktig (?) feminist idag krävs kunskaper om bokstavskombinationer och regelverk som i sinom tid kommer att göra vår herre grön av avvund. Vad var det för fel på de 10 budorden? kan man tänka..

Kraven på att positionera sig och göra rätt är som att följa reglerna för hur man går på toan enligt Islam. Det är iaf rörande att se tillrättavisningen för hur/när och vilka som får använda ordet ”queer” (definitionen av cis rättas också till)

          klicka på bilder=förstora

qtebia  toaregler2

När jag kommer till en bild som jag känner igen bakgrunden till gläds jag av att jag stött på dessa filurer redan! Jodå, vi var å kollade in Jimpan samtidigt 2014, och vad bättre är; jag har skrivit kärleksfullt om detta tillfälle eftersom jag gillade att de ”bara” vände ryggen till.

Klicka på bilden= förstora

söta demokratiska glin         Athenaaktivist

I det inlägget har jag länkat Mons Krabbe och hans inlägg;Marxismens återkomst utgör det största hotet mot vår frihet!”. Jag tycker att det jag citerade i aug 2014 ur hans inlägg passar väldigt bra för att beskriva varför det ser ut som det gör i skola, msm inkluderat oberoende Svt. Det är så djävla klockrent!

”Samhället tycks ha ett behov av någonting att tro på, i ordets religiösa bemärkelse, och vi människor kan bara inte låta bli att dela upp folk i rättroende och kättare.

Frågan är inte hur religionerna kan ha fått en så stor roll i våra samhällen. Istället bör man fråga sig hur vi annars skulle ha kunnat tillfredsställa vårt behov av tillhörighet och mening?

Hur som helst så är det uppenbart att den nya marxismen spelar på dessa strängar idag och den nya postreligiösa vilsenheten ger nya möjligheter att skrämma fritänkarna tillbaka in i skydd av det kollektivt godkända ”korrekta” tänkandet under hot om en stundande undergång.

Ve den som inte anpassar sig. Mental korsfästning och social bränning på bål väntar. Ack denna eviga mänskliga dragning till undergångstanken. Vilket hot den har utgjort mot friheten!”

I ett samhälle som är lamslaget av att marxismen dominerar utbildningsväsendet och medierna så är folk inte längre kapabla att genomskåda detta. Denna första seger för marxisterna som lägger grunden för det andra steget; framgångar för de kommunistinfiltrerade rörelserna vid valurnorna har möjliggjorts genom statens försorg.

Den allmänna socialistiska dominansen inom statsapparaten har tillåtit röda aktivister att härja fritt på SVT, SR, förskolor och universitet och där etablerat postmoderna kulturrelativa och anti-rationella utgångspunkter som norm.

De som har varit av en mer sansad socialdemokratisk läggning har ofta släppt igenom och tolererat sina mer extrema röda falangfränder och låtit dem få sin vilja igenom inom de fält där extremister alltid tycks vilja få ett grepp; inom utbildning och propaganda (medierna)! Det är där framtiden formas.

Det är där man kan indoktrinera de unga innan de utvecklar ett sinne för kritiskt tänkande. Det är där man kan etablera de stora lögnerna som fakta.

—————————” slut citat Mons Krabbe

En liten söt notis-spinoff av ovan demokraters nedtrappade protester kan man ju konstatera att Restaurangfackordförande Jenny Bengtssons reaktion är? Jag menar extremvänster går i vissa fall från stenkastning, krossa skyltfönster å dänga folk till att vända ryggen till, vilket de flesta ändå måste se som ett improvement? Men inte Jenny inte. Sorry för kvallan, fotat i onsdags från ETC, i ett väntrum 

Jenny tycker inte alls om ”vända ryggen till”protester. Hon trodde först att det var nazister som stod så där, men det var ALLIANSEN! (nazzar-Allians-Fattah) och att stå med ryggen emot var cit Jenny; ”noll respekt!”

Undrar vad ”vi vet allt om normer/strukturer-Athenamedlemmarna tycker om det uttalandet?

klicka på bilder=förstora

Jenny1 Jenny2

Jenny har ju själv en uttalad känsla för demokrati och respekt för andras åsikter.

Klicka på bild=förstora

Jennys finger     JennySD

Jag har såklart upptäckt och uppskattat Jenny tidigare. Hennes demokratiska skills är extraordinära.

Jenny 1

Jenny 2

Jenny 3

Jenny 4

Jenny 5

Jenny 6

Fö var det kris då Juholt var i samma läge som Löfvén. Vad ska vi kalla dagens mätning? och framförallt; Hur ska nomenklaturan straffa ut Svenska folket?

Stensteffe

8 thoughts on “Varför vänsterns budskap lockar en del unga, och vilka som har makt över media

 1. Brukar också applådera Bern´s skriverier,

  A-pråpå ” Gutmenschen” så har Bern helt rätt. I mitt andra hemland (Tyskland) ses inte detta som helt rumsrent att någon jeppe föreläser för andra om vad ”Godhet” är för något. Om man tvunget vill göra bort sig som godhetsapostel (Både privat och inom politiken), så planterar man frön för rykten, ogrundade påståenden , overifierbara fakta, och rena påhitt. Detta är den infantila faktorn. Haka på, så blir allt bra eftersom grupptrycket påbjuder konsensus och lojalitet (För arbetsgivarna,kamrater,familjen och klasstillhörigheten) och i utbyte så erbjuds någon form av inbillat trygghet.

  Alla VET vad godhet ÄR. Till de barnsliga världsförbättrarna : Shut the fuck up. Öppna sinne och intellekt, släpp in allt det onda du är rädd för. Inse att det är bara är en sida av DIG själv som du inte orka bearbeta, inte har verktyg för att inkorporera eller värdera livet – fullt ut.

  Liked by 1 person

 2. Den som kan skriva en sådan kommentar som Mats R borde ha en egen blogg, eller hur? Nu får vi väl aldrig läsa något mer av honom 😦

  Men .. länken som jag fick av dig, den gick till mig? Hur kom det sig?

  Liked by 1 person

 3. Alla vägar bär till Rom …

  Utbildning … Om alla lärt det de skulle i skolan samt fått till sig sådant som inte ”platsar” inom vårt utbildningssystem av PK-skäl men borde, så skulle det inte finnas så mycket utrymme för de politiska stolpskott vi ser i dag! (Skulle det finnas något kvar från socialism och vänster ut …? [ret.])

  Gilla

 4. Queer: … eller ett uttryck för att inte vilja sätta sig i ett fack

  Oops! Försent för det … Man har redan satt en etikett för det facket genom att ge det ett namn …

  Deras definition för ”bisexuell” och ”pansexuell” verkar vara väldigt lika. Det ena utesluter inte det andra …

  Liked by 1 person

  1. precis, dissekeringen och etiketteringen är de högst värderade förmågorna. Den som kan frasa ner världen som filodegsflarn blir den store ledaren =) och jag som gillar oralsex då? Jag får väl helt enkelt gå under epitetet ”en riktig k*ksugare”!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s