modiga kvinnor säger ifrån kring religiösa särkrav och vårt samhälles värderingskollaps !

HÄR Sanna Rayman Svd

Även detta är förstås en orimlig sak att tillmötesgå. Det finns valfrihet i vården, man kan välja den husläkare man anser lämplig. Men att vid akutvård eller mer komplicerad vård kräva att schemaläggning etcetera anpassas efter könsseparatistiska preferenser är helt enkelt inte en rimlig förväntan. Bemanningen i vården är komplex nog som den är.”

HÄR Sakine Madon Norran/Dagens samhälle

”Mångkultur är att tillåta såväl bara bröst som burkinin på kommunala simhallar, inte att könssegregera för att bakåtsträvare kräver det. När det dessutom sker med argument om att nioåriga flickor inte kan bada inför män borde varningslampan blinkat tydligt nog.

HÄR Malin Lernfelt GP

”Hur människor lever privat är deras ensak. Vill man som vuxen följa stränga religiösa regler instiftade för tusen år sedan är det inget staten bör lägga sig i. Men detta är inget som verksamheter bekostade av allmänna medel, sådant som är en del av det offentliga Sverige, bör sanktionera.

De värderingar som gjort att Sverige i dag blivit en fristad för tusentals människor som flytt från förtryck och patriarkala strukturer måste tvärtom värnas till varje pris och aldrig tas för givna.”

HÄR  Debatt/GP Linn Österlund, läkarstudent

Viktigt vägskäl

Om patienten kan betala fullt ut för sin egen vård är det helt upp till honom att bestämma både hårfärg, klädsel, utseende och kön på sin läkare. Men så länge man väljer att ta del av den offentligt finansierade vården får man faktiskt acceptera att läkaren inte alltid kan vara en medelålders man, utan i nästan häften av fallen kan komma att vara kvinna av varierande ålder”

Annika Borg skriver i ”Det goda samhället” om kvinnofriheten i Sverige och vart vi är på väg

”Kyskhetsnormen ökar i Sverige, hederskulturen har på många håll fått ett allt starkare fäste, för att ta två exempel, och ingenstans tycks det finnas vägledning, beslut eller planer för hur detta ska mötas. Det finns eldsjälar som arbetar med frågorna, men ofta- sedan decennier – i motvind–

–vidare

”Det är i och genom den här typen av successiva anpassningar som samhället kommer att värderingskollapsa.

Vi har talat om ”arga, vita män” ett tag nu och det är dags att byta fokus. Värderingskollapsen är inte en utmaning, utan ett problem som omedelbart måste adresseras politiskt och konkret om kommande generationer ska njuta den frihet vi fått smaka.

Har inte svenska myndigheter – från Migrationsverket till Socialtjänsten – några direktiv om att aktivt integrera människor i den jämställdhet vi säger oss värna?”

slut cit

Tuffa, modiga kvinnor som i denna tid törs lägga fram mindre angenäma spinoffeffekter av den anpassningsgdiarré som just nu skitar ner våra egna uppblåsta perfekta värderingar och jämställdhetsleverne.

Under fanan/Värdegrunden ”allas lika värde” ropar vi ja och amen till fler och fler bisarra bakåtsträvande krav. Ger oftare och större utrymme till rigida religiösa särkrav.

Under tiden begråter andra kvinnor, gärna inom politiken- främst sitt eget lidande.Att sorgen de vädrar är den egna signalpolitikens konsekvenser,den politik som vallar människor rakt i armarna på flyktingsmugglare; automatisk PUT till alla från Syrien bl.a.-finns inte i deras goda hjärtan. Man får och skall vara god, men det finns gränser för att blunda inför orsak-verkan-sammanhang.

Ingen marknad, inga flyktingsmugglare.

M båtar

Wiehe mottar tårögd Leninpris och andra kulturpersoner skriver om hur försvaret skall skötas, för att i nästa andetag efterfråga försvarsmaktens båtar. Det flygs hit å dit under konstigt bevekelsemumlande och patetiska bortförklaringar.

Klicka på bilder för förstoring

kultur mot nato ThaiflygFridolinefridolin miljöarg kvinnlig tolk

Under tiden växer Jihadistkult och gängkrig. I Sverige, och jag kan inte låta bli att fundera över vad Centerpartisten som värdigt, fast stående i sin fina värderingsvärld, som vill förändra världen, verkligen menar då hon om sitt politiska uppvaknande 2013 skriver;

”Filmerna påminde mig så starkt om den situation vi idag befinner oss i där stora delar av världens befolkning helt saknar möjligheter, medan vi andra har allt. När det här nu jämnas ut kommer vi att uppleva stora konvulsioner”

Hur tänker hon sig att ”konvulsionerna” och ”utjämningen” skall gå till? På riktigt?

Hur tänker sig Centern att den visionen ser ut? Berätta gärna för väljarna!

klicka=förstora

Jihad göteborg

Jihadistgilla på fejan

hanna fundamentalistiska feminister

One thought on “modiga kvinnor säger ifrån kring religiösa särkrav och vårt samhälles värderingskollaps !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s